MIT OCW - MIT derslerini Web`e açıyor!

0
larweda
MIT (Massachusets Institute of Technology) Üniversitesi, dünyada şanı yürümüş, Amerikanın önde gelen üniversitelerinden biri. "Paylaşılmayan bilgi çürür" ibaresinin farkında olan MIT yetkilileri, bir güzellik yaparak birçok bölümde/konudaki yazılı materyalleri (eğitmen notları, ders notları, kaynak listeleri, seminer notları ödevler vs.) internet üzerinden herkesin ücretsiz kullanımına açmaya karar verdi, bu sayede MIT bünyesinde verilen 16 akademik programın lisans ve yüksek lisans derslerini her isteyen istediği yerden takip edebilecek. MIT'nin gayet saygı duyulan ve Birleşik Devletlerin en pahalı üniversitelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu gayet heyecan verici bir gelişme kesinlikle.
MIT OCW (OpenCourseWare) çerçevesinde online olacak akademik bölümler şunlar:
  • Antropoloji
  • Biyoloji
  • Kimya Mühendisliği
  • Kimya
  • Çevre Mühendisliği
  • Dünya, Atmosfer ve Gezegen Bilimleri
  • Ekonomi
  • Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri
  • Tarih
  • Dilbilimleri ve Felsefe
  • İşletme
  • Matematik
  • Makina Mühendisliği
  • Deniz Mühendisliği
  • Politika Bilimleri
  • Kentsel Planlama

    Bu bölümlerde okutulan derslerin yazılı materyalleri kısa bir süre sonra online olacak. Sitede belirtilene göre, MIT OCW, MIT'de okutulan derlerin içeriklerini sağlamasına rağmen, MIT eğitimine bir eğitim olarak düşünülmüyormuş. MIT yetkililerinin söylediklerine göre, MIT'nin eğitim felsefesinin temelinde öğrencilerin kampüs içerisinde okulla ve birbirleri ile interaktif olmaları yatıyormuş, öte yandan online sunulucak materyeller, kişisel gelişim ve başvuru için geniş kapsamlı bir kaynak sağlayacak.

    Bahsi geçen dökümantasyon indekslenmiş bir şekilde çok yakında MIT web sitesinde online olacak, (Sitede Eylül 2002 diyor!) Amerika'da okuyanların ellerinin altında olan bilgilerin dünyanın her tarafında okuyan öğrencilerin de erişimine açık olması özellikle Türkiye'de üniversite okuyan ve üniversitelerde ders veren insanları çok sevindiricek bence. MIT OCW'nin web adresi ise: web.mit.edu/ocw/
  • Görüşler

    0
    m1a2
    Harika bir haber :)
    0
    anonim
    evet abi olay bu işte...internet ne işe yarıyor diyen adamların gözüne sokmak lazım
    0
    anonim
    Ya büyük bir merakla bekliyorduk ama hüsrana uğradık. Elektrik - elektronik - bilgisayarı pilot olarak seçtik demişlerdi (diğerleri ile birlikte) fakat gidip bakınca sadece 2 ders ile temsil edildiğini görüyorsunuz. Üstelik doğru düzgün materyalde yok..
    0
    elrond
    Way anasına be. Şu ABD ye kaçma işini tekrar düşünmek lazım, Wireless LAN lı okullar, kaynaklarını Internete açmalar ohhh be kardeşim. Biz daha Encarta yı sattırmıyoruz bu memlekete. Offf offf.

