Turing Günleri 2007 – Etmen Tabanlı Programlama

0
tongucyumruk
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2002 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Turing Günleri etkinliği bu yıl 5 Mayıs 2007 tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.
Turing Günleri'07 – Etmen Tabanlı Programlama
5 Mayıs, 10:00
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü D130


İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün bu yıl altıncısını düzenlediği 'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilmektedir.

Bu toplantının amacı 'Hesaplama Teorisinde ve Bilgisayar Bilimlerinde' uluslararası çevrelerdeki yeni eğilimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı tanıtıldığı bir zemin yaratmaktır. Ayrıca ülke genelindeki çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının söz konusu konularda yeni araştırmalara ve işbirliğine teşvik etmek diğer önemli hedefidir.

’Turing Günleri’ sempozyumu her yıl farklı bir başlık altında toplanmaktadır. Örneğin, 'Turing Günleri 2005'te DNA hesaplama teorisi ve DNA bilgisayarlarının esasları, 2006'da Raslantısallık ve Karmaşıklık teorileri tartışılmış, yeni yönelimler ve araştırmalar için öngörülerde bulunulmuştur. Toplantılarda yurt genelinde ve yurt dışından, Bilgisayar Bilimleri, Biyoloji, Fizik ve Matematik dallarından 300'ü aşkın katılımcı yer almıştır.

Bu yılın konusu ise "Etmen Tabanlı Programlama" olarak belirlenmiştir. Bu toplantıya İsveç, İnglitere ve Türkiye’den Etmen Tabanlı Programlama hakkında ileri düzeyde çalışmalar yürüten bilim adamları katılacaktır. Her bir konuşmacı katılımcı kendi bulgularını ve deneyimlerini tartışacak ve aktaracaktır.

Etkinliğe ilgi duyan herkes davetlidir.

Görüşler

0
FZ
Son zamanlarda akademik dünya ile profesyonel yazılım dünyasının kesiştiği belki de en önemli alan olan etmen (agent) tabanlı yazılım geliştirme ile ilgili bu önemli etkinliğe gelecek olanlar el kaldırsın ;-)
0
FZ
Maalesef acil bir durumdan ötürü katılamadım etkinliğe, katılıp da detaylı, lezzetli ve eleştirel bir yorum yazmayı düşünen var mı acaba?
0
Tarık
katılıp da detaylı, lezzetli ve eleştirel bir yorum...

detay yerine daha türkçe olan "ayrıntı" kelimesini kullanabilirsiniz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Atölye Çağrısı: Ağlı Bilgi Görselleştirmesi

butch

Gelecek hafta Burak Arıkan tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek ve epey yoğun pratik uygulamalar geliştirmeye dair tekniklerin aktarılacağı bu atölye çalışması karmaşık ağ modelleme, görselleştirme, ve anlamaya odaklanmaktadır. Gündelik hayattan politikaya, iletişimden ulaşıma, sanattan ekonomiye kadar sayısız alanda ağlı yapılarla karşılaşıyoruz. Bu karmaşayı gözlemleyip görselleştirmek daha önce farkında olamadığımız yeni bilgiler keşfetmemizi sağlıyor.

Özgür Yazılım Günleri ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor.

vst

Bilgi Üniversitesi'nde 4 Mart Cuma ve 5 Mart Cumartesi günboyu sürecek olan "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri/2005" başlıyor. Gnome ve Mono projelerinin kurucusu Miguel de Icaza, Avrupa Özgür Yazılım Vakfı Başkanı Georg Greve ve OpenOffice.org proje grubu yöneticisi Louis Suarez-Potts'un katılımlarıyla gerçekleşecek etkinliğe herkes davetli. Etkinliğin web sitesinden ayrıntılı bilgiye ve etkinlik programına ulaşabilirsiniz.

Linux Semineri : PHP ile MySQL Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Özellikle web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak tercih edilen özgür yazılım ikilisinin beraber kullanımları ele alınıyor. PHP programlama dilinde yer alan MySQL veritabanı sunucusuna erişim ve işlem fonksiyonları incelenerek, fonksiyonlar örnek uygulamalar ile anlatılacak. Saat 18:30'da başlayacak olan seminer her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık. - Ayrıntılı Bilgi -

Linux Semineri : Syslog ile Sistem Kayıtlarının ...

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Syslog ile sistem kayıtlarının tutulması ve incelenmesinin anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Berk Demir'le StumbleUpon, Girişimcilik, Kültür ve Yazılım Geliştirme Üstüne

FZ

Berk Demir - StumbleUpon.com / 29 Ocak 2011 Etohum Girişimcilik Zirvesi from Burak Buyukdemir on Vimeo.

29 Ocak 2011 Cumartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Konferans Salonunda yapılan Etohum Girişimclik Zirvesinde StumbleUpon.com'dan konuşma yapan Berk D. Demir'in konuşması.