LINUXnet çıktı!

0
MaXCoDeR
Türkiye Linux dergisine kavuştu; Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet çıktı! LINUXnet'in ilk sayısı Gelecek Linux 3.0 dahil olmak üzere toplam 5 CD hediyeli. Dergi hakkında daha fazla bilgi almak ve içeriğini öğrenmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
yuxel
Temennimiz derginin bir "özel sayı(!)" olarak kalmaması... Keza 6 ayda bir yayınlanacak derginin zannımca değeri = özel sayı
0
MaXCoDeR
Gelen ilgiye bağlı olarak 2. sayı çok daha erken çıkabilir, ve şimdilik öyle olacağa benziyor.
0
mos
oyle sey mi olurmus, cikiyosa "aylik dergiyim ben" diyerek ciksin. korkak olmayan girisimciler istiyoruz :)
0
ShaarDaar
türkiyede girişimci olup korkmayan bir insan olabilirmi? tüm servetini bir kaç saatlik devalüasyon ile kaybendenler sıfır boçla yatırım yaparım deyip kredi çekip batanlar bence çok dürüst davranmışlar başlangıç için
0
MaXCoDeR
Türkiye'de Linux dergisi çıkarmanın bile bir yayıncı için nasıl bir cesaret örneği olduğunu bilemezsiniz :)
0
cayfer
Güzel bir dergi. Ben çok başarılı buldum.
0
aRda_
Cok basarili ve kaliteli bir dergi olmus, emegi gecenlerin eline saglik..
Fakat derginin "ilk ve tek" oldugu konusunda dusuncelerim var.Daha once PC EXTRA dergisi 6 aylik periotlarla birkac gnu/linux dergisi yayinlamisti zaten...
0
MaXCoDeR
PC Extra başlı başına bir dergi olmakla birlikte Linux dergisi değil. Tek bir Mandrake özel sayısı çıkarmış, sonra onu güncelleyerek bir kez daha dağıtımını yapmıştır. Kaldı ki Türkiye'de ilk Linux özel sayısı da SuSE 7.1 kampanyasıyla PCnet'e aittir.
LINUXnet de sürekli yayın olarak kendi alanın bir ilk ve şimdilik tek.
0
aRda_
Cevap ve konuyu aydınlatma icin tesekkurler.
Artik daha "rahatlikla" Turkiye'nin ilk ve tek GNU/Linux dergisi diyebilirim. :)
0
dcc
Tam alacaktım ki fiyatın 10 milyon olduğunu gördüm... Bütün sayılar böyle mi olacak?
0
mos
dergiyle birlikte 5cd verildigini de gormussunuzdur umarim.
0
MaXCoDeR
Dergide reklam olmadığı sürece fiyat böyle olacak gibi görünüyor. Ancak 2. sayı için aynı fiyata daha da fazla içerik sunmayı hedefliyoruz.
0
FZ
Açıkçası beni ilgilendiren böyle bir derginin kaç CD verdiği değil. Hiç CD vermediği halde sunduğu derin, kaliteli ve ileri seviyeli teknik makalelerden ötürü çok daha yüksek paralar vererek yıllar boyunca almış olduğum dergileri bilirim.

Emeği geçen, fikir aşamasından ürün aşamasına dönüşmesinde rolü olan herkese nice teşekkürler!

Bu kaliteyi artırarak devam edin, gerekirse hiç CD vermeyin ama 6 ayda bir ya da 2 ayda bir değil, dolu dolu, sağlam bir teknik içerikle HER AY DÜZENLİ olarak çıkarın ben de HER AY SATIN ALAYIM! Gerekirse reklam alın, malum IBM, HP gibi firmalar GNU/Linux´u epeydir destekliyorlar ve bu işe para yatırıyorlar, yapabiliyorsanız bu firmalardan reklam alın ve fiyatını 5-6 milyon seviyesine indirmeye çalışın, doya doya okuyabildiğimiz, rahatça insanlara tavsiye edebileceğimiz bir dergi olsun.
0
aRda_
Isterseniz o kadarda abartmayalim..(Neyi abartmayalim?)
1. "Dergi CD vermesede olur.."
2. "Ileri seviye teknik dokumanlar..."

1. Bana sorarsaniz (sormasaniz bile soylicem) dergi CD versin :) Dergi yaninda ek olarak verdigi CDlerin birindeki bi program(su an adi aklima degil ne yazik ki) benim baya isime yaradi.Sadece benim isime yaradigindan da eminim.Sonucda verilen CDlerin icinde saman yok, birilerinin islerine yariyacak seyler var..Hem cogu kisi denemeden bir GelecekLinux 3.0 kurmak/kullanmak baska oluyor ;)

2. Belki siz cook iyi derecede GNU/Linux biliyor olabilirsiniz, artik bir GelecekLinux kurulum yazisi sizi cok fazla alakadar etmeye bilir.Fakat bu dergiyi sadece sizin gibi "bilmis"lerin almadigini/okumadigini hatirlatirim.Ileri seviye dokumanlar tabii ki bir yerde gerekli ve faydali yazilardir.Fakat esit agirlik okuyucu oldugunu umarim dergi editorleri farkindalardir.

