Gelecek Linux 1.1 çıktı

0
NisoUSTA
Gelecek Linux 1.1 çıktı. Uzun zamandır beklenen, dağıtımı iki kez geciken bu sürüm tüm linux kullanıcılarını sevindirdi.
İş ve ev ortamında dinamizm isteyen, alternatiflere her zaman açık olanlara yeni ufuklar açacak olan Gelecek Linux 1.1, yepyeni programlarıyla, masaüstünde ve sunucu altyapısında üstün eklentilerle piayasaya çıktı.
Gelecek Linux 1.1, 4 Eylül'den itibaren 2 CD halinde kitabı ile birlikte satışa sunuldu. Kurumsal destek içeren kutulu hali ise 15 Eylül'de satışa sunuldu.
Gelecek Linux 1.1, anlatılmaz, yaşanır!
Detaylı bilgi için...

İlgili Yazılar

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

Linux ve Özgür Yazılım Sloganları Aranıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni dönemdeki etkinliklerinde kullanmak için yeni görseller yaptırılması planlanıyor. Daha çok ve çeşitli görseller ile derneğin katıldığı etkinliklerde özgür yazılımın adını ve felsefesini daha fazla duyurabilmemiz mümkün olacak.

Görsel malzemelerin önemli bir parçası da slogan. Sloganların kısa ve öz olması, Türkçe olması, dağıtım bağımsız olması, herhangi bir firma ya da ürünü kötülememesi gerekiyor.

Sizlerden onu gören insanların ilgisini çekebilecek, özgür yazılıma ilişkin sloganlar istiyoruz. Önerilerinizi Tuxweet'teki başlığın altına yazabilirsiniz.

Linux Foundation Bireysel Üye Alımına Başladı

javamorg

Linux Foundation, Eylül ayından itibaren bireysel üyelik sistemini devreye soktu.

RedHat 7.2 çıktı

conan

RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

Awstats: Olması gerektiği gibi Web İstatistik Programı

tunc

Son zamanlarda gittikçe populer olan web istatistik programlarından biri olan Awstats bir çok özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Online update, geliştirilmiş log analyzer , detaylı istatistikler ve bolca dil seçeneği v.s. Bu tarz programlar kişinin zevkine göre değiştiği için belki arayüzünü beğenmiyebilirsiniz , bundan dolayı yakın özelliklere sahip webalizer ı kullanabilirsiniz. Aşağıda awstats'ı kurdugum bir url'yi veriyom ,takılın gezin :) Bu arada dediğim programları aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Webalizer Awstats
Ondakikaara