    (Login oldum)
    0
    sundance
    Onu bilmem de, Amerika`ya beyin göçü konusunda Arjantin`li bir aydýnýn dediði çok güzel bir laf var `Amerika`ya kaçmalarý mesele deðil. Orada kalýp, sonra buraya geri dönenler asýl bizim için bela`
    demiþ ;)
    0
    FZ
    Benzer bir sözü Brezilyalı bir ekonomiste de atfediyorlardı. Çocukların ABD'ye ekonomi okumaya gitmesi, beyin göçü falan kötü ama esas facia onlar buraya dönüp de yüksek mevkilere geçince oraya çıkıyor gibisinden bir şey mi ne demiş amcam ;-)
    0
    conan
    peki ben de gelmem :PPP
    0
    FZ
    Neyse ki sen ekonomist değilsin, bilgisayarcısın, oradan bir nebze kurtarıyorsun ;-)
    0
    anonim
    ben matematik bolumune baktım ders sayısı azdı tamam ama icindeki materyal gayet hoş idi. hatta matematik bolumunde okuyan kardesimin uzerinde yaptıgım testlere gore fazla bile idi.
    0
    anonim
    Bilgisayar mühendisliği yok ! :(


    /cartman
    0
    anonim
    Evet bilgisayar mühendisliği yok. Bilgisayar bilimi var :P

    Mawe
    0
    anonim
    Orda bizim dersler yok Mawe! ;-P

    /cartman
    0
    anonim
    Ne yazık ki bizim dersler de yok :/ Bölümlerin kendi ders sayfalarından çok daha fazla materyale ulaşabilirsin..

    Mawe
    0
    anonim
    Her ne kadar orada biz bilgiyi paylaşırız deselerde. Beraberinde bu işi biz biliyoruz alın sebepleni sefiller gibi bir hava sezdim ben. Yine de işe yarayacağından şüphem yok.Bu OCW bizim için kendimize baz alacağımız enstitünün nerelerde olduğunu göstermesi açısından esasında çok faydalı. Kendi alanım için konuşuyorum biraz gayretle onların seviyesini yakalayabileceğimizi düşünüyorum.
    Saygılarımla
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    IXIR vurur da Züperonline armut mu toplar?

    FZ

    Yıllardır Superonline'a emeği geçen bir yazılımcı arkadaşıma bir dokundum bin ah işittim!

    "Superonline, elemanlarına 2 ay ücretsiz izin verdi! Dönüşümlü olarak arkadaşlarımızla durumu ayarlayıp 1er ay parasız tatil yapmak durumundayız. Tabii kendimizi şanslı sayıyoruz çünkü ücretsiz izne mahkum etmediklerini doğrudan işten çıkarıldılar!"

    Gene bir INTERNET@TURKEY klasiği!

    TTnet Yurtdışı Çıkışları

    ebola

    Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

    Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.

    VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

    adervis

    VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

    Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.

    Web'iniz ne kadar estetik?

    FZ

    Garanti Galeri (GG) sanal dünyadaki tasarımlara odaklanan 'Tasarım Ağı/Ağ Tasarımı' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, gelişen ağ tasarımları ile bireylerin sanal dünyayla olan etkileşimleri düşünülerek hazırlanmış. Gerçek dünyadan sanal dünyaya giderek büyüyen ağlar, ağ tasarımları ve ağ tasarımcılarının sorgulandığı 'Tasarım Ağı/Ağ Tasarımı' sergisinin küratörlüğünü grafik tasarımcı Tom Klinkowstein yapıyor. Sergide, Klinkowstein'ın başkanı olduğu 'Media A' grubu ile 'Urban Probe', 'D-Fuze', 'Core77', 'ESP Trendlab', 'Doors of Perception' adlı ünlü ağ tasarımcılarının ürettikleri web tasarımları yer alıyor. New York'lu tasarımcı Tom Klinkowstein'ın küratörlüğünü ve tasarımını üstlendiği sergide, 1990-2090 yılları arasında ağ tasarımı ve tasarım ağının gelişimine ilişkin öngörüleri anlatan 'Ağ Bağlantılı Tasarımcının Hayati Yolu' başlıklı bir çalışma da yer alıyor.

    Haberin devamı: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/08/12/haber_124745.php

    Bir devrin sonu mu geliyor? RapidShare ve Sorumluluk

    anonim

    Daha önceleri Rapidshare Öcü mü başlıklı yazımızda bir şeyler anlatmaya çalışmıştık.