Linux How To: Videolu Belgeler

0
talat
GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bende buna benzer bir fikir düşünmüştüm her video kursu için 1USD$ ücret talep edecektim ama :P neyse galiba rakip olacağız.0 (Rekabet iyidir)
0
yilmaz
şahsi kanaatim çekirdek kurulumundan sonra masaüstü yöneticilerinin kurulumu ve konfigüre edilmesi. ses kartı tv kartı gibi bazı problemli donanımların sisteme tanıtılması daha faydalı bir video içeriği olacaktır.
0
sametc
bence ufuk geliştirici , vayyyyy süper dedirten videolarıda unutmamak lazım tabii..
0
purple_overdose
Kesinlikle super bir olay. buna benzer bir video dizisi PHP ve MYSQL icin izlemistim ve oturup kitap okuyup da calismaktan cok daha yararli olmustu benim icin. hele birde anlatanlar espiriler filan yapiyolar cekim esnasinda o yuzden hic sikilmadan eylenerek ogrenmistim.nezaman birkonuyu unutsam bu konular hakkinda o vieolara bakiyorum. bazi sikici kitaplardan ve ezberci anlatimdan cok cok daha iyi : )
0
talat
bende ses kayıdınıda yapmak isterdim ama dosya boyutlarının cok buyumesinden dolayı yapmıyorum. Birde suan kayıt icin kullandıgım program bunu desteklemiyor .. Ama video dersler icin fikirlerinizi bekliyorum ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dizüstü Linux'un Geleceği

gismo

HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.

Linux Çekirdeği 2.6.2

anonim

Bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten bu aralar bu çekirdek çok mu hızlı güncelleniyor bilmiyorum ama Linus Torvalds çekirdeğin 2.6.2 sürümünü duyurdu.

Çekirdeğin kod adı "Feisty Dunnart. Detay için buraya, Yeni sürümü indirmek içinse buraya bakabilirsiniz.

Truva Linux 1.0 versionu çıkarttı!

sundance

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtyacına gore hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan TruvaLinux Projesi dün itibariyle kararlı sürümü olan 1.0'ı anons etti.

2004 yılından bu yana geliştirilmekte olan dağıtımda yeralan bazı paket sürümleri şu şekilde -Kernel 2.6.17.8
-Kde 3.5.4 Masaüstü Ortamı
-Xorg 6.9.0
-Mozilla Firefox 1.5.0.6
-MPlayer 1.0pre8

Desktop GNU/Linux Mümkün!

mrtksn

Sıradan bir Desktop PC kullanıcısının hiç bir GNU/Linux dağıtımını kullanamayacağını düşünüyordum, ama bu önyargım kırıldı.

Oda arkadaşımın PC'sinin sabit diski 2 ay kadar önce soru çıkarmaya başladı,bazen tepki vermez oldu ve windowsu boot edemez hale geldi; Bunun üzerine günü kurtarmak için arkadaşıma Knoppix 4.0 Live CD yi önerdim, ilk başta dalga geçti...