Kingstondan yeni bir bellek: HyperX

0
polat
En büyük bağımsız bellek ürünleri üreticisi KingstonTechnology Company, Inc. oyun tutkunlarına ve PC meraklılarına yönelik yüksek performanslı yeni HyperX™ ürün grubunu tanıttı

İlgili Yazılar

VIA´nın DRM´li ESP7000 işlemcisi piyasaya sürüldü

murat09

VIA 19 Ağustos günü gömülü sistemler için x86 temelli yeni işlemcisi Eden ESP7000´i duyurdu. 733 Mhz saat hızında çalışan işlemci fansız çalışıyor ve set-top box, satış noktası terminali ve ince istemciler için dizayn edildi. En fazla 6W güç harcayan işlemciye genelde 1W yetiyor.

VIA nın Nenemiah işlemci çekirdeği temel alınarak geliştirilen ESP7000, donanımdan rasgele sayı üreticisi içeriyor. Bu Via PadLock data şifreleme sistemi, içerik için DRM (Digital Rights Management) kullanılarak yazılımlara donanımdan kilit oluşturmak isteyen üreticilerin işine yarıyor.

Çip, 64kb L2 cache bellek içeriyor ve Intel SSE multimedya komut setlerini de bulunduruyor.

Türk gider krize, gavur gider tersine

sundance

Biz makinaları nasıl upgrade edecez diye kasalım, bir cd-writer daha alıp seri DivX imalatına mı geçsek diye cebelleşelim, bütün donanımların fiyatı olmuş iki kat, aldığımız maaş yarıya inmiş, off da off... (iki aydır işsizim, pardon kendimin patronuyum)

Ne diyordum biz bu sıkıntıları yaşayalım elin gavuru otursun `Ulaaa bunun kasası magnezyumdan, ben lise de gördüydüm magnezyum süper yanıyordu ` diyip keyif diye canım NeXT CUBE`u asetilen kaynağı ile yaksın. Yok kardeşim yok, bu gavurlardan özellikle de Amerika`lılardan adam olmaz, neyse, ne de olsa kaça kaça Hindistan ve Türkiye`de adam kalmadı, yakında istila edecez koca ABD`i de görecekler israf ne demekmiş :)

Nerede O Eski Telefonlar

tongucyumruk

Önce telefonu açıp sonra numarayı çevirdiğimiz günleri hatırlayan var mı? Peki ya telefonların adres defterinin olmadığı, onca numarayı aklımızda tutup kendimiz çevirdiğimiz zamanları? Belki telefon ahizesine yaklaştırıp bir tuşuna basınca çıkarttığı DTMF tonları ile numara çeviren kol saatlerini hatırlayanlar dahi vardır? Peki "numara çevirmek" fiilinin kaynağı olan o eski trrrt, trrrt diye ses çıkaran telefonları hatırlayan, kullanmış olan var mı? Anlaşılan yalnız değilsiniz...

Ecrix ve Exabyte Birleşti

anonim

Küçük ölçekli firmalar için backup çözümleri sunan ve bu konuda dünyanın önde gelen firmalarından Ecrix ve büyük ölçekli firmalara network storage çözümleri sunan Exabyte geçtiğimiz haftalarda güçlerini birleştirme kararı aldılar. HP ve Compaq Desktop ve Sunucularda standart olarak gelen Ecrix backup uniteleri, artık network storage piyasasında da kendini göstermeye başlayacak. Son aylardaki dünyadaki IT sektöründeki kriz bakalım başka hangi firmalarin evliliklerini karşımıza çıkaracak.

Bu tip güç birliğini ve evlilikleri bizim ülkemizdeki firmalar da başarabilse belki de ekonominin en azından IT Sektörünün gelişmesi ve IT sektöründeki işsizliğin bir nebze de azalmasına sebep olabilir.

Sabit Sabit Disk

FZ

Bilgisayarlarımızdaki hareketli parça sayısı gittikçe azalıyor. SanDisk 2.5"lik ve 32 GB kapasiteli SSD SATA 5000 sabit diskini duyurdu. Bu sabit diskin özellikle dizüstü bilgisayarlarda ve diğerlerinde geleneksel sabit disklerin yerini alması bekleniyor.