Echelon'a karşı kuantum kriptografi

0
e2e
Computer World'daki habere göre Avrupa Birliği, önümüzdeki 4 yıl boyunca Kuantum Kriptografi altyasıyla güvenli veri iletişimi alanında yapılacak geliştirme çalışmalarına 13 milyon Euro ayırmayı planlıyor.

Eğer proje başarılı olursa "kırılamaz kod" gerçekleştirilmiş olacak. Böylece ABD, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya gizli servislerine bilgi taşıyan Echelon'un devre dışı bırakılması hedefleniyor.
Avusturya, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, İsveç ve İsviçre'den üniversiteler, araştırma enstitüleri ve özel şirketler bünyesindeki; kuantum fiziği, kriptografi, yazılım ve network uzmanları projenin yürütücüleri arasında yer alacak.

Proje tamamlandıktan sonra, nimetlerinden kimlerin faydanabileceği ise henüz belirsiz.

İlgili Yazılar

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))

BIND 9 Dynamic Update DoS Zaafiyeti

onal

Tüm Bind9 sürümlerini etkileyen kritik bir açıklık yayınlandı. Açıklığı değerlendiren kötü niyetli biri tek bir udp paketiyle dns sunucunuzu devre dışı bırakabiliyor.

Açıklığın detaylarını anlatan kısa bir blog girdisi hazırladım. Ilgilenenler buradan ulaşabilir

108 Bitlik Şifre Çözme Yarışı Sona Erdi

FZ

Certicom tarafından düzenlenen ve belirli bazı 108bitlik şifreleme sistemlerin güvenliğinin test edilmesini amaçlayan 10.000$ ödüllü ECC2K-108 şifresi çözüldü.

Tarayıcınıza güvenlik testi

Soulblighter

Internet tarayıcınız güvenli mi? Güvenlik firması ScanIT bunun için online çalışan bir güvenlik testi hazırlamış.
http://bcheck.scanit.be/bcheck adresinden ulaşabilirsiniz...

Test uygulaması, kullandığım Firefox 1.0.1 tarayıcısında herhangi bir hataya rastlamadı. :)

SHA-1 Kırıldı!

tongucyumruk

Elektronik bankacılık uygulamalarından dijital imzaya, kablosuz ağ güvenliğinden binlerce web sitesinin kullanıcı veritabanlarına kadar güvenliğe ihtiyaç duyulan birçok noktada kullanılan ve günümüze kadar başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından "resmi" harmanlama (hashing) algoritması olarak kullanılan SHA-1 Çinli bir bir bilim insanı ve ekibi tarafından kırıldı.