Mandrake Linux Türkçe Görsel Eğitim Seti Çıktı

0
anonim
Türkiye'de, Türkçe kaynak sıkıntısına Görsel çözümler getiren Görsel Eğitim firması, tümüyle Türkçe Mandrake Linux Görsel Eğitim setini çıkardı.
10 CD'lik eğitim setinde toplam 36 saat 22 dakika anlatım var. Flash Player yüklü olan tüm işletim sistemlerinde çalışabilme özelliği ile dikkati çeken set, Linux kullanıcılarına Türkçe kaynak çözümü sunuyor.
Tak-çalıştır yöntemiyle çalışan set, kullanım için teknik bilgi gerektirmiyor.

Detaylı bilgi için www.gorselegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Hata Toleranslı Shell

lifesdkver0_1

ftsh (Fault Tolerant Shell), kabuk programlamaya hata merkezli bir bakış açısı getiren; basit bir scripting dili. Temelde yaptığı işi, bir scripting diline try - catch bloğu koyulmuş gibi oluşabilecek muhtemel hatayı kontrol altında tutup işleyişi ona göre devam ettirmek.

Gnome 2.0 RC1 Çıktı!

anonim

Uzun zamandan beri beklenilen, Linux'un X için en büyük 2 masaüstü yöneticisinden biri olan Gnome 2.0 Release Candinate 1'ini çıkardı (Mozilla'dan sonra bu RC'ler baydı ama ;)
Olayları geliştirme ekibinin kendi takviminde takip etmek için buraya bakabilirsiniz. Sürüm notlarına bu adresten ulaşabilirsiniz.
Bunun dışında yeni öğrendigim bir programdan da bahsedeyim. Garnome adlı program sizin için Gnome kaynak kodlarını çekip derliyor, ilgilenenlere duyurulur. Bunun dışında Deb ve Rpm kullanıcıları sabaha kalmaz unstable sürümlerine ulaşabilirler.

Türk Televizyonlarındaki İlk GNU/Linux Reklamı

namixari

Türkiye'de bilgisayar kullanıcısı Insanların büyük bir kısmı işletim sistemi denen yazılımların farkında değil, daha doğrusu ne olduğunu bilmiyor ve bilgisayar kullanmanın yalnızca MS Windows kullanmak oldugunu sanıyor.

Dizüstü Linux'un Geleceği

gismo

HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)

Yeni Neler Çıkmış

ebola

Eğer sizde benim gibi acaba kurcalamadığım hangi linux dağıtımı var. Bilmemnenin yeni surumunde şu paketin sürümü nedir diye düşünenlerden bunları takip etmekten yorulanlardansanız size bir haberim var: www.distrowatch.com Bügüne kadar hiç duymadığınız dağıtımlardan haberdar olabilir bunlar hakkındaki incelemeler okur ve karşılaştırmalarda bulunabilirsiniz..
size ilginç dağıtımlar konusunda bir kaç tiyo..
Haydar Linux,
Gentoo Linux,
ve Lesbian Linux.

Linux`la kalın, mutlu kalın...