Korsan mı değil mi?

0
bahadirkandemir
BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.
Doğu Londra'daki 28 yaşındaki bir bilgisayar kullanıcısı tutuklanmış ve kefaletle serbest bırakılmış. Polis, kullanılan bilgisayarı inceliyor.

London Bishopsgate'de bilgisayarı kötüye kullanma suçundan yakalanan ve kefaletle serbest bırakılan kişi, Şubat ayında polis merkezine dönecek.

Polis sözcüsü, DEC web sitesinin güvenli olarak çalışmaya devam ettiğini, sistemin girişimi hızlı bir şekilde algılayıp blokladığını belirtti.

Gerçekten Böyle mi?

Bir e-posta listesinde görülen bir mesaja göre, Lonralı kullanıcı, bağışı Solaris işletim sistemi üzerinde bir Lynx tarayıcıdan yapmaya çalışmış ve sistem kayıtlarındaki bu "alışılmadık" durumu kırma girişimi sanan BT yetkilisi polise haber vermiş.

Mesaj Şöyle:


Bağış sistemini yöneten Britanya Telekom, sistem kayıtlarını yanlış okudu ve türünü belirtmeyen ve garip şeyler yapan, "standart dışı" bir tarayıcı gördü. IP'yi izledi ve korsanı yakaladı.

İçeri SWAT stili bir giriş yapan polis, öğle yemeği yiyen birini tutukladı.

Bir sonraki haftaya kadar kefaletle serbest bırakılan kullanıcı, BT ve polise karşı bir kampanya başlattı.

Yani, eğer sistem kayıtları incelenen bir yere Firefox ya da IE dışında birşey ile bağlanıyorsanız, hapse atılabilirsiniz.


Kaynaklar:

Görüşler

0
ttk
câhillik başa belâ :) karşısına ne zaman bir câhilin çıkacağını bilememek ise görüldüğüne göre, gâyet büyük bir risk.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Crack aracı olarak Google

sundance

Google'a gidip, allinurl:wwwboard/passwd.txt arattırırsanız, size çok kullanılan bir forum programı olan wwwboard sitelerinin admin isimleri ve DES ile kodlanmış (Jack the Nipper ile çözülebilecek) şifrelerini bulabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi başka Google incelikleri için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

512 Byte'lık Güvenlik Koduna 3 Tane Bug Nasıl Sığdırılır?

darkhunter

Microsoft'un oyun platformu xbox'ın, boot sırasında çağırdığı 512 Byte'lık güvenlik kodunda 3 adet bug tespit edilmiş...

512 Byte'lık koda 3 adet bug sığdırmayı başaran Microsoft'u kutluyor, başarılarının devamını diliyorum...

Not: FM Forum'da konuyu gündeme getiren "abc"ye teşekkürler.

BIND 9 Dynamic Update DoS Zaafiyeti

onal

Tüm Bind9 sürümlerini etkileyen kritik bir açıklık yayınlandı. Açıklığı değerlendiren kötü niyetli biri tek bir udp paketiyle dns sunucunuzu devre dışı bırakabiliyor.

Açıklığın detaylarını anlatan kısa bir blog girdisi hazırladım. Ilgilenenler buradan ulaşabilir

Big Brother Is Watching You

metalyric

Uyarı: Aşağıdaki haberin yazarı, daha sonra "haberdeki bilgisayara el konulduğunun gözünden kaçtığını" belirterek haberin geri çekilmesini talep etmiştir. Malesef bu habere yorum yapan okurlarımıza olan sorumluluğumuz yüzünden böyle bir şey yapamıyoruz. Lütfen haberi bunun bilinciyle okuyun.

Windows Durmuyor

anonim

Windows´ta güvenlik açığı başlıklı haberlerden sıkıldınız mı bilmiyorum ama Windows da durmuyor ki. Yine kritik bir güvenlik açığı üstelik ie kullanmıyor olmanızda sizi kurtaramıyor. Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 Second Edition, Microsoft Windows Me, Microsoft Windows NT 4.0, Microsoft Windows NT 4.0 Terminal Server Edition, Microsoft Windows 2000 işletim sistemlerinde etkili bu açık sayesinde crackerımızın web sitesini ziyaret ederseniz oluşan açık yüzünden cracker o an kayıtlı olan kullanıcının yetkilerine sahip oluyor. Admin yetkileride buna dahil. Ayrıntılı bilgi ve yama için: Bu adrese