Lycoris Desktop/LX ile hersey daha ucuz!

0
conan
Lycoris, Walmart ile yaptığı anlaşmayla yeni Desktop PC işletim sistemi ürünü olan Desktop/LX`i, Microtel bilgisayarlar içerisinde yüklü olarak piyasaya sundu. Desktop/LX tamamen Linux çekirdeği üzerine kurulu bir işletim sistemi.

Oldukca Windows/XP kılıklı olan sistem inanılmaz bir fiyatla satılıyor. 800 MHz VIA C3 işlemci (Celeron 800 ayarında), 128 MB bellek, 10 GB hard disk, CD-ROM, 10/100 Ethernet kartı, Lycoris Desktop/LX işletim sistemi, klavye, mouse, hoparlörler (monitör hariç) SIKI DURUN tam: 199.86$

Walmart bir zamandır LindowsOS ile yüklü bilgisayarlar da satıyordu. (şu anda fiyatlari Desktop/LX ile aynı)

Desktop/LX sitesinde sistemin oldukça fazla ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

Görüşler

0
larweda
Lindows`u hiç görmedim ama, (M$ onları isim için dava etmemişler miydi :) Lycoris Desktop/LX, Windows XP`ye çok benziyor, (hatta neredeyse göresel olarak birebir kopyasını yapmışlar bile diyebilirim), ama benim gözüme XP`den daha güzel bile göründü!!!

Öte yandan, Microsoft, her ne kadar eleştirsek de (muhahahaha), milyorlarca dolar harcayıp bir arayüzü geliştiriyor, milyorlarca dolar verip bunu pazarlıyor, ve de insanların büyük bir bölümünü tamamen buna bağımlı hale getirmişken çıkıp da birilerinin bunun çok benzerini, hem de ucuzunu, hem de iyisini çıkartınca bayağı sinir oluyordur heralde. Her ne kadar Microsoft Open Source mantığıyla yakından uzaktan ilgisi olmasa da, bu örneğin üzerine aslında adamlar Windows XP ile OpenSource arayüz geliştirmişler diyebiliriz değil mi? :))))
0
anonim
bunu tavsiye edeniniz var mı yada bu pc yi aldıktan sonra üstüne GL2.0 kurabilirmiyiz nasıl bir şey bu bileniniz varmı ve alınmasında sakınca yokmudur.?
yardımcı olursanız sevinirim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RedHat 7.3 ve laptop

conan

RedHat'in yeni çıkan versiyonu 7.3'u laptop'ıma kurmaya karar verdim. Böylece hem RedHat 7.3 hem de laptop üzerinde linux denemiş olacağım. Laptop'ım pek de normal olmayan bir laptop aslında. Daha önceden okuduklarıma gore linux Dell, Compaq, Toshiba ve son olarak Vaio gibi markalarda 'sorunsuz' çalışıyormuş. Ama benim laptopım cidden garip. İçinde builtin wireless card, external (PCMCIA) CDROM, Memory Stick (evek bir vaio), Firewire, USB gibi aklımda şüpheler uyandırıcı oyuncaklar barındırıyor. (Merak edenlere Laptop bir Sony VAIO-SRX77)

Linux´a DirectX 8.1 Geliyor

polat

Özellikle Linux fanatikleri için iyi bir haber.Kanada tabanlı Transgaming Technologies isimli bir firma Linux'da DirectX oyunlarının çalışabilmesini sağlaycak WineX API projelerini duyurdu.Bu program sayesinde Linux kullanıcıları neredeyse her Windows oyununu sistemlerinde görebilme şansına erişecekler. /Kaynak:www.inethaber.com

Enteresan Eylemler

roktas

Bilgisayar monitörlerini sineksavar kılanlara "hmm" dedirtecek bir soru: Yazıcıya MP3 çaldırmak mümkün mü? Eh en azından şu komut bunu yapıyorsa mümkün :-)

lpr -Pmp3 Wally Pleasant - In Love with a Geek.mp3

Buyurun buradan okuyun. "Geek" olmak kolay mevzu değil...

Kaynak: Debian Weekly News (03 Şubat 2004 baskısı)

Mandrake Linux Türkçe Görsel Eğitim Seti Çıktı

anonim

Türkiye'de, Türkçe kaynak sıkıntısına Görsel çözümler getiren Görsel Eğitim firması, tümüyle Türkçe Mandrake Linux Görsel Eğitim setini çıkardı.
10 CD'lik eğitim setinde toplam 36 saat 22 dakika anlatım var. Flash Player yüklü olan tüm işletim sistemlerinde çalışabilme özelliği ile dikkati çeken set, Linux kullanıcılarına Türkçe kaynak çözümü sunuyor.
Tak-çalıştır yöntemiyle çalışan set, kullanım için teknik bilgi gerektirmiyor.

Detaylı bilgi için www.gorselegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr