Lin(uxWin)dows Geliyor!

0
FZ
Şimdi hani anket yapılmıştı ya, masaüstünde ne tercih edersiniz şeklinde. Yani evet, Windows 2000 kullanıyorum ama yani canııım (!) Linux sistemindeki güzelim, şirin mi şirin, etkin ve de yetkin programları kullanamamak da üzüyor beni.\r \r

Ama sanırım yakında üzüntülerim bir nebze olsa giderilecek Lindows OS tarafından ;-)\r \r

Aralık ayı sonuna doğru ilk sürümü (yoksa betası mıydı?) çıkması beklenen bu işletim sistemi tamamen masaüstünü hedefliyor ve hem Windows hem de Linux ortamı için geliştirilmiş pek çok yazılımı çalıştırabileceğini iddia ediyor.\r \r

Bakalım MP3.com sitesinin yaratıcısı Michael Robertson öncülüğünü üstlendiği bu girişimde ne kadar başarılı olacak. İzlemeye ve desteklemeye değer diye düşünüyorum!

Görüşler

0
sundance
Hazır okumaya başlamışken bir de şu Lindowsa Giydirme yazısını okuyuverin derim ben :))
0
tongucyumruk
Dogrusu giydiren amca hakkaten iyi giydirmis yani... Ama gercekten bircok konuda hakli. En onemliside eger bu amcalar linux ve windows ile binary compatibilitysi olan bir sistem gelistirirlerse windows programlarini linuxa port etme projelerinin hepsinin rafa kaldirilmasi olasiligi. Bu gercekten uzerinde uzun uzun dusunulmesi gereken bir konu. Cunku buyuk sirketlerin linux uzerindeki desteklerini dogrudan etkileyebilir.

Ama birazda sinirle yazilmis gibi geldi bana. Zira direk sitenin yaraticisi adami (ismi hatirlayamadim simdi) bu iste cok para gordu ondan bu ise giristi seklinde suclar gibi konusuyor. Simdi bu mantik insana sacma geliyor cunku zaten para kazanma amaci olmadan bu ise girismesini beklemek bence yanlis. Bircok yatirimci gibi o da kar zarar dengesine bakiyor.
0
larweda
Tam ben haber yapmaya niyetlenmişken bu haber geldi. Benim haber yapmaya niyetlendiğim hikaye ise şuydu: Microsoft, Lindows`u isim hakkını kullanmaktan mahkemeye vermiş. Microsoft temsilcisinin iddiası ise şöyle: Biz firmanın (Lindows) ürünlerini geliştirmesine karşı değiliz, tek sıkıntımız Lindows ismini kullanarak değerli markamıza zarar vermesini ve kamuoyunun aklını karıştırmasını(!) engellemek. Mp3.com`un ve Lindows`un kurucusu Michael Robertson`un cevabı ise şöyle: Eğer insanların Microsoft ile Lindows`u birbirine karıştıracaklarını düşünüyolarsa, burada hatırlatılması gereken konu hüküm giymiş tekelcilerin biz olmadığımızdır!


Açıkçası ben tüm hikayeyi okumaktan büyük zevk aldım ve devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
0
elrond
Yaw bu herifler FAQ sayfalarında bu aleti 99$ sattığını sölüyo. Bir sakatlık mı var yoksa millet manyakmı aynı OS emulatörüne para verecek kadar?

FAQ section
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Musonya Translator

muratdicle

Geçtiğimiz günlerde Google'ın Türkçe çeviri hizmetinin devreye girmesiyle artık bizimde bu servisten sonuna kadar faydalanmamız gerektiğini düşündük. Ve "Musonya Translator" adında yeni ve ücretsiz bir ürün geliştirdik.

POV-Ray Tanıtımı

FZ

Amiga zamanlarından bu yana, bilgisayar destekli modelleme alanında birçok programlar geldi geçti. Imagine'dı, Lighwave'di, Real 3D'di, 3D Max'di, Blender'dı derken bu alanda birbiri ile kapışan oldukça fazla program var. Fakat bunlardan bir tanesi, gerek arkasındaki düşünce, gerekse başarıları ile diğerlerinden çok daha farklı bir yerde.

Bayanlar baylar, karşınızda Pov Ray

Açık Squeak Kitabı Yayınlandı

zekzekus

Geçtiğimiz günlerde burada haberini verdiğimiz açık Squeak kitabı yayınlandı.

Masaüstü Benzetmesini BumpTop ile Aşın

tongucyumruk

Minority Report/Azınlık Raporu filmini izleyipte filmde Tom Cruise'un kullandığı, bilardo eldiveniyle etkileşime geçilen bilgisayarlara özenmeyen yoktur herhalde. Günlük bilgisayar kullanımızda masaüstü kavramı ile hergün karşılaşıyor olsakta aslında bu benzetmenin çok yerinde olduğu söylenemez. "Masaüstü" olarak adlandırdığımız şey genelde dosyaları ve dizinleri ile daha çok bir dosya dolabını andırır. Bu durumdan sıkılan birkaç yazılım geliştiricisi de sonunda bu konuda birşeyler yapmaya karar vermişler. İşte karşınızda: BumpTop

PostScript Öğrenelim

misafir

PostScript'in nesini öğreneceğiz? O da JPEG ya da PNG gibi bir grafik dosyası formatı değil mi? Evet PostScript bir grafik dosyası formatı ama JPEG ve PNG'den çok farklı. Çünkü PostScript dosyaları aslında birer düz metin dosyası. Bunu görmek için hemen bir terminal açıp şu komutu verebilirsiniz: "cat dosya.ps". Gördüğünüz gibi bip bip sesleri duyulmadı ve anlamsız bir karakter dizisiyle karşılaşmadınız.