Kim demiş PHP sadece WWW içindir diye?

0
SHiBuMi
Perl'ü sollayıp Apache'in en popüler modülü olmak ve dünyada 5 milyon domainde kullanılır hale ulaşmak PHP'yi kesmemiş olacak ki, PHP şimdi de masaüstü programcılığına el attı. GTK 2.0 desteği ile çalışacak olan PHP'nin masaüstü modülü şu an için 0.0.1 sürümü ile henüz bir bebek ama vaat ettikleriyle PHP programcılarına yepyeni kapılar açacak gibi gözüküyor.
İşin en güzel yanlarından birisi, yazdığınız kodun hem Linux hem de Windows altında çalışabilecek olması. PHP ile masaüstü uygulamaları geliştirmeye başlayabilmeniz için öncelikle PHP'nin 4.0.5 sürümünün çıkmasını beklemeniz, ya da o kadar bekleyemem diyorsanız www.php4win.de adresinden add-on paketi ile beraber 4.0.5-dev sürümünü indirip kurmanız gerekecek. Asıl işi yapan dosyaları ise gtk.php.net adresinden indirebilirsiniz.
PHP

Görüşler

0
quicksome
Bu gece Php dili bir arkadasi acaip bi sekilde surundurdu. Hakikaten php calisacam diye tutturan bir arkadas sabaha karsi 5 gibi(az once) ofiste, yerlerde sizdi, kaldi. Ve birazdan bu muhtesem haber icin kendisini uyandiracagim. Bu kadar ugrasicak sey varken oldumu simdi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP için RPM kütüphanesi

Evreniz

PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.

PHP´nin Türkiye´deki evini ziyaret ettiniz mi?

anonim

Yaklaşık bir seneden beri Türkiye'deki PHP kullanıcılarına Türkçe kaynak yaratmak ve hepsini tek bir çatı altında toplayıp bir topluluk oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye PHP Grubu, altyapısını son günlerin popüler ismi PHP-Nuke ile yenileyerek taze bir güç kazandı. Türkiye PHP Grubu olarak, özellikle serbest-kod hareketine sempati duyanları ve bu hareketin bir ucundan da kendileri tutmak isteyenleri sitemize katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Tica:TK: İlla ki Web Üzerinde Çalışacak!

tongucyumruk

Tica:TK Web uygulamalarının en büyük sorunu olan süreksiz bir bağlantı tipine sahip http protokolünün dezavantajlarını giderme amacı güden bir framework. Benzerlerine oranla en büyük farkı ise sadece Javascript ve PHP ile bu işi hallediyor olması.

GNU/Linux Üzerinde de Çalışabilen Güzel Bir PHP Editörü: QUANTA 3.1

sceylani

Merhaba,

Linux için güzel bir editör bulma calışmalarım sonunda meyvelerini verdi :

Ekran Görüntüsü

Evet yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi GNU/Linux ile ücretsiz bir editör kullanılarak sayfa çıktılarının anında görülmesi ve bir nevi hata ayıklama (debug) işlemi mümkün olabiliyor.

Grafik içinden kod çalıştırma saldırılarıyla ilgili

Yns_

Bir süredir Türkiye'de ve dünyada "hekır"ların ve "skript kidi"lerin rağbet gösterdiği , IE’nin üstün (!) yorumlama zekası sonucu oluşan XSS açıklarına karşı bir PHP sınıfı hazırladım.