KNOPPIX ile disk kurtarma

0
yalcink01
Evdeki sistem yine çöktü. Garibimi bu sefer tekrar kurmak yerine, kurtaralım bari dedik. Knoppix'in bu konudaki maharetinden bahsedilip duruluyor. Ben de evdeki emektar Knoppix Cd si ile sistemi kurtarmaya karar verdim. İyi bir kılavuz bulup önce dersimizi çalıştık. Çalışırken yazmak gibi bir huyum olduğu için arada çevirmişte olduk. Benim işime yaramadı /* çünkü Knoppix CDim çalışmıyor. Garibim perişan olmuş yüzü gözü çizik içinde*/ belki birinin işine yarar. KNOPPIX İLE SİSTEM KURTARMA

Saygılarımla,
Yalçın KOLUKISA
NOT: Çeviride oldukça fazla imla hatası olma ihtimali mevcut. Henüz kontrol yapmaya fırsatım olmadı. Yazım ve imla hatalarını bildirirseniz sevinirim. Hafta sonu gerekli düzenlemeleri yapmak niyetindeyim.

Görüşler

0
FZ
Eline sağlık!

Tercüme etmek için mükemmel bir teknik makale seçmişsin ;-)

İmla hatalarını giderip biraz daha düzgün bir HTML formatına sokulduktan sonra bence bir kenara PDF olarak konmasında fayda var diye düşünüyorum (fazla format göz çıkarmaz hesaabı ;-)

Bu tür kısa, vurucu, pratik olarak daima el altında bulundurulması gereken türden belgelerin tercüme etme çabalarının devamını dilerim.
0
yalcink01
Hafta sonu yapılacak işler listeme tavsiyelerini ekledim. Linux sistemini tekrar kurabilirsem, OOo içinden .pdf şekline dönüştürürüm.
0
sundance
Eline sağlık kolay gelsin.

Bu arada hatırladığım kadarıyla bu bir DeveloperWorks makalesi, orjinaline de link versen daha iyi olmaz mı ?

http://www-106.ibm.com/developerworks/linux/library/l-knopx.html


0
yalcink01
Yazarın isminin altına orjinal makalenin linkini de ekledim. Hakikaten ayıp etmişiz. Böyle bir şeyi nasıl atladım, hayret. Uyarın için teşekkür ederim.

Ayrıca Mozilla 1.4 ile görünümde bazı sorunlar var, IE6 normal gösteriyor, eğer becerebilirsem pazar günü daha düzgün bir hale getirmeye çalışacağım. Sanırım biraz HTML çalışsam iyi olacak.
0
syse
Ne tesadüf ki bende bu konu üzerine Türkçe döküman arıyordum çok teşekkürler.
Efe Atakan
0
yalcink01
Belgenin, Nilgün Belma Bugüner tarafından düzenlenmiş son halini belgeler.org [belgeler.org] da görebilirsiniz. Böylece görünüm problemini de halletmiş olduk :-) Beni büyük bir dertten kurtardığı için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programming Collective Intelligence for Smart Web 2.0 Yazarı ile Bir Röportaj

FZ

Toby Segaran ile Bir Röportaj
Bruce Stewart
11/14/2007

Toby Segaran, O'Reilly'nin kısa süre önce çıkardığı Programming Collective Intelligence kitabının yazarıdır. Bu yeni kitabında Toby bizi makina öğrenme ve istatistik dünyasında bir gezintiye çıkarıyor ve kullanıcı verisinin yani "kolektif zekâ"nın oluşturduğu verinin üzerinden veri madenciliği yapmaktan yola çıkıp kullanıcı deneyimi, pazarlama, kişisel zevkler ve insan davranışı hakkında sonuçlara nasıl ulaşabileceğimizi gösteriyor.

Essentials of Metaheuristics yayınlandı

okanakyuz

Sean Luke yeni kitabı Essentials of Metaheuristics yayınlandı. Kitap özellikle yapısal kestirim, popülasyon metotları, paralel hesaplama, Kovelasyon, Çok hedefli optimizasyon, Karınca kolonileri, Genetik algoritmalar, Genetik programlama, evrimsel yazılım metotları gibi birbirinden populer yapay zeka konularını içerisinde barındırıyor. Gösterilen algoritmalar rahatlıkla C/C++,Java, Python, Lisp gibi bir dilde programlanabilecek sadelikte. Özellikle yapay zeka meraklısı arkadaşlara tavsiye ederim.

Kitap creative common lisans ile korunmuş olarak yazarın George Mason Üniverstesindeki sitesinde bedava olarak pdf formatında dağtılmakta. (http://cs.gmu.edu/~sean/book/metaheuristics/)

Smalltalk ile Yazılım Geliştirme: Squeak

FZ

Özet: Bu belge, Squeak bütünleşik geliştirme ortamını kullanarak Smalltalk programlama dili ile yazılım geliştirme süreçlerine giriş niteliğinde kaynak sağlaması amacı ile yazılmıştır.

Zekeriya "zekus" Koç'un yazısının devamını burada okuyabilirsiniz.

3.38 YTL'lik çeklerden birisi bulundu

cbc

Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.

D. E. Knuth´tan Özel Dersler

malkocoglu

Dr. Bilgisayar Bilimi'nin kendisinden özel ders almak ister miydiniz? Donald Knuth'un bilgisayar bilim derslerini buradan izleyebilirsiniz.