Linux ve Özgür Yazılım Sloganları Aranıyor!

0
dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni dönemdeki etkinliklerinde kullanmak için yeni görseller yaptırılması planlanıyor. Daha çok ve çeşitli görseller ile derneğin katıldığı etkinliklerde özgür yazılımın adını ve felsefesini daha fazla duyurabilmemiz mümkün olacak.

Görsel malzemelerin önemli bir parçası da slogan. Sloganların kısa ve öz olması, Türkçe olması, dağıtım bağımsız olması, herhangi bir firma ya da ürünü kötülememesi gerekiyor.

Sizlerden onu gören insanların ilgisini çekebilecek, özgür yazılıma ilişkin sloganlar istiyoruz. Önerilerinizi Tuxweet'teki başlığın altına yazabilirsiniz.

Görüşler

0
axanc
"Yazılımını Bilmediğin Silahına Güvenebilir Misin?"
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html

Apache TOM CAT 4.0 çıktı

anonim

Apache'nin Java Servlet'i ve JSP yorumlayıcısı Tom Cat'in 4.0 versiyonu internet'e sunuldu. Tom Cat 4.0 Java Servlet 2.3 and JSP 1.2 özelliklerini içinde barındırıyor. Daha önceki sürüm olan 3.3'e göre tamamen farklı bir kod mimarisi kullanılmış. Daha detaylı bilgi ve indirip denemek için: jakarta.apache.org/tomcat/news.html

INTEL: Linux, 32 İşlemcili Sunucularda Çok İyi

anonim

INTEL 32 işlemcili Itanium sunucularında yaptığı veritabanı performans testlerinde denediği Linux´un Windows ve Unix ile yarıştığını gördü.

INTEL, Linux'un geniş veritabanlarını işlemedeki performansını ölçmek için yaptığı testlerde saniyede 600.000 hareket (transaction) ile diğerlerine göre genç sayılabilecek bir işletim sisteminin büyük rakiplerinden hiç de aşağı kalır yanı olmadığını açıkladı.

LinuxWorld Ödülleri: And the Winner is... Microsoft?

FZ

Hayır, 1 Nisan şakası falan değil. LinuxWorld etkinliğinde En İyi Sistem Entegrasyon Yazılımı ödülünü alan şirket Microsoft oldu.