Slackware 8.0 çıktı

0
conan
Slackware'in en yeni sürümü dün piyasaya çıktı. Dağıtım XFree86 4.1.0, kernel olarak 2.2.19 ve 2.4.5, KDE 2.1.2, GNOME 1.4, glibc 2.2.3 gibi paketleri içinde barındırıyor.
Detaylı bilgi için:
Slackware sitesi
Linuxtoday

İlgili Yazılar

AT&T GNU/Linux'u deniyor...

Soulblighter

Dünyanın en büyük bilgisayar, iletişim ve yazılım şirketlerinden AT&T, 70,000 çalışanı tarafından kullanılan PC'lerdeki Windows işletim sistemine alternatif olarak GNU/Linux'u denemeye başladı. Denemeler sonunda firma GNU/Linux kullanıp kullanmayacağına karar verecek.

Eğer bu karar verilirse, Microsoft, GNU/Linux'a karşı en büyük yenilgisini alacak. Özellikle son zamanlarda artan virüsler ve maliyetler, kullanıcıları Windows'a alternatif işletim sistemleri kullanmaya itiyor.

Bir röportajda, ''Ülkedeki her yönetici gibi biz de güvenlik, üretkenlik ve düşük maliyetler konusunda sıkıntı yaşıyoruz.'' diyen AT&T'nin bilgi yöneticisi Hossein Eslambolchi, kararı 2005 yılı sonunda verecek.

Kaynak: bloomberg.com

Editörün Notu: Görülen o ki UNIX´i geliştiren şirket köklerine geri dönüşe hazırlanıyor. Buna karar verecek olan adam ise dünyadaki en çok kazanan bilgi işlem müdürü (geçen seneki yıllık maaşı 4.3 milyon $ + 1.5 milyon $'lık şirket hissesi) ve bu adamın akıllıca hareket edeceğini var saymak çok yanlış olmaz diye düşünüyorum.

'Yalnızca Eğlenmek İçin' Türkçe Çevirisi

anonim

Linus Torvalds'ın anı kitabı "Yalnızca Eğlenmek İçin" in (Just For Fun) Bilgi Yayınevi tarafından Türkçe çevrisi yayınladı. Temmuz 2005 yayınlanan kitap Torvalds'ın Linux'u yazarken yaşadıklarını anlatıyor.

HEV Kemerköy Okulları Linux Eğitimlerine başladı

erol

SuSE Linux'un Türkiye dağıtımcısı olan HEV Kemerköy Okulları SuSE tabanlı Linux eğitimleri vermeye başladı. Şu anda 6 farklı eğitim seçeneği sunan okul ileride LPI sınavlarını da desteklemeyi planlıyor. Daha fazla bilgi için www.kemerkoy.k12.tr/suse/

Unilever de GNU/Linux dedi...

FZ

Dünyanın sayılı şirketlerinden Unilever'in Global Bilgi Organizasyon başkan yardımcısı Martin Armitage, şirketin mevcut firewall, web ve posta sunucu sistemlerinin GNU/Linux üzerinde çalıştığını ve bu sayede epey tasarruf yapabildiklerini belirtti.

Slackware 11.0 duyuruldu!

anonim

Bir yıldan daha uzun süredir beklenen ve yaşayan Linux dağıtımları arasında en eskisi -bir grup Linux kullanıcısına göre de en iyisi- olan Slackware Linux'un 11.0 sürümü duyuruldu. Ayrıntılar www.slackware.com adresinden öğrenilebilir.