Linux Semineri : Tekno-Wall Internet Duvarı

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Teknowall, Internet kaynaklarının paylaşıldığı bir proxy (windows domain destekli) , temel firewall gereksinimlerinin karşılandığı bir güvenlik duvarıdır. Teknowall, bir Türk Özgür Yazılım projesidir. Seminerde Teknowall'ın özellikleri, kurulumu ve web arayüzü anlatılacaktır. Ayrıca proje hakkında da bilgiler verilecektir. -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
yalcink01
Son zamanlarda katıldığım en iyi seminerlerden biriydi.

Proxy, firewall, filtreleme işleri ile pek alakalı olmayan benim gibi biri için bile oldukça eğlenceli ve faydalı oldu.

Barış Dinç'in anlatım tarzının da bunda epeyce payı olduğu su götürmez bir gerçek. Arkadaşın ağzı iyi laf yapıyor yani :-)

Projenin şu an için bazı eksikleri olduğu ve bunların giderilebilmesi için yeni gönüllülere ihtiyaç olduğu proje sahipleri tarafından dile getirildi. Şayet yardımda bulunmak isteyen olursa teknowall@teknowall.org adresinden iletişime geçebilirler.

Bu işte emeği geçen herkese teşekkürler.

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
"Lüzumsuz ise söndürünüz" etiketlerinden sorumlu müdür
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.

2006: Bir Şenlik Hikayesi

tongucyumruk

Radyonun çalan alarmıyla uyandım. "N'olur 5 dakika daha" düğmesine mucidini utandıracak kadar çok sayıda tekrar tekrar bastıktan sonra kafamdaki jeton ağır ağır hareketlenmeye başladı ve bir "ping" sesi eşliğinde düşmesi gereken yere düştü. Bir anda ayın 11'i olduğunu ve şimdiden açılış konuşmasını kaçırdığımı farkettim!

Linux Semineri : Linux´ta Multimedya

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Temmuz Çarşamba günü Ankara'da masaüstü kullanıcılarına yönelik bir linux semineri düzenliyor. Linux'un video, müzik, resim, oyun, tv ve benzeri multimedya uygulamaları için kullanımının anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Hukuki Boyutuyla Bilgisayar Programları @ Bilgi Üniversitesi

FZ

Tarih: 2 Mayıs 2009, Cumartesi
Saat: 10:00-17:15
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-2, Harita
Düzenleyenler : BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi

Resmi web sitesi

10:00 – 10:30 Açılış Konuşmaları

Yrd.Doç.Dr. Gül Okutan Nilsson, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Namık Kural, BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çelik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü

Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri

cnsnyldz

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak 20 Nisan 2008 günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek" başlıklı bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik süresince konusunda uzman konuşmacılar, katılımcıları kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirmeye çalışacak.