Kadir Has Üniversitesi BTŞ ve Ücretsiz Sertifikalı Eğitimler 28-29 Nisan

0
anonim
Kadir Has Üniversitesi olarak, teknolojinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yeni teknolojileri gençlerimize tanıtmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği Bilişim Teknolojileri Şenliği’nin 7.sini 28-29 Nisan 2009 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenliyor:

http://bts.khas.edu.tr

İlgili Yazılar

Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi / Kış 2007 Eğitim ve Seminerleri

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü'ndeki Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde kış eğitimleri/seminerleri başlıyor. LPI sertifikasyon dökümanları çerçevesinde yürütülecek olan GNU/Linux eğitimlerinin de yer aldığı program hakkında detaylı bilgiyi CAS web sitesinde bulabilirsiniz.

7D5 Demoscene Partisi - 17/18 Eylül

Ragnor

Artık gelenekselleşen 7DX demo partileri serisi bu yıl da 7D5 ile devam edecek. 17-18 Eylül tarihlerinde İstanbul Maltepe Üniversitesi - Maltepe Eğitim Köyünde yapılacak olan partiye bu yıl Teknoloyi Televizyonu sponsorluk yapacakmış.

Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

FZ

Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.

Telekom Şirketlerinin Tüketiciyle Buluşması

anonim

6-9 Mayıs tarihleri arasında Ankara Altınpark Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Telekom 2004 Fuarı, 1 Ocak 2004'te gerçekleşen serbestleşmeden sonra sektörün tüketiciyle ilk buluşması olacak. Fuara paralel olarak düzenlenecek seminer başlıkları çok revaçta olan konuları içeriyor.
Fuar sitesinden ücretsiz davetiye edinilebiliyor. Ankara Üniversitelerinin tümünden, şehir merkezinden ve çevre illerden düzenlenecek ücretsiz otobüs servisleri hakkında bir süre sonra yapılacak bilgilendirmeden haberdar olmak için e-posta listesine kaydolabiliyorsunuz.

7DX Demo party 8 Mayıs Cumartesi İstanbul'da

sundance

80´li yıllarda C-64 ve Amiga üstünde fırtına gibi esen demo rüzgarı, Bronx´un düzenlediği 7d4 Party ile yeniden alevleniyor.

C-64 (1Mhz) ve Amiga (7.14Mhz) gibi günümüze göre oldukça güçsüz makinalarda, bilgisayarın sınırlarını zorlayarak görüntü ve ses kurgularından oluşan demolar, bir zamanlar bilgisayar gruplarının becerilerini ispatlamalarının en yaygın yöntemiydi. Accuracy, Clique ve Bronx gibi Türk grupların da sesini duyurduğu bu scene Amiga´nın gözden düşmesi ile nispeten etkinliğini kaybetse de, benzer organizasyonlar yurtdışında sık sık düzenlenmekte.