MPlayer 0.90

0
urxalit
Linux altında divx, dvd, vcd, quicktime, aklınıza gelebilecek hemen her dosya formatında video oynatabilen MPlayer´ın 5 tane RC sürümü ve 1.5 yıllık bir geliştirme süreci sonunda, yeni kararlı sürümü 0.90 piyasaya çıktı. Bayinizden ısrarla isteyiniz.

Haber kaynağı: linux.fisek.com.tr

Ekleyenin notu: O kadar kasmayın canım, bakın Micros~1´un 2004 sürümleri neredeyse şimdiden hazır..!

Görüşler

0
FZ
MPlayer´in anlamını merak eden var mı?

Sanırım MPlayer: `Mükemmel multimedya Player´ demekmiş ;-)

[Macarlarla Türkler arasında bir akrabalık var diyorum, inanmıyorsunuz ;-) Bizden tek farkları matematik, fizik, bilgisayar programlama gibi sıradan (!), önemsiz (!), çok para getirmeyen (!) konularda bizden çok daha fazla kitap yazmaları, çevirmeleri, yazılmış kitapları okumaları ve çalışmaları.]
0
FZ
MPlayer ile ilgili detaylı bilgi isteyenler Fazlamesai.Net editörlerinden `sundance´ tarafından yazılmış olan şu makaleye bakabilirler: http://linux.oreillynet.com/pub/a/linux/2003/04/06/mplayer.html
0
anonim
Arkadasin ellerine saglik cok guzel bir yazi olmus,bu arada M$ da bos durmayip Media Playeri Linux'a port ediyormus,ben bunlarin yalancisiyim:)
http://www.vnunet.com/News/1140128

*rapsodi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Küçücük bir Linux Daha - Damn Small Linux

LeChuck

Özellikle Knoppix ile popüler olmaya başlayan Live-CD Linux dağıtımlarına bir yenisi daha eklendi. Sadece 50 MB olan ve piyasadaki mini-CDlere ve kart CDlere bile rahatça sığabilecek bu yeni sürüm kurtarma CDsi olarak ve/veya MS Windows kullanan arkadaşlara hava atmak için kullanılabilir. Bu minik ama sevimli dağıtım hakkında daha ayrıntılı bilgi http://www.damnsmalllinux.org adresinden edinilebilir.

....eee ne demişler...önemli olan boyu değil işlevi :P

Lockheed Martin Solaris'ten GNU/Linux'a Geçiyor

Challenger

Slashdot' ta yer alan bu habere ve orada referans verilen bu Neurocrat yazısına göre, dünyanın önde gelen havacılık ve uzay teknolojileri şirketi Lockheed Martin, Solaris kurulu 10.000 adet sistemini Linux' a geçiriyor. Neuracrat' teki yazıda şöyle diyor: "Lockheed' in Linux'a geçişinin arkasında yatan neden maliyet. Şirketin pahalı Sun iş istasyonlarını bırakıp, Linux kurulu Intel tabanlı donanıma sahip sistemlere geçmesi bekleniyor. Görünüşe göre mühendislerin uçak tasarlarken kullandıkları yazılımların güvenilir bir şekilde Linux altında çalıştırılmasında herhangi bir problem yok."

Lockheed Martin'in Solaris'e "kapıyı gösterdiği" bu haberden sonra Sun Microsystems borsada 1.08 puan kaybetmiş.

Not: Bu haber sadece GNU/Linux'un önemli yerlerde güvenilir bir şekilde kullanılabilirliğini göstermektedir. Lockheed Martin'in, dünyanın en psikopat savaş teknolojilerini üreten şirket olmasıyla bir ilgisi yoktur.

Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışması sonuçlandı

huseyin

IBM Türk açık kodlu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Linux Başarı Ödülleri 15 Ekim'de sona erdi.

21 projenin finale kaldığı yarışmada, Önsel Armağan, Hüseyin Ergün ve Murat Kumaç 'ın hazırladığı Turquaz, açık kodlu muhasebe yazılımı birinci oldu.

Proje ekibi, ödül olarak IBM bilgisayar ve AISEC'ten yurtdışı staj imkanı kazandı.

NTV Radyo´da GNU/Linux programı başlıyor

thisisawar

NTV Radyo'da bu hafta bir GNU/Linux programı başlayacağı açıklandı.

Oracle'ın sponsorluğunda hazırlanan "Oracle Linux Magazin" adlı program her Perşembe 12:35'te yayınlanacak. NTV Radyo'da Erdal Kaplanseren'in sunacağı program her ne kadar Oracle merkezinde yürüyecekse de, içinde Linux geçen bir radyo programının olması keyif verici. NTV Radyo frekansları bilgisi NTVMSNBC'nin sitesinde (www.ntvmsnbc.com) bulunabilir. Sanıyorum programı dinleyerek içerik kalitesinin artırılmasını sağlamak mümkün olabilir. Bakalım neler olacak...

Gentoo Türkiye

pinhanarch

Gentoo Türkiye sitesi, Gentoo'nun haftalık bülteninde duyuruldu. Umarız katılımı ve devamlılığı sürekli olur.

Gentoo Türkiye : http://www.gentoo-tr.org/

Haber kaynağı: http://www.gentoo.org/news/en/gwn/20041129-newsletter.xml