Lomboz

0
anonim
E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

İlgili Yazılar

Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

Soulblighter

Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.

Truva Linux 1.0 Beta Duyuruldu!

anonim

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtiyacına göre hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan Truva Linux Projesi'nin ilk ürünü "Helen" kod adlı "Truva Linux 1.0 Beta" sürümü duyuruldu.

Open source muhasebe programı, Turquaz

huseyin

Turquaz, açık kaynak kodlu, modüler bir muhasebe yazılımı.
Piyasada bulunan programların network sorunları, kısıtlayıcı lisansları, kullanıcı istekleri doğrultusunda yeterli gelişim göstermemesi ve linux işletim sistemi üzerinde çalışmaması sebebiyle hazırlanmaktadır. Gelişimi turquaz ekibi tarafından sourceforge.net sitesinde yapılmakta. Faha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Programlama veya muhasebe konusunda deneyimli kişilerin testi ve önerileri ilerleme açısından çok önemli. Sizinde katkılarınızı bekliyoruz.

QT Kütüphanesi Micros~1 Windows'da GPL Lisansına Kavuşuyor

vst

Trolltech'in web sitesinde duyurduğu habere göre, geliştirme aşamasının sonlarında olan QT4 Micros~1 Windows platformunda da çift lisansa sahip olacak: ticari lisans ve GPL lisansı.
Windows, Linux ve Mac üzerinde öncelikle grafik arayüz tasarımında kullanılan QT kütüphanesi, programlama arayüzü sayesinde C++ dilinin ağır yükünü hem hafifletiyor, hem de neredeyse tam platform bağımsızlığı sağlıyor.
Bu kararıyla, özgür/açık kaynak kodlu yazılımın yaygınlaşmasını ciddi oranda ivmelendireceğini düşündüğümüz Trolltech'in, sık sorulan sorular bölümünde verdiği cevaplar okunmaya değer.

Xen: VMware® için özgür alternatif

roktas

VMware`in özgür ve üstelik daha hızlı alternatifini buluyoruz galiba. Bu haber OSNews`de dikkatimi çekti. Xen, Cambridge üniversitesi Bilgisayar Labortuvarlarında geliştirilmiş özgür lisanslı bir sanal makine yazılımı. İhtiyaç sahipleri bilirler, sanal makine yazılımları özellikle önyükleme ve sistem kurulumu yazılımlarının test edilmesinde, kirlilik oluşturmadan farklı işletim sistemlerinin denenmesinde çok yararlıdır. VmWare`in mevcut alternatifleri Bochs ve Qemu yeterli performansa sahip değiller ve böyle bir şeye hakikaten ihtiyaç vardı. (Qemu Bochs`dan çok daha iyi durumda, fakat VmWare ile karşılaştırıldığında maalesef o da yavaş kalıyor.) Xen özel tekniklerle (?) böylesi bir yüksek performansa ulaşabiliyor. Daha şimdiden Redhat, Novel, HP vb. bu projeye üşüşmüş durumdalar. Xen`in Linux çekirdek kod tabanına eklenmesi de gündemde. Ha unutmadan, anladığım kadarıyla teknik olmaktan ziyade yasal nedenlerden dolayı Xen'de sanal Windows çalıştırmak mümkün değil henüz. Ama ekran görüntüleri NetBSD`yi deneyebileceğinizi söylüyor. Bu güzel :-)