Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği yeni yılın ilk seminerini Cumartesi günü İstanbul'da düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde, bilgisayar ağlarında Linux ve Windows sunucuların kolaylıkla entegre edilebilmesini sağlayan Samba anlatılıyor. Aynı zamanda Samba 3.x ile beraber gelen Active Directory, Kerberos 5, Unicode desteği ve benzeri yeni özellikler de inceleniyor. -Ayrıntılı Bilgi-

İlgili Yazılar

Nasıl bir Linux şenliği?

coskung

Biliyorsunuz Linux Kullanıcıları Derneği'nin (LKD) Linux şenlikleri eski havasını kaybediyor. Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen Özgür Yazılım Günleri de bu yıl ara verdi. Gözüken o ki bu gibi etkinliklere ilgi azalıyor.

İzmir´de Linux Seminerleri Başlıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara ve İstanbul'dan sonra İzmir'de de düzenli etkinlikler yapmaya başlıyor. Her ay Linux ve özgür yazılımlarla ilgili bir seminer düzenlenmesi, bu seminerler etrafında İzmir'deki Linux ve özgür yazılım camiasının bir araya gelmesi hedeflenmekte.

İlk etkinlik, 1 Nisan Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen bir seminer olacak. Linux'a yeni başlayanlara ve başlamak isteyenlere yönelik seminer, saat 18:00'de başlıyor.

IV. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Afişi Hazır..

aekoroglu

Herkesin merakla beklediği IV. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği afişimiz tamamlandı.
Afişimiz en kısa sürede dağıtılmaya başlanacaktır. Eğer "ben de afiş asmak istiyorum" diyorsanız bizlerle afis@linux.org.tr adresinden irtibata geçebilirsiniz. Tasarımı yapan sayın Selçuk Erdem'e çok teşekkür ederiz.
(Editörün notu: Afiş burada senlikle ilgili detaylı bilgi de burada)

NOVA: Evrim ve Zeki Tasarım Film Gösterimi @ Boğaziçi

FZ

2-6 Mart haftasi için, NOVA film-programının ikinci ve son duyurusu:

NOVA: Evolution vs Intelligent Design (112 dk.)

Zaman: Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma 17:00 (yaklasik sure: iki saat, 18:00'da 5 dakikalık ara)

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs, "yeni bina" (NH), 101 no.lu sinif.

İlk hafta NOVA gosterimleri sorumlusu: EF İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenligi Programı

NOVA film programları daha ziyade fen ve mühendislik dallarında merak edilen, araştırılan konuları teknik ayrıntılarına girmeden, sahanın önemli kişilerinin katılımıyla, genel olarak sohbet tadında, ama ana fikirleri açıklayarak ve tarihçesiyle, dramatize ederek tanıtmaktadır. Bazı bilim bulgularının ise (evrim gibi) toplumda kabulü zaman almakta, tartışmalara neden olmaktadır. Sadece fen ve mühendislik değil, sosyal bölümlerimizin hocaları ile öğrencileri de NOVA filmlerini zevkle izleyebilir.

Turing Günleri 2007 – Etmen Tabanlı Programlama

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2002 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Turing Günleri etkinliği bu yıl 5 Mayıs 2007 tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.