Küçücük parmak izi tarayıcı!

0
conan
Authentec firması dünyanın en küçük parmak izi tarayıcısını piyasaya sunmuş. 14mm x 14 mm x 1,4 mm kare şeklinde olan bu chip/tarayıcının 128 x 128 pixelkarelik bir tanıma matrix'ine de sahip olduğu EntréPad AES3500 Sensor/chip'inin teknik verilerinden anlaşılıyor. USB üzerinden çalışan bu tarayıcı şu an için Microsoft® Windows 98®, ME®, NT® 4.0, 2000®, XP® ve Symbian® uyumluymuş. Firmanın asıl hedefi bu tarayıcının kullanımını PDA gibi ortamlarda yaygınlaştırmak.
Bunun için ise PalmOs ve CE 3.0 uyumluluğu için de çalışmalarını sürdürüyorlarmış. Dileyenler için bir evaluation Kit de sitede mevcut (495.00$).

Ben de evin kapısına bir an önce bir tane alayım. HO HO HO Santa'dan ne isteyeceğimi buldum!

Görüşler

0
anonim
Ben bolca RAM istiyorum, bi de TV karti, bi de hafizali webcam, yeni bir islemci, scanner, DVD player, etc. Umarim Noel Baba da FazlaMesai ye giriyordur..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Code Red 2 (Yepyeni bir worm)

conan

Evet yeni code red Agustos 4'te başgösterdi. Yapılan açıklamalara göre bu worm daha agresif ve tamamen baştan yazılmış bir worm. Bulaşma yöntemleri farklı olsa da hedef işletim sistemi aynı. Microsoft Windows 2000. (Bu sefer NT ya da 9X değil. Çünkü kullandıkları bir assembly komutu sadece windows 2000 icin geçerliymiş) Unutmadan, bu versiyon yanında bir de trojan taşıyor ;) Gelelim yeni yaramaz kurtçuğun neler yaptığına, nasıl bulaştığına.

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... V2.0

Nightwalker

Bu sefer güvenlik ve hacking ile ilgili 2 ayrı siteden haber var.

1.si artık hackerların deneme tahtasına dönüşen defensive thinking.

Dünyaca ünlü hacker Kevin Mitnick’e ait web sitesi (www.defensivethinking.com) yine hacklendi… 23.02.2003 itibariyle zone-h üyeleri tarafından yapılan saldırıda (http://www.zone-h.org/defaced/2003/02/23/www.defensivethinking.com(1)/) Mitnick’in sitesinin bu kez politik amaçlı hack edildiği bildirildi…

Keylogger üreticisine dava... Ama neden?

tongucyumruk

ABD ordusunda çalışıyorsanız, eşinize güvenmediğiniz için bilgisayarına keylogger yüklediyseniz ve boşanmanızın ardından durum ortaya çıkınca hiç tahmin etmediğiniz tazminat davası ile karşı karşıya kalırsanız ne yaparsınız?

Tabiiki her vatansever Amerikan vatandaşının yapacağını: Kanadalı şirketi dava edersiniz.

Echelon'a karşı kuantum kriptografi

e2e

Computer World'daki habere göre Avrupa Birliği, önümüzdeki 4 yıl boyunca Kuantum Kriptografi altyasıyla güvenli veri iletişimi alanında yapılacak geliştirme çalışmalarına 13 milyon Euro ayırmayı planlıyor.

Eğer proje başarılı olursa "kırılamaz kod" gerçekleştirilmiş olacak. Böylece ABD, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya gizli servislerine bilgi taşıyan Echelon'un devre dışı bırakılması hedefleniyor.