Linux Semineri : DNS ve Bind DNS Sunucusu

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü internetin temelini oluşturan alan adı sistemini (DNS) ve DNS servisi için kullanılan Bind yazılımını anlatan bir seminer düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -

İlgili Yazılar

Bilgisayarlı Çeviri

FZ

Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi olan bilgisayarlı çeviri (Machine Translation), bugün dahi güncelliğini yitirmemiş bir araştırma konusudur. Bir dilden diğer bir dile çeviri sürecinde bilgisayardan yararlanmayı amaçlayan bu bilim dalında ana hedef tam otomatik çeviridir. Bununla beraber çeviri sürecini kolaylaştırmak üzere yeni yöntemlerin ve araçların geliştirilmesi gibi farklı konular da bilgisayarlı çevirinin kapsamına girmektedir.

hping ile TCP/IP oyunları

FZ

Huzeyfe Önal tarafından 13 Temmuz 2007 Cuma günü İstanbul yerel zamanına göre 21:00-22:30 saatleri arasında irc.freenode.net sunucusundaki #netsec-tr kanalında "Hping ile TCP/IP Oyunları" başlıklı bir sunum düzenlenecektir. İlgilenen herkes davetlidir.

Sunum içeriği

Linux Semineri : Delphi/Kylix ile cross-platform yazilim gelistirme

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bugün saat 18.30'da Borland Kylix/CLX'i avantajlari ve dezavantajlari ile tartışılacağı, Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamaların, Borland Kylix/CLX kullanarak Linux'a port etmenin yollari konusunda edinilen bilgilerin paylaşılacağı bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ndeki seminer, her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
- Ayrıntılı bilgi -

İTÜ'de seminer - Silikon Vadisi'nden Dönüş Hikayesi: AirTies Wireless Networks

anonim

Silikon Vadisi'nden Dönüş Hikayesi: AirTies Wireless Networks

Konuşmacı: Bülent Çelebi, Metin Taşkın

İTÜ IEEE Öğrenci Kolu, National Semiconductor, Analog Devices ve Ubicom gibi uluslararası firmalarda yüksek pozisyonlarda çalışıp Amerika'da "Teknoloji Yaratan İlk 10 Kişi" arasına seçildikten sonra, beyin göçünü tersine çevirmek ve bir "Tasarım Merkezi" açmak için Türkiye'ye geri dönen Bülent Çelebi ile Cisco Mucidi ödülü kazanan ilk ve tek Türk mühendisi Metin Taşkın'ı üniversite öğrencileri ile buluşturuyor...

Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi / Elektrik-Elektronik Fakültesi - İdris Yamantürk 1304 no.lu salon

Tarih: 3 Mart 2005 (Perşembe) - 12.30-13.59

http://www.airties.com

Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları

yenimo

Webrazzi.com'un yazarı Arda Kutsal'ın konuk olarak katılacağı Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları semineri 16 Aralık Cumartesi Saat 13:30'da Genç Girişimciler Kulübü'nde düzenlenecek.