Kucuk dusunmeyelim, lutfen...
0
SHiBuMi
FZ'nin bahsettiği derginin ileri seviye yazılar içermesi değil. FZ, yayın kaliteli olduğu takdirde, CD de vermese ben daha çok para ödemeye razıyım diyor.

Sahip olduğu bilgi / paylaşım şekli dengesini düzgün biçimde kurabilen ender adamlardan biri FZ, o yüzden "bilmis" lafinin rahatsız ettiğini de söylemeden geçemeyeceğim.

Selamlar
0
aRda_
Rahatsiz olduguysaniz pardon.Ama buradaki "bilmis" kelimesini kucuk afacan cocuklarda soylenen "seni gibi bilmiiss seni" tarzinda ve anlaminda kullanmadim.
Bilen kisi anlamindaydi...
0
sametc
ben dergiyi halen bulamadım ama bulursam alırım diyorum iceriğini cok merak ediyorum onyargılı olmamak lazım..

gercekten benim icinde derginin kac CD verdiği değil iceriği beni ne kadar bilgilendiriyormu bu onemli. bende pcworld byte falan alırdım ama cd icin değil konu icin ;)

aylık olarak cıksında beynimiz ve pcmiz doyuma ulassın. >>
0
mturker
Ankara'da nerden bulabilirim. Baktığım hiçbiryerde yok.
0
tongucyumruk
Ankaray'ın içindeki gazetecide vardı yanılmıyorsam
0
yuxel
Ben de kıbrıs kara suları içersinde bulamadım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni bir Linux Projesi için Yardım Çağrısı

anonim

Yeni başlayan (henüz hiçbir sürümü yok) bir Linux dağıtımı na teknik olmayan bazı konularda yardım ediyorum.

Proje henüz çok yeni olduğu için ve teknik olarak çok yoğun ziyaretleri web sitenin (şimdilik) kaldırması zor olduğu için proje başkanı benden şimdilik sadece gerçekten yardım edeceğine inandığım kişileri siteye yönlendirmemi rica etti. Bu yüzden projenin ismini malesef şimdilik veremiyorum. Ancak kısaca anlatmam gerekirse bu proje tamamen açık yazılım temeline oturacak ve herhangi bir ticari amacı olmayacak (Debian modeli). RH tabanlı bir işletim sistemi olacak ve kullanıcılarının projeye katkı sağlaması için tasarlanacak.

XFS sonunda Linux kerneline girdi!

cartman

SGI'ın journalised dosya sistemi olan XFS uzun çalışmalardan sonra Linus Torvalds tarafından Linux kerneline kabul edildi. 2.5 kerneline girmesi uzun zamandan beri merakla beklenen XFS 2.5.36 kernelinde kendini gösterecek , bununla birlikte 2.6 kernelinde en azından 4 ( Benim bildiklerim XFS , JFS , ReiserFS , Ext3 ) journalised dosya sistemi olucak! Ben şahsen Ext3 , ReiserFS ve XFS i kendi Slackware sistemimde denedim ve bana göre XFS bunların arasında en hızlı olanı. Daha fazla bilgi için www.lwn.net/Articles/9998/

10 trilyonla neler yapılmaz...(mesela kendi işletim sistemimiz)

gILgamIsh

Her nekadar KamuNet projesi hakkında bilgi sahibi olmasam da (henüz) projenin ve onun için ayrılan bütçenin, burada çokça dile getirdiğimiz hayaller için bir başlangıç olabileceği konusunda ümitliyim. Gerçekten de önümüze hazır sunulan ve nimet diye sarıldığımız yazılımlar (onlar kendini biliyor) aslında tüm ülke için her açıdan büyük stratejik önem taşıyorlar. Belki bu uyum yasası benzeri avrupa+&KamuNet projesi ve onun için ayrılan 10 trilyon aklımızı başımıza getirmek için bir neden olur ne dersiniz??
Aşağıdaki metin Mac kullanıcılarının listesi "Elmakurdu"ndan alıntıdır.

Gelecek Linux 1.1 çıktı

NisoUSTA

Gelecek Linux 1.1 çıktı. Uzun zamandır beklenen, dağıtımı iki kez geciken bu sürüm tüm linux kullanıcılarını sevindirdi.
İş ve ev ortamında dinamizm isteyen, alternatiflere her zaman açık olanlara yeni ufuklar açacak olan Gelecek Linux 1.1, yepyeni programlarıyla, masaüstünde ve sunucu altyapısında üstün eklentilerle piayasaya çıktı.
Gelecek Linux 1.1, 4 Eylül'den itibaren 2 CD halinde kitabı ile birlikte satışa sunuldu. Kurumsal destek içeren kutulu hali ise 15 Eylül'de satışa sunuldu.
Gelecek Linux 1.1, anlatılmaz, yaşanır!
Detaylı bilgi için...

Tek Disketlik muLinuX

denizlilikaan

Evet yanlış okumadınız gidin ve indirin ben gayet memnunum ven HDDye bölüm açmadan ve ext2´ye gerek olmadan MS Windows ile kardeş kardeş çalısıyor. Eğer X ortamı istersenız o da tek disketlik :)).

Adres:http://mulinux.sunsite.dk