Lapis Linux Wiki Açıldı

0
Arkantos
İlk Türkçe Linux Özgür Linux Ansiklopedisi (wiki) açıldı. Henüz işin başında olduğumuz için içerik tamamlanmadı ve bazı eksiklikler var ama ileride sizin de katkılarınızla daha güzel olacak. Tüm penguenleri bekleriz.

Haydi koş koş ...

http://wiki.linux-sevenler.org

Görüşler

0
FZ
Ana sayfada Emacs ve GNUS ile USENET haber gruplarına dair başlık görmek sevindirici! Ben düzenlemek için el atmak isterdim ama benden çok daha yoğun ve yetkin şekilde GNUS kullanan kullanıcılar olduğunu biliyor ve bu zevki onlara bırakıyorum ;-)
0
Arkantos
Bence bunu Lisp konusunda tecrübeli birisi olarak siz hazırlamalısınız. Bu arada Emacs ve LISP hakkında; özellikle son kullanıcının LISP kullanarak Emacs altında günlük kullanımda işlerini kolaylaştıracak konularda yazılarınızı bekliyoruz :D
0
FZ
Valla FM'de 10-15 yıldır Lisp kullanan, UNIX ve GNU/Linux açtıktan hemen sonra Emacs açıp hayatını onun içinde sürdüren (news, e-mail, programlama, belge okuma, vs.) bilgisayarcılar varken benim gibi bir faniye laf düşer mi bilmiyorum ;-) Ben konuya hala çok yüzeysel bakıyorum, Common Lisp ve Scheme ile uğraştım biraz, Emacs Lisp ile hemen hemen hiç uğraşmadım (GNUS, vs. için konfigürasyon dosyalarında bir miktar bakmıştım Emacs Lisp'e, hepsi o).

Ancak tabii belirttiğiniz türden yazılar o sadece görünümlü canavarın (canavar? Emacs? :-P) ne kadar işlevsel olduğunu çok güzel gösterecektir, buna katılıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye´nin Seçimi ve Bilişim

elrond

Evet herkesin seçim sonuçlarını izlediği(?) bu anda internete bağlanıp FM' e haber yazma özverisini(!) gösteren Elrond' tan Turkiyenin seçimi ve bilişim altyapısı haberi ;-)
Evet anladığım kadarı ile WinTEL bu seçimlerde baskın olarak kullanılan bilişim altyapısı olmuş durumda.

Son Kullanıcı

redogre

Modern İnsan ?= Örgütlü İnsan

FZ

Modern insan örgütlü insandır derler. Peki ya modern bilgisayarcı? Yerli ve yabancı, üye olabileceğimiz önemli bilgisayar organizasyonlarından haberdar mıyız? Tek başımıza yapabileceğimizden çok daha fazlasını bu organizasyonların bünyesinde çalışarak gerçekleştiremez miyiz? Profesyonel ya da amatör bilgisayarcılar olarak bu organizasyonlardan faydalanamaz mıyız? Bu ve benzeri soruların cevapları eminim kişiden kişiye değişecektir ancak benim niyetim derin felsefi tartışmalara girmek değil, önemli olduğunu düşündüğüm birkaç yerli ve yabancı kurumun üyeliğe dair adreslerini sizinle paylaşmak.

Linux Şenliği ve Fazlamesai.net Ekibi

FZ

Geriye sayım başladı. Yarından itibaren 4 gün boyunca dolu dolu geçecek bir Linux ve Özgür Yazılım Şenliği´ne hazır mısınız? Bu şenlikte Fazlamesai.net ile ilgili olarak sizi kimler ve neler bekliyor? Bakınız şunlar:
  • 1. Gün 10:45 (Perşembe) : Özgür Yazılımlar Yetersiz Mi? (sundance)
  • 1. Gün 13:30 (Perşembe) : Knoppix Linux Tanıtımı (sundance)
  • 2. Gün 13:30 (Cuma): Hacker Dosyası : Kötü Çocuklar Ne Kadar Kötü? (sundance)
  • 3. Gün 9:30 (Cumartesi): Knoppix Linux Tanıtımı (sundance)
  • 4. Gün 9:30 (Pazar): Netcat ve Reverse Telnet (sundance)
  • 4. Gün 16:30 (Pazar): Türkçe Dili, Belgelendirme, Yerelleştirme (FZ)
Bitti mi? Hayır!

Paul Graham ESR'den Daha mı Aptal?

malkocoglu_3

(BileBlog'dan çevirilmiştir). Paul Graham ESR'dan daha mı aptal? Paul Graham yine zihin özürlü spastik geri zekalı olduğunu ispatladı. Zannediyor ki, bir doğa kazası sebebiyle diğer normâl biberon kullanan Slashdot kullanıcılarından ayrı ve konuşmaya değer birşeyleri var. Adamın aptallığı ve cahilliği şaşırtıcı boyutlarda. Hitap ettiği grup, eğer bu mümkünse, ondan daha fazla yardıma muhtaç. Adamın ve grubun arasındaki simbiyotik ilişkiye bir analoji olarak sadece uç noktada bir şeriatçı imam, ya da aşırı sağcı ve deli, kürtajı destekleyen herkesin bebekleri filan yediğini bir grup ortabatılı (midwest) Amerika'lı beyinsize anlatan evanjelist bir Hristiyan aklıma geliyor (bazı tercümeler kesilmiştir). Nereden başlamalı ki? (sansur)