JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

0
tanerdiler
Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.


Etkinlik Sponsoru :inspirit information tech. Pizzalar ücretsiz.

Çağatay Çivici

JSF tanımlaması JSR-314'ü çıkartan JavaServer Faces Uzman Grubu'nun üyesi olan Çağatay Çivici, açık kaynaklı JSF implamantasyonu Apache MyFaces'in PMC üyesi ve son zamanların gözde bileşen takımı PrimeFaces'in kurucusu ile proje yöneticisidir. Jazoon, W-JAX, JSFSummit, JSFDays ve JUG'lar gibi pek çok küresel ve yerel etkinliklerin tanınmış konuşmacısı olarak nam salmıştır. Çivici, aynı zamanda Java ve JSF kullanarak web uygulama geliştirme ile ilgili pek çok kitabın teknik eleştirmenliği ve hatta yazarlığını yapmıştır. Deneyimli eğitmen, 100'den fazla yazılım geliştiriciyi JSF, Spring, EJB ve JPA gibi JavaEE teknolojileri üzerinde eğitmiştir.

Konu Özeti

JSF geçtiğimiz yıllarda uzun bir yol katetti ve JSF 2.0 topluluk isteklerini karşılamak üzere tanımlanmış en son sürümdür. PrimeFaces bileşen takımı ile bir araya geldiğinde JSF 2.0 gerçek gücünü ortaya çıkartır. Bu etkinlik Çekirdek JSF 2.0'a ek olarak JavaScript'siz JSF-Ajax uygulamalar, JSF tabanlı iPhone/Android web uygulamaları, bir MacOS X masaüstü klonu, GPS tabanlı mobil uygulamalar ve Ajax Push/Comet bütünleşimi gibi ileri konuları da kapsar. İster Java EE'nin standart web çatısı hakkında meraklı, ister deneyimli bir JSF geliştiricisi olun; bu oturum size JSF 2.0'a başlamanın ve onun ötesine geçmenin yollarını gösterecek.


1 Ekim Cuma saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde görüşmek üzere,

JTPD ekibi

İlgili Yazılar

Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı?

FZ

Verilytics'te kıdemli sistem mühendisi olarak çalışan Adam Ronthal Java ile ilgili makalesinde bu programlama dilinin (ve platformunun) nerede işe yaradığını ve nerede problem çıkardığını gerçek hayatta karşısına çıkan somut senaryolara dayanarak anlatıyor ve çarpıcı örnekler veriyor. Ağ programlamadan uzaktan yönetime, yüksek trafikli bir web sitesinin optimizasyonundan üçüncü parti araçlara dek pek çok farklı alandan örnekler verip kıyaslamalar yapan Ronthal, yeri geldiğinde Perl gibi programlama dillerinin, yeri geldiğinde wget gibi belli bir hedefe yönelik uzmanlaşmış programların çok daha iyi çözüm sunabildiklerine değiniyor.

İki listenin Hikayesi: Java yerine Ruby

anonim

Her şey haftalık işlerinizin basit bir listesini yapıp bunu dünya ile paylaşabilmenizi sağlayan Ta-Da list'in bir kopyası olan Bla-Bla list'in Geert Bevin tarafından yazılması ve duyurulması ile başladı.

JTS - 1 : 30 Nisan 2009 Perşembe saat 18.45 - Katılım Ücretsiz

anonim

30 Nisan 2009 Perşembe saat 18:45'te Java Teknolojileri ve Programcıları Derneği (JTPD) ile Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü ortaklığıyla Java Teknoloji Saatleri etkinliği (JTS) düzenlenecektir. Etkinlikte iki adet Eller Klavye Üstünde (EKÜ) atölye çalışması yapılacak ve yine iki adet seminer verilecektir. ...

Java Ruby el ele, beraber mutlu günlere

anonim

Daha önce Javacılar ile Rubyciler arasında birbirlerini hor görmelerin yaşandığı Fazlamesai'ye ilginç bir haber.

Haber Spring framework için bir hızlı prototip geliştirme projesi. Proje varolan Spring ve Hibernate iş mantığı ve nesnelerinizi kullanarak ve fazladan yeni bir şey öğrenmenize gerek kalmadan yeniden derleme ve konfigürasyon dosylarını değiştirme gibi prototip üretimi sırasında sizi yavaşlatan işlerden JRuby ile yazılmış bir kontrolcü kullanarak kurtulmanızı sağlıyor. Prototip sizi tatmin ettiği zaman tek yapmanız gereken, hiçbir değişiklik yapmadan JRuby kontrolörü çıkarıp yerine Java olanını eklemek. Proje 1000 satırdan daha az kodla yazılmış ve var olan projelerinize kolayca entegre edilebilir. Proje ile ilgili ayrıntılara buradan erişebilirsiniz.

Java Neden İyidir ?

anonim

Java 'nın .Net'e karşı üstünluklerini anlatan bir sunum Kafası karışanlar için iyi bir kaynak olabilir. www.manageability.org/manageabilityWiki/WhyJavaIsBetterThanDotNet sitesindeki en göze çarpan maddelerin alındığı bu sunumu sizde seveceksiniz :)

Java Neden iyidir?

Editörün Notu: Hazır ortalık ısınıyorken olgunlaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen rakip Mono (özgür yazılım modeline uygun .NET ortamı) sitesine de bir göz atmakta fayda var, Mono 1.0 Beta 1 çıkmış durumda!