Katillerin Beyinleri Farklı mı?

0
anonim
hurriyetim.com: "Bilim adamlarının araştırmaları, pek çok seri katilin beyninin normal insanların beyinlerinden farklı olduğunu gösteriyor. Beyin tomografilerini karşılaştıran uzmanlar, katillerin beyinlerinin ön kısmında anormallik olduğunu belirtiyor."
"1990'larda New York`ta yapılan araştırmada cinayet suçu işlediği kanıtlanmış 25 kişinin beyin haritalarını çıkaran uzmanlar, normal insanlarda beynin en aktif bölümü olan ön kısmın (frontal lob) katillerde neredeyse hareketsiz olduğunu tespit etti.

ABD`de 17 fahişeyi öldüren ve yakalandığında onları neden öldürdüğü hakkında hiçbir fikri olmadığını söyleyen seri katil Joel Rifkin'in beyninin de ciddi şekilde hasarlı olduğu biliniyor.
Beynin bu bölümünün dürtüler üzerinde fren etkisi yaptığını belirten uzmanlar, bu bölümün iyi çalışmamasının insanın suç işlemesini kolaylaştırabileceğini ifade ediyor.

Öte yandan beyindeki yetersizliğin tek başına suç işleme sebebi olmayacağı, bunun yanında çocuklukta yaşanan taciz, şizofreni gibi faktörlerin de etkili olduğu belirtiliyor."

Görüşler

0
conan
Ben de ilginc bir program seyretmistim TV'de. Cevresinde cok sakin, nazik ve mantikli bir insan olarak bilinen bir fabrika iscisi bir is kazasinda beyninin bir kismina giren bir demir kazik sonucunda katil icguduleri tasiyan bir insana donusuyordu. Ama su anda beyninin neresinin zedelendigini hatirlayamiyorum. Su sniper'in beyin tomografisini de incelemek lazim :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hayallerinizde ki Projenin Gerçekleşmesini İster misiniz?

opheus

Sun Microsystem girişimcilik, NetBeans Innovators Grants programı ile geliştiricilere cağrıda bulunarak, fikirlerini belirli tarihler arasında kendilerine ulaştırmanızı istemekte ve ödül toplamda 1 milyon dolar.

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

101

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.

GUADEC 2003

anonim

BOSTON, Mass. February 18, 2003. dördüncü yıllık GNOME kullanıcıları ve geliştiricileri Avrupa Konferansu (GUADEC), geliştiricileri, GNOME Kuruluşu Önderleri ve kişileri, işyeri ve hükümet GNOME kullanıcıları 16-18 Haziran 2003'te İrlanda Dublin'e getirilecektir. Konferans, taşınabilir internet aygıtları, ağ sunucuları ve masaüstü için kullanıcı çevresi, GNOME'nin yön ve yeteneklerine dikkat çekmek için tek forumdur. GUADEC, GNOME'nin yayılımcılarına, geliştiricileri ve IT öncülerine yararlı olacak dersleri ve ayrıntılı bir takımını belirleyici olacaktır.

Zirvedeki çalışma grubu toplantısı

gencbeyin

Bilişimde Linux`cular da buluştu. Burada toplantının resmi olmayan özetini !! gönderiyorum.

-Görkem Çetin:
Serbest yazılım 1970 lerde başlayan bir harekettir. En önemli kişisi Richard Stallman'dır. MIT labarotuvarında çalışırken kapalı yazılımların gelişime mani olduğunu keşfetmiş ve GNU Vakfını kurmuş. Linux free softwaredir, freeware veya shareware ile alakası yoktur.