Küçük casuslar artık büyük tehdit

0
mos
haberde göreceğiniz üzere; bir zamanların -can sıkmaktan öteye gitmeyen- casus yazılımları, hiç küçümsenemeyecek bir pazarın doğmasına sebep olmuşlar.
Sadece geçtiğimiz sene 12 milyon dolar casus yazılım temizleme araçlarına harcanmış ve bu rakamın önümüzdeki 5 yıl içinde 305 milyon dolar olacağı bekleniyormuş.

Haberin kaynağı aynı zamanda her 3 PC kullanıcısından 2 sinin bu dertten muzdarip olduğunun da altını çiziyor.


Slashdot
IDC

Görüşler

0
cayfer
"Her 3 PC kullanıcısından 2 sinin" değil; "her 3 windows kullanıcısının 2si".

Bu hata ısrarla tekrarlanıyor. Eğer amaç bilgilendirmekse, önermelerin doğru olması gerekir. Evet, makalenin aslı da bu yanıltıcı şekilde kaleme alınmış, "mos" un suçu değil ama bari aktarılırken düzeltilmeli diye düşünüyorum. Makalenin orijinali altındaki iki irtibat adresine de bunu yazdım.

sevgiler

0
tongucyumruk
Hocam sanırım yanılıyorsunuz... Windows kullanıcılarının neredeyse tamamı, PC kullanıcılarının üçte ikisi...
0
mos
hayir takildigi nokta bu degil sanirim,

Linux kullanicilarinin da o orana dahilmis gibi lanse ediliyor olmasi

yani sanki spyware , isletim sistemlerinin ortak sorunuymus gibi geliyor o haberi ve o oranlari gorunce, halbuki orada verilmesi gereken PC kullanicilara oran olmamaliydi, Windows kullanicilarina olan oran olmaliydi.
0
tongucyumruk
Hayır linux kullanıcıları da bence o orana dahil... hani o spyware'den etkilenmeyen kesim var ya... hah işte onun büyük bölümünü oluşturuyorlar...
0
bio
Desktop'ta Linux kullanımının 1/3'e yakın olduğunu mu iddia ediyorsunuz???
0
tongucyumruk
İddia etmek isterdim tabii. Fakat en azından desktopta GNU/Linux kullanımı + MS Windows altında özgür yazılımlar kullanan kullanıcılar + bilgisayarını bu tip programlardan koruyabilecek kullanıcılar = tüm desktop kullanıcıları / 3

Örneğin evimdeki 3 desktop makinadan ikisinde GNU/Linux, kardeşiminkinde ise MS Windows var, fakat MS Windows makinada da sadece özgür yazılımlar + kardeşimin oyunları yüklü ve interet paylaşımı yapan firewall makinanın arkasında. Haliyle bu makina spyware'e virüslere vs... o kadar da açık değil.

Sonuçta demek istediğim GNU/Linux kullanıcılarının da o orana dahil olduğu zira GNU/Linux kullanıcıları o orana dahil olmasaydı 1/3'ten daha düşük bir oran ortaya çıkardı.
0
mos
:) son bir paragraf olarak kendi yorumumu katacaktim habere, sonra degmez dedim.. yorumlarda nasil olsa birinin dikkatini ceker diye dusundum, oyle de oldu.

aktarirken duzeltmek yerine burada bu sekilde bu varsayimi "ti" ye almak daha eglenceli hem.


0
e2e
Geçenlerde MS Win için teknik destek hizmeti veren iki ayrı arkadaşıma uğradım. Her ikisinde de karşılaştığım manzara aynıydı: SpyWare yazılımları "temizlemek" için kurdukları programları çalıştırıyorlardı. Önce tesadüf diye düşündüm. Ama uzun sürmedi, bu işlemi ve ardından da antivirus programını çalıştırıyorlarmış, hem de bazen günde birkaç kez! Ki bunlar kendi makinalarıydı.

Biri, anti-spyware programının, 3 gün önce kurduğu, birkaç saat ancak internete çıktığı makinasında tam 136 tane(!) spyware bulduğunu söyledi. Şöyle ekledi: "Geçen yeni kurduğum win üzerinde denedim bu programı, onda da spyware buldu"!
0
ttk
Bu nesneleri temizlerken temizlerken windows sonunda olmadık bir şeylerinin bozulması sonucu yeniden kurulacak hâle geliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MIT OCW - MIT derslerini Web`e açıyor!

larweda

MIT (Massachusets Institute of Technology) Üniversitesi, dünyada şanı yürümüş, Amerikanın önde gelen üniversitelerinden biri. "Paylaşılmayan bilgi çürür" ibaresinin farkında olan MIT yetkilileri, bir güzellik yaparak birçok bölümde/konudaki yazılı materyalleri (eğitmen notları, ders notları, kaynak listeleri, seminer notları ödevler vs.) internet üzerinden herkesin ücretsiz kullanımına açmaya karar verdi, bu sayede MIT bünyesinde verilen 16 akademik programın lisans ve yüksek lisans derslerini her isteyen istediği yerden takip edebilecek. MIT'nin gayet saygı duyulan ve Birleşik Devletlerin en pahalı üniversitelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu gayet heyecan verici bir gelişme kesinlikle.

ADSL'de İndirim

SHiBuMiGo

Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürü Paul Doany, 1 Nisan 2007 tarihinden geçerli olmak üzere genişbant internet (ADSL) kurulum ücretlerinde yüzde 51, erişim ücretlerinde ise yüzde 6 ile yüzde 55 arasında değişen oranlarda indirime gideceklerini açıkladı.

Bu Sitede Tıklamak Yasak: dontclick.it

FZ

Hiç fareye tıklamadan bir siteyi güzel güzel gezebilir ve işaret parmağınızı dinlendirebilir misiniz? Başlangıçta saçma ve zormuş gibi geliyor ancak bazılar böyle düşünmüyor: http://dontclick.it/

Çok kısa süren bir alışma süresinden sonra tüm siteyi çok daha sükunet içinde, sürekli bir fare çıtırtı sesi olmadan gezebileceğinizi fark ettiğinizde epey şaşıracaksınız.

Slashdot CSS Tasarım Yarışması Sonuçlandı

bio

Geçen ay duyurulan Slashdot CSS tasarım yarışması sonuçlandı. Kazanan tasarım yine koyu yeşil tonlarda, eski tasarımı aratmayacak betlikte. Tasarımcı Alex Bendiken ödül olarak bir laptop, ikinci gelen tasarımın sahibi Peter Lada da ThinkGeek'ten 250$'lık hediye çeki kazandı.

Türkiye`den Wired ve Slashdot`a haber: Sağolasın RTÜK

sundance

Bu ilk değil sanırım son da olmayacak, fakat dillere destan gönüllere ferman RTÜK yasası ile, Wired ve Slashdot'a haber olduk.

Gönül isterdi ki IT alanında bir gelişme ile haber olalım, ama kısmet buymuş, neyse hıyarın teki demiş ya `reklamın iyisi kötüsü olmaz` diye herhalde geek patlaması yaşarız bu haberlerle bu yaz :)) Teşekkürler TBMM, teşekkürler hükümet.