Linux`da GPRS

0
m1a2
Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

Görüşler

0
linux34
slm :)
www.linux34.com olarak Motorola Timeport 260 aldık(120milyon).
Data kablosu 2.el (30 milyon)
ve bedava AYCELL aldık .(fatralı mecburi)
ve internete girdik fakat linux altında çalışmadı AYCELL. TurkCELL eneki linuz altında oldu, fakat AYCELL bir türlu olmadı.

Neysw windoze a geçtik orda denedik orda AYCELL oldu.ama çok yavaş 9800 hızında data alışverişi var ama 56700 gösteriyor aldanmayın Ehh işte en azından mail lere bakabiliyoruz ve grafiği iptal edip sitele bakıyoz...

BOL BOL Linuxxx :)
Linux34.com
0
anonim
linux denemedim ama windows me kullanıyorum ve telsim ile aycell gprs ile internete bağlanıyorum çok hızlı değil ama yavaşta değil. aycell .0 telsim tavsiye ederim ayda 5.000.000.ikiside sınırsız.benim bildiğim -ıdsl- en hızlısı ama telekom verirse. 1 senedir sıradayım haber yok ve benim bildiğim 6ay evvel ayda sabit 40.000.000 du. velhasıl kelam telsim fena değil beyler.ayda 5.000.000 da bir şey değilyani.
0
anonim
Arkadaşlar ben uzun zamandır GPRS kullanıcısıyım.İlk defa Motorola T260 telefon ve Aria nın o zamanki ücretsiz GPRS si ile başladım yaklaşık iki yıl oldu.Şu an ise Ericsson T65 telefon va AYCELL in GPRS sini kullanıyorum.(Ücretsiz).Bu konuyla yeni haşır-neşir olan arkadaşlar için çektiğiniz ayar sıkıntılarından sakın yılmayın derim zaten bir kere ayarlıyorsun o kadar.GPRS ile bağlantının hızı muhteşem hem o dandik menülü T260 ta hemde T65 de muhteşem uçuyor internet ve sınırsız.Arkadaşlar bu olay yani GPRS olayı dünyaca çok tutulan bir olay.Geniş bir araştırma yaptım ve dünya teknolojiyi General Pocket Radio System üzerine döşüyecek.İngilteredeki GSM şirketleri bile 5.97$ yapmışken aylık GPRS ücretlerini (Bunlar yıllardır sağlam temeller üzerinde duran köklü kuruluşlar ) bizde türkcell ve aria kilobayt başına 1400 tl alıyor.Eğer Aycell ve Telsim bu hesaplı tarife olanaklarını kaldırmazlarsa GPRS in Türkiyede çok gelişeceğine inanıyorum.Şimdilik windoz da hallettik bide Linux'ta deneyelim dedik.Bu arada unutmadan T65 in performansı T260 dan daha iyi.Arkadaşlar sormak istediklerinizi cagdascakmak@hotmail.com adresine mail olarak atarsanız elimden geldiğince cevaplarım...

1 Ay sonra Askerim ondan sonra yanıtlayamam...!
Malesef.
0
anonim
Slm! Ericsson telefonumu degistirecegim icin orjinal USB DATA kablomu ( Sony Ericsson USB cable dcu-11 ) satiyorum. piyasada ne kadar bilmiyorum ama ben fransadan 33€ ya almistim. sifir sayilacak kadar az kullanildigi icin yuvarlak hesap 50 milyona satiyorum. eskisehir ve ankaradan msj atin ama pazarlik yapmayin. akova_17@yahoo.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Daha Ucuz ve Hızlı Internet İçin Harekete Geçin!

anonim

Türk Telekom'u, uyguladığı tavan fiyat politikası nedeni ile Türkiye'deki internet ve teknoloji ağının genişlemesini engellemekle suçluyoruz. Türk Telekom'un bu tutumu toplumumuzu aydınlık bir gelecekten uzaklaştırmaktadır. Siz de bizimle aynı fikirdeyseniz http://www.organizehareket.com a katılarak destek verin.

Yeni Hesap Makinamız: Google

FZ

Google bir garipliğe, bir hoşluğa daha imza attı. Artık sitenin arama kısmına çok karmaşık hesapları girip sonuçları anında alabilirsiniz. Her türlü sabit, birim dönüşümü, doğal dildeki hesaplamaları anlama, vs.

Google'ın hesap makinasının yapabildiklerine birkaç örnek:

Bu ISPde KAZAA downloadları daha hızlı!

sundance

'Müşteriyi memnun eden şey, şirketi de memnun eder' ilkesini hakkıyla uygulayabilen az şirket vardır. Hollanda'lı Wannadoo firması, bu habere göre, abonelerinin Kazaa üzerinden en çok download ettiği yaklaşık 1TB dosyayı, kendi sunucuları üzerinde tutup, buradan PeerCache isimli bir programla abonelerinin erişimine açmakta.

Bu sayede yurt dışı bağlantılarının %25 oranında rahatladığını söyleyen şirket yöneticileri, müşterilerinin de durumdan gayet memnun olduklarını belirtiyorlar.

Yeni P2P - IRIS

cazz

Amerika'da, devlet tarafindan gorevlendirilmis bir ekip, var olan P2P teknolojisindeki sorunlari cozme amacli yeni bir P2P agi kuruyormus : IRIS (Infrastructure for Resilient Internet Systems)...

Projeden (ve MIT'den) Hari Balakrishnan soyle demis :

"Sunuculara karsi Denial of Service saldirilarini sona erdirecek!"

Balakrishnan ve arkadaslari , IRIS icin yeni bir arama algoritmasi da gelistireceklermis...

Bakiniz efenim...

Belgelerle Konuşabilmek İçin

FZ

Konu teknoloji olunca belgelere ulaşmak çok zor değil belki ama sosyal meselelere gelince merkezi bir yerden belgelerle desteklenmiş bilgilere ulaşmanın o kadar kolay olduğunu kimse söyleyemez. Hele de yakın tarih olsun gündemdeki politik gelişmeler olsun, ortalıkta, gazetecilerin ağzında binbir söz döner de filanca anlaşmada tam ne diyor, falanca sözleşmede tam olarak ne yazıyor, hangi olayda kimin hakkında ne karar verilmiş, vs., kimse tam bilmez, merak edenlerin büyük bir kısmı da ya araştırmaya üşenir ya da araştırsa bile ulaşmakta güçlük çeker.

Deneyimli gazeteci Levent Pirler tarafından http://www.belgenet.com işte tam da bu boşluğu doldurmaya yönelik değerli Internet kaynaklarından biri. Türkiye'nin yakın geçmişine ve gündemdeki önemli konulara dair hemen her türlü belgeyi burada bulmanız, adı geçen isimlere dair bilgileri edinmeniz mümkün. Son eklenen belgelere dair birkaç örnek vermek gerekirse:AB Kıbrıs Tüzüğü, Lozan Antlaşması: İnönü'nün TBMM Konuşması, KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın TBMM konuşması, TBMM Kıbrıs Deklarasyonu, Farklı Dil ve Lehçelerde Yayın Yönetmeliği.