Linux Hediyeli Yarışma

0
oktay
Linux34.com ve Turk-PHP.com aracılığıyla hazırlanan Linux CD hediyeli bilgi yarışmasının ikinci ayağı başladı. Her hafta kazanan bir kişiye RedHat 8 CD'si hediye ediliyor.

Soruları ve yarışma hakkında daha fazla bilgiyi http://www.linux34.com/yarisma.php adresinde bulabilirsiniz.

Hepinize bol şanslar.

İlgili Yazılar

Slackware 8.0 çıktı

conan

Slackware'in en yeni sürümü dün piyasaya çıktı. Dağıtım XFree86 4.1.0, kernel olarak 2.2.19 ve 2.4.5, KDE 2.1.2, GNOME 1.4, glibc 2.2.3 gibi paketleri içinde barındırıyor.
Detaylı bilgi için:
Slackware sitesi
Linuxtoday

Linux Kernel 2.4 Virtual Memory Dökümanı

raistlinthewiz

Kernel konusunda kendini geliştirmek isteyen, kernel hacker olmayı kafasına koymuş olan, Linux iç yapısı hakkında daha fazla bilgi isteyen herkes için 2.4 VM dökümanı: http://www.csn.ul.ie/~mel/projects/vm/guide/html/understand/

Linux için Web Browser Karşılaştırması

conan

Şurada Linux altında çalışan browserların bir karşılaştırmasını okuyabilirsiniz. Render zamanlarından kolay kullanılırlığa kadar bir çok yönden karşılaştırma yapılmış. Burada da bu konu hakkında okuyucuların yorumlarını ve de karşılaştırmayı yapanın bu yorumlara cevaplarını görebilirsiniz.

2038 Yılı Problemi

raistlinthewiz

Unix sistemlerde ki 2038 yılı problemi üzerine bir yazı:
http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/y2k38.txt


Not: Yazıyı yazma amacım tamamen konunun ilginç gelmesi ve konu üzerinde daha fazla bilgi sunmak içindir. Y2K'daki gibi felaket tellallığı değildir.

Not2: Yinede gömülü (embedded) gömülü sistemlerde sorun yaşanabilir

Editörün Notu: Bu problem 2001'de 1 Ocak 1970'den bu yana (Unix'in doğumgünü) saniye sayısı 1 Milyarı vurduğunda da yaşanmış, Digitürk hizmeti o gece patlamıştı mesela ;)

Penguen Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin, çalışmalarında görev alacak birçok penguene ihtiyacı var. Biri neden siz olmayasınız?

Topluluğa sempati duymanın yanı sıra, birebir çalışmalarda yer almak, «çorbada benim de tuzum var» demek istemez misiniz?

Görev alabileceğiniz birçok çalışma sizleri bekliyor.
[Ayrıntılı Bilgi]