Körfez Savaşı 2 (Dünya Savaşı 2.5)

0
FZ
İlginç bir projeye imza atan bu programcı, "Bu proje körfezde başlatılacak olası bir savaşın nelere yol açacağına dair bir projeksiyondur. Bunun için çok gelişmiş zaman algoritmaları ve tarihi semiyotik analiz yöntemi kullandım. Analizimin %99.999 oranında gerçekçi olduğunu düşünüyorum..." diyor.

Ne demek istediğini merak edenler http://www.idleworm.com/nws/2002/11/iraq2.shtml adresine bakabilirler.

İlgili Yazılar

80x15 Brilliant Button Maker

Soulblighter

Bazı sitelerin alt tarafında şirin düğmeler vardır. RSS VALID, XHTML 1.1 gibi bilgiler yazar. O tarz düğmeler hoşunuza gidiyorsa ve kendi siteniz için oluşturmak istiyorsanız, buyrun size güzel bir araç...

Web sitenizin ziyaretçileri için sanal temsilciler

ekimkaya

Bir "zayıf yapay zeka" (Weak Artificial Intelligence - İnsanlar tarafından etiketlenen terimleri tanımaya yönelik teknoloji) uygulaması olan Botégo, ürettiği "akıllı sanal temsilci"lerin bilinirlik kazanması ve yaygınlaşması için nispeten basit bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanıma açtı.

Internet, Dil, Sosyoloji

FZ

İnsan dilleri sürekli bir değişim içinde, binlerce yıllık süreçlerde bu mavi gezegende pek çok doğal dil ortaya çıktı, bir kısmı öldü, bir kısmı Baskça, Arnavutça gibi Avrupa'nın göbeğinde izole şekilde varlığını sürdürdü, bir kısmı da zenginleşerek ve diğer dillerle alışveriş halinde günümüze dek geldi.

Sanırım sıra Internet'in doğal dilleri etkilemesine geldi. Etik tartışmaların ötesinde ele alınması gereken, analiz gerektiren bir olgu yavaş yavaş kendini belli etmeye başlıyor.

Türk Uzmandan ``Casus´´ Matematiksel Model

anonim

ABD´de yaşayan Türk profesör Bülent Yener, IRC sohbet odalarında geçen konuşmaları tespit edecek matematiksel bir modelleme üzerinde çalışıyor. ABD hükümeti Yener´in çalışmasını terörizmle mücadelede kullanacak.

Sohbet odaları internetin en çok ziyaret edilen alanlarından. Kullanıcıların diledikleri konuları konuştukları sohbet odaları, aynı zamanda kötü niyetli ``hacker´´ların şifre ve kredi kartı numaraları çaldıkları bir alan. Ancak, bu kez hedefte terörist örgütlerin şifreli haberleşmesi var. Ayrıntılı bilgi için ntvmsnbc.com.

Hapishaneden canlı webcam yayını!

larweda

Amerika Arizona`da bir hapishane, Crime.com`un desteğiyle hapishane içine tutukluların yaşadığı bölgelere webcam koymuş ve buradan insanlara seyrettiriyor. Bir nevi reality show yani. Bence önemli olan soru ise, her zamanki Internet`in ne kadar özgür olduğu tartışması. Acaba bu hapishanede yatan mahkumlar webcam konulmasından hoşlanıyorlar mı,ya da onaylıyorlar mı? Onaylıyor gibi görünseler de bu gerçekten kendi istekleri mi yoksa suçlu oldukları için onlar adına karar verilebiliyor mu? Bu konu tahminen Amerika`da da tartışmalar çıkaracaktır, biz de gelişmeleri takip ederek buradan aktarmaya devam ederiz.
Webcam'leri görebilmek için bir form doldurup email adresi vermek gerekiyor, sonucunda da birsürü spam e-mail alıyorsunuz, ben bu sorunu da halletmek için mailexpire`ı kullandım, ki bu da bir sonraki yazının konusu.