Uludağ sitesi yenilendi

0
bm
Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.

Görüşler

0
demolish
uludağın dns lerinde bir problem mi var yoksa banamı öyle geliyor?
0
bm
dns'leri degil tek dns'i. Problem o makinede degil ODTU'de. org.tr icin yetkili sunuculardan biri olan ns1.metu.edu.tr'de uludag icin 'glue' yok. (dig ns uludag.org.tr @NS1.METU.EDU.tr diye bakin, buraya cikti koyunca fm mesaji almiyor)

Kendi makinenizde bind varsa ns1'i bloklayin, gidip glue olan bir yerden bakar (ns2 mesela) problem cozulur. Sansa once gidip ns1'a bakmis sizin kullandiginiz DNS sunucusu, o da yanlis ayarli oldugu icin isin icinden cikamiyor. Uludagin makinesi ayakta, baktim simdi.


0
bm
Bir daha baktim, NS1.METU.EDU.tr'nin org icin yetkili olmamasi lazim. Bu sefer benim kafam karismis (yahut birsey degisti), ozur dilerim. dig +trace ile bakabilir misiniz?
0
demolish
teşekkürler, şimdi açabiliyorum siteyi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

İdeal taşınabilir Linux sistem

sundance

Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

Türk Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamı

namixari

Türkiye'de bilgisayar kullanıcısı Insanların büyük bir kısmı işletim sistemi denen yazılımların farkında değil, daha doğrusu ne olduğunu bilmiyor ve bilgisayar kullanmanın yalnızca MS Windows kullanmak oldugunu sanıyor.

Richard Stallman ile röportaj

anonim

Özgür Yazılım Vakfı'nın kurucusu ve GNU projesinin lideri Richard Stallman, telifli yazılımlar, bağımlılık ilişkileri ve okullarda özgür yazılımın önemi konularında bir röportaj verdi.

PHP'de GD Kütüphanesi ile Grafik İşleme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Eylül 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Web sitelerinde yaygın olarak kullanılan PHP programlama dilinde, PHP ile beraber hazır olarak gelen GD kütüphanesi ile dinamik olarak resimleri oluşturma, büyütme/küçültme, boyama, yazı yazma ve benzeri işlemlerin nasıl yapıldığı kod örnekleri ile beraber incelenecektir.