Linux Eğitimi Başladı - İstanbul Bilgi Üniversitesi

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü koordinasyonunda Linux eğitimlerine başladı. Sektörde uzun yıllar çalışmış uzmanlar ve bölümün deneyimli eğitmenlerinden oluşan bir kadroyla yürütülecek eğitimlerin ilki 12 Nisan 2003'de başlayacak.
Tüm dünyada kabul edilen standartlara uygun olarak hazırlanan eğitim programının ilk iki ayağı Linux Temelleri ve İleri Seviye Linux(Sistem Yönetimi) adlarını taşıyor. Her biri 20 saatten oluşan bu iki eğitim sonunda Linux bilginiz İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek bir sertifika ile belgelendirilecek. BT sektöründe gelişen Linux iş hacminde önemli bir yer edinmenizi varolan eğitim programlarından çok daha uygun fiyatlara sağlayacak bu eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Boran Puhaloğlu
e-posta : boranp@bilgi.edu.tr
Telefon : (212) 2162222 - 272

Görüşler

0
anonim
aldığım bir duyuma göre Nisan PCWorld'ü alanlara %25 gibi bir indirim uygulanacakmış ve hatta Sundance ile FZ eğitmen kadrosundaymışlar...
0
oktay
Sertifika LPI mi ozel mi?

oktay
0
FZ
Şu anda LPI değil, belki süreç içinde olur. Şimdilik
özel. Bildiğim kadarı ile (butch daha iyi bilir) LPI, VUE ve bağlantılı kurumlar şu anda mantıklı bir işbirliğine yanaşmadılar Türkiye´de böyle bir işin yapılabilmesi için. Bu yüzden de üniversite daha fazla vakit kaybetmek istemedi ve kolları sıvayıp işe girişti.
0
sundance
FZ'nin dediği gibi, LPI hedeflerine yönelik, onların programına paralel bir eğitim. Fakat MS tabanlı bir kurum olan VUE ile bu konuda bir anlaşma sağlanamadı. Hoş LPI bile VUE ile olan çalışmasını (Windows makinalar üstünde LPI sınavlarının yapılmasını) sorguluyor ama...

Güzel olacak, imkanınız varsa gelin :)
0
Necrodome
ben gelmek istiyorum ama 200 milyonum yok..
0
sametc
herkes davetlimi acaba ????
0
alper
FZ bey, eski calisanlariniza % kac indirim var? ;=)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Kernel 2.6: Nasıl buraya gelindi ?

sundance

On yılı aşkın yolculuğunda 2.6 kernel ile önemli bir aşamaya gelen Linux, ticari Unixlerden ileri olan ve şirketlerin önemli ihtiyaçlarına cevap veren özellikleriyle (64Gb Ram adresleme, terabytelarca dosya alanı vs.) ölçeklenme problemini de geride bırakmışa benziyor.

Taş gibi sağlam 2.2, yepyeni özellikleri ile 2.4 derken sunucu piyasasına olduğu kadar masaüstüne yönelik yenilikleri de bünyesinde barındıran 2.6 kernel nasıl geliştirilmiş, öncekilerden farklı ne gibi araçlar ve yöntemler uygulanmış konusunda IBM DeveloperWorks yine muhteşem bir makale hazırlamış.

Linux Journal Ödülleri

sundance

Gelenexel :) Linux Journal.org okuyucu seçimleri yayınlandı...

En tutulan grafik programı Gimp 2
En tutulan editör Vim
En tutulan desktop KDE 2
En tutulan programlama dili C (C++ üçüncü :))
En tutulan web sitesi Slashdot (FM altıncı :)) vs. vs. Bir göz atın

10 Milyona Suse 7.1-batan geminin malları

sundance

PC Net bu ay, bilişim sektörümüzden bazı firmaların da desteği ile özel bir sayı çıkardı. Büyük gazete bayilerinde halen bulabileceğiniz bu sayı SUSE Professional 7.1 sürümünü ve Türkçe bir installasyon ekini içeriyor.

\r\r\r \r\r\r Hem böyle bir harekete destek vermek hem de sizlere kılavuzluk etmek için alıp inceledik...

Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Bekliyor!

anonim

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği sırasında geçen yılki gibi bu sene de yılın penguenleri çeşitli dallarda ödül alacaklar. "Ödül almazsa olmaz" diye düşündüğünüz penguenleri aday göstermek icin http://senlik.linux.org.tr/odul_oneri.php adresinden öneride bulunabilirsiniz

Editörün notu: FM'i henüz kimse önermemiş

Linux on CD - 2:Knoppix

sundance

Yaklaşık bir hafta kadar önce şu anda ismini hatırlayamadığım ;) bir Linux dağıtımını tanıtmıştım. Bunun üzerine hain Linux meraklılarından m1a2, Debian tabanlı Knoppix linkini göndermişti yorumlara.

Knoppix'de CoolLinux gibi CD üstünde kurulu bir dağıtım. Çalıştırmak için harddiske kurmanıza gerek yok Knoppix ile CoolLinux arasındaki benzerlik sanırım burada bitiyor. Zira Knoppix 700Mb sıkıştırılmış program içermekte. Ve bu programlar arasında kesinlikle yok yok...