Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

0
anonim
Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.
Bu servisin verilmesinin nedeni açık kaynak kodlu yazılım geliştirenlerin kodu dağıtmada ve proje web sitesinin erişiminde problem yaşamalarının önüne geçmek. Özellikle Türk linux dağıtımları gibi, iso dağıtmalarından dolayı bant genişliğine ihtiyacı olan projelerin ihtiyaçlarının karşılanabileceğini düşünülüyor. İsteyen projeler yansı sitesini ana site (master site) olarak da kullanabilirler.

Sunucu tulumba.ulak.net.tr, üzerinde ftp.ulak.net.tr ve ftp.linux.org.tr halihazırda hizmet veriyor,

Donanım olarak 2×250 Opteron işlemci Raid 1 root disk, 4GB RAM, 9.6 Tbyte (24×400GB) ham diske sahip.

Daha fazla bilgi ve başvuru için Ulakbim web sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Görüşler

0
cada
sonunda hayırlı bir iş çıkardılar, IRC sunucu kurmaktan daha mantıklıca olsa gerek, bilmeyenler için: bir ara ulaknetin irc sunucusu vardı, "#zurna"sı bile vardı!
0
anonim
Ulaknet çok uzun zamandır pek çok linux dağıtımını ve özgür yazılımı ftp sinde barındırmaktaydı. Kendileri uzun zamandır hayırlı işlerle uğraşmaktadırlar sizin anlayacağınız. Tabi ki Türkiye'deki 70 küsür üniversite ve pek çok bilimsel kurumun yüzlerce Gigabit veri akıtan internet bağlantısını yönetmekten boş zaman bulduklarında...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

One Laptop Per Child: Türkiye'ye Satış Başladı

auselen

Amerikan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) organizasyonunun Üçüncü Dünya ülkelerinde yaşayan çocukları hedef alacak şekilde geliştirdiği XO dizüstü bilgisayarlar, dünden itibaren Amazon.com aracılığıyla Türkiye'den de müşterilere satılmaya başlandı.

PS2 Macromedia Flash da destekleyecek

pulsar

Sony, stratejik ittifak zincirine son olarak Macromedia’yı kattı.
PlayStation 2 oyun konsolunu güçlendirerek rakiplerine belirgin bir üstünlük sağlamayı hedefleyen Sony birbiri ardına işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Japon üretici AOL ve RealNetworks’ün ardından şimdi de ünlü Web tasarım ve yazılım firması Macromedia ile ittifak kuracağını açıkladı.
Taraflar arasındaki anlaşma sayesinde PlayStation 2 kullanıcıları, internetteki multimedia içeriğine erişim için Macromedia’nın Flash Player’ını kullanabilecek.

Türkiye'nin StackOverflow'u Açıldı

anonim

Türkiyenin bilişim sektörü sevdalılarını birleştirmeyi amaçlayan, dertlerine deva olayı hedefleyen site sonsuzdongu.net ilk sürümü ile yayına girdi. Site üzerinden şu anda istediğiniz soruları sorabiliyor veya cevap yazabiliyorsunuz. www.sosuzdongu.net

7d6 Demoparty

Tarık

7dx'in 5'nci ayağı ve Türkiye'nin 7. scene partisi olan 7D6 kendi sitesinde duyuruldu. Parti 2-3 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek. Giriş bedelsiz. Partiye katılmak için formu doldurmanız gerekiyor.

Türkiye F-35 alımından vazgeçebilirmiş!

anonim

Milliyet Gazetesinde ki bu habere göre Türkiye, 11 milyar dolar ödemeyi planladığı F-35 uçaklarının yazılım kodlarını ABD şirketi Lockheed Martin'den istedi, ancak cevap alamadı.

Türkiye, ABD ile F-16 uçakları için de benzer sorun yaşamıştı. Bu nedenle işi sıkı tutan Türkiye şimdi F-35 alım kararını gözden geçiriyor.