Web sitenizin ziyaretçileri için sanal temsilciler

0
ekimkaya
Bir "zayıf yapay zeka" (Weak Artificial Intelligence - İnsanlar tarafından etiketlenen terimleri tanımaya yönelik teknoloji) uygulaması olan Botégo, ürettiği "akıllı sanal temsilci"lerin bilinirlik kazanması ve yaygınlaşması için nispeten basit bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanıma açtı.
Botégo, belirlenen içerik kapsamında, editörler tarafından etiketlenen terimleri tanıyarak, uygun cevapları yazılı olarak iletme prensibini kullanıyor. Eşleşen anahtar sözcük gruplarından en yüksek ihtimali ifade eden yanıtı veren Botégo, ticari olarak müşteri ilişkilerinde kullanılıyor. Şirketin müşterileri arasında Yemeksepeti, Avea, TTNET ve Türk Ekonomi Bankası bulunuyor.

Şirket, kullanıcıların kendi içeriklerini girdikleri basit bir uygulamanın beta versiyonunu hizmete sundu. http://www.sanaltemsilci.com adresinde ulaşılabilen uygulamada bir selamlama cümlesi ve sınırsız sayıda anahtar sözcük girilerek her biri için birer yanıt tanımlanabiliyor. Pop-up ya da iframe içinde çalışan uygulama, kişisel bloglarda ya da web sitelerinde kullanıcıların sorularını yanıtlamak için "sıkça sorulan sorular" sayfalarına daha dinamik bir alternatif olarak işlev görebilir. Ayrıca her anahtar sözcük için bir URL belirlenerek, yanıtın verildiği sırada web sitesinde ilgili sayfa otomatik olarak açılarak, navigasyona da destek oluyor.

Şirket, yakın zaman önce çözüm bulduğunu iddia ettiği sorunlarla ilgili üç mikrositeyi duyurmuştu: "Hiçbir kurumsal web sitesinde arama motoru düzgün çalışmıyor" diyen http://www.aramadasorunne.com, "Bilgi okyanusunda boğulmadan bilgiye ulaşmak için stilli yüzme bilmemiz şart mı?" diye soran http://www.insansorar.com ve "Çağrı merkezi personeli bundan istiyor" iddiasındaki http://www.bundanistiyoruz.com

İlgili Yazılar

Güzel Siteler - 3: Shockhaber.com

sundance

Açıkcası ATV`de yayınlanan Şok programını pek sevmiyordum. Hani `ulan ne milletiz nelere nelere inanıyoruz` şeklinde olması bir yana, çok gelir geçer, havada buluyordum programı.

Fakat yeni açılan Shockhaber.com (bildiğim kadarıyla ATV ile pek bir alakası yok, yalnızca o programda çalışmış elemanların serbest oluşumu bu) bence TV programından çok daha güzel hazırlanmış ve gerçekten bir şeyler söyleyen bir site.

Önyargılarıma rağmen dolaştım ve hoşuma gitti. Umarım başarılı olurlar.

memecodes: başımıza memeor yağacak

FZ

Jan Philipp Lenssen, bir yerde programcı olarak çalışıyor, minik bir google blog’u tutuyor, google API’sini kullanarak kendi über arama motorunu yazıyor, sosyal deneyler yapıyor, oyunlar programlıyor, elinden çizim yapmak bile geliyor.

Şimdilerde şöyle kerata bir deneye girişmiş: rastgele kelimelerden oluşan beşbin kadar doküman üretmiş, ve bunları görülebilir yerlere linklemiş. Dolayısıyla bu dokümanlar google ve diğer arama motorları tarafından keşfedilmişler.

Şimdi içinde bu kelimelerin geçtiği bir arama yapıldığında ve aramayı yapan kişi linke tıkladığında sayfamız doğum yapıyor. Yani aranan kelimeleri de içeren yeni bir versiyonunu üretiyor. Bu yeni sayfa da linkleniyor ve dolayısıyla keşfediliyor. Bunlar olurken üzerine tıklanmamış sayfalardan biri de ölüveriyor. Jan Philipp, bir kaç yıl sonra bu sayfalarda bir takım metinlerin oluşma ihtimalini yüksek buluyor.

Haberin detayları ve devamı burada.

Yeni P2P - IRIS

cazz

Amerika'da, devlet tarafindan gorevlendirilmis bir ekip, var olan P2P teknolojisindeki sorunlari cozme amacli yeni bir P2P agi kuruyormus : IRIS (Infrastructure for Resilient Internet Systems)...

Projeden (ve MIT'den) Hari Balakrishnan soyle demis :

"Sunuculara karsi Denial of Service saldirilarini sona erdirecek!"

Balakrishnan ve arkadaslari , IRIS icin yeni bir arama algoritmasi da gelistireceklermis...

Bakiniz efenim...

Online Grafik Editörü

DemensMagnet

Sıkça kullandığımız yazılımların web uygulamaları geliştirilmeye devam ediliyor. Word, excel, takvim yazılımları, rss okuyucular derken grafik editörleri web'e taşınmaya başladı. Neredeyse Photoshop kadar kapsamlı geliştirilmiş cellsea Photo Editor karşınızda:
cellsea Photo Editor'ün marifetlerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Aradığınız şey ne kadar popüler?

FZ

Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.