MIT OCW - MIT derslerini Web`e açıyor!

0
larweda
MIT (Massachusets Institute of Technology) Üniversitesi, dünyada şanı yürümüş, Amerikanın önde gelen üniversitelerinden biri. "Paylaşılmayan bilgi çürür" ibaresinin farkında olan MIT yetkilileri, bir güzellik yaparak birçok bölümde/konudaki yazılı materyalleri (eğitmen notları, ders notları, kaynak listeleri, seminer notları ödevler vs.) internet üzerinden herkesin ücretsiz kullanımına açmaya karar verdi, bu sayede MIT bünyesinde verilen 16 akademik programın lisans ve yüksek lisans derslerini her isteyen istediği yerden takip edebilecek. MIT'nin gayet saygı duyulan ve Birleşik Devletlerin en pahalı üniversitelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu gayet heyecan verici bir gelişme kesinlikle.
MIT OCW (OpenCourseWare) çerçevesinde online olacak akademik bölümler şunlar:
  • Antropoloji
  • Biyoloji
  • Kimya Mühendisliği
  • Kimya
  • Çevre Mühendisliği
  • Dünya, Atmosfer ve Gezegen Bilimleri
  • Ekonomi
  • Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri
  • Tarih
  • Dilbilimleri ve Felsefe
  • İşletme
  • Matematik
  • Makina Mühendisliği
  • Deniz Mühendisliği
  • Politika Bilimleri
  • Kentsel Planlama

    Bu bölümlerde okutulan derslerin yazılı materyalleri kısa bir süre sonra online olacak. Sitede belirtilene göre, MIT OCW, MIT'de okutulan derlerin içeriklerini sağlamasına rağmen, MIT eğitimine bir eğitim olarak düşünülmüyormuş. MIT yetkililerinin söylediklerine göre, MIT'nin eğitim felsefesinin temelinde öğrencilerin kampüs içerisinde okulla ve birbirleri ile interaktif olmaları yatıyormuş, öte yandan online sunulucak materyeller, kişisel gelişim ve başvuru için geniş kapsamlı bir kaynak sağlayacak.

    Bahsi geçen dökümantasyon indekslenmiş bir şekilde çok yakında MIT web sitesinde online olacak, (Sitede Eylül 2002 diyor!) Amerika'da okuyanların ellerinin altında olan bilgilerin dünyanın her tarafında okuyan öğrencilerin de erişimine açık olması özellikle Türkiye'de üniversite okuyan ve üniversitelerde ders veren insanları çok sevindiricek bence. MIT OCW'nin web adresi ise: web.mit.edu/ocw/
  • Görüşler

    0
    m1a2
    Harika bir haber :)
    0
    anonim
    evet abi olay bu işte...internet ne işe yarıyor diyen adamların gözüne sokmak lazım
    0
    anonim
    Ya büyük bir merakla bekliyorduk ama hüsrana uğradık. Elektrik - elektronik - bilgisayarı pilot olarak seçtik demişlerdi (diğerleri ile birlikte) fakat gidip bakınca sadece 2 ders ile temsil edildiğini görüyorsunuz. Üstelik doğru düzgün materyalde yok..
    0
    elrond
    Way anasına be. Şu ABD ye kaçma işini tekrar düşünmek lazım, Wireless LAN lı okullar, kaynaklarını Internete açmalar ohhh be kardeşim. Biz daha Encarta yı sattırmıyoruz bu memlekete. Offf offf.

    (Login oldum)
    0
    sundance
    Onu bilmem de, Amerika`ya beyin göçü konusunda Arjantin`li bir aydýnýn dediði çok güzel bir laf var `Amerika`ya kaçmalarý mesele deðil. Orada kalýp, sonra buraya geri dönenler asýl bizim için bela`
    demiþ ;)
    0
    FZ
    Benzer bir sözü Brezilyalı bir ekonomiste de atfediyorlardı. Çocukların ABD'ye ekonomi okumaya gitmesi, beyin göçü falan kötü ama esas facia onlar buraya dönüp de yüksek mevkilere geçince oraya çıkıyor gibisinden bir şey mi ne demiş amcam ;-)
    0
    conan
    peki ben de gelmem :PPP
    0
    FZ
    Neyse ki sen ekonomist değilsin, bilgisayarcısın, oradan bir nebze kurtarıyorsun ;-)
    0
    anonim
    ben matematik bolumune baktım ders sayısı azdı tamam ama icindeki materyal gayet hoş idi. hatta matematik bolumunde okuyan kardesimin uzerinde yaptıgım testlere gore fazla bile idi.
    0
    anonim
    Bilgisayar mühendisliği yok ! :(


    /cartman
    0
    anonim
    Evet bilgisayar mühendisliği yok. Bilgisayar bilimi var :P

    Mawe
    0
    anonim
    Orda bizim dersler yok Mawe! ;-P

    /cartman
    0
    anonim
    Ne yazık ki bizim dersler de yok :/ Bölümlerin kendi ders sayfalarından çok daha fazla materyale ulaşabilirsin..

    Mawe
    0
    anonim
    Her ne kadar orada biz bilgiyi paylaşırız deselerde. Beraberinde bu işi biz biliyoruz alın sebepleni sefiller gibi bir hava sezdim ben. Yine de işe yarayacağından şüphem yok.Bu OCW bizim için kendimize baz alacağımız enstitünün nerelerde olduğunu göstermesi açısından esasında çok faydalı. Kendi alanım için konuşuyorum biraz gayretle onların seviyesini yakalayabileceğimizi düşünüyorum.
    Saygılarımla
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    NOKIA 9200 Communicator da flash player desteği!

    redogre

    Nokia 9200 communicator serilerinde flash player desteği olacağı açıklandı! Ayrıntılı bilgi burada.

    Merak ediyorum bu cep telefonlarına daha neler sığdıracaklar...

    Kartoo.com: İlginç Bir Arama Motoru

    sundance

    www.kartoo.com arama motorlarına farklı bir yaklaşım. Görsel açıdan ilintili olarak aradığınız konu hakkında önem sıralamasına göre linkleri bir harita üzerinde gösteren bu site, bana oldukça eğlenceli gözüktü.

    İsterseniz bir Fazlamesai.net search ettirip olayın özünü görün ;)Search sonucu gelen en büyük noktaya dikkatinizi çekerim, `Şöyle bir site yapsak ... tadında` ;)

    Açık Kaynak TV Yayında!

    yakusha

    Özgür yazılım arıyorsanız ya sitelerin belli bölümlerinde özgür yazılım için arama yapacaksınız veya www.osliving.com gibi İngilizce siteleri inceleyip yazılım beğeneceksiniz...

    Bu konudaki eksikliği gidermek ve başta Microsoft Windows NT (Windows XP) ve ReactOs olmak üzere özel bir işletim sistemi grubuna uyumlu Özgür Yazılımları bir araya getirip kullanıma sunmak için yola çıkmış bulunan http://www.acikkaynaktv.com sitesi yayın hayatına başladı.

    Internetin 2`si çıktı!

    barbar

    Fairbanks'deki University of Alaska'daki 625 MB'lık bir CD, the Faculty of Science of the University of Amsterdam'deki bir PC'ye kaç saniyede transfer edilmiş olabilir acaba? Aradaki mesafe 12,272 km'dir

    cevap:
    13 saniye

    daha fazla bilgi için
    Debian Woody in less than two minutes

    Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

    sidar

    TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
    "İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

    İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

    İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "