M$ ve Shared Source

0
anonim
Microsoft, "open-source" a karşı çıkarttığı "shared source" silahına, "kilit kodları"nı açmak suretiyle WinCe 3.0 sürümünü dahil etti. Bu "shared source" modeli bana -Korkunun ecele faydasi yok - lafını hatırlatıyor nedense... Microsoft'un konu ile ilgili sayfasına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Rahibin Sırrı

anonim

Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Microsoft OpenGL Kurulundan Çıktı

FZ

Güvenilir kaynaklardan alınan habere göre Microsoft OpenGL platformu ile ilgili en yetkili organ olan ARB'den (Architecture Review Board) çıktığını duyurdu. Yapılan açıklamalarda bunun OpenGL'in gelişimini olumsuz etkilemeyeceğini ve Microsoft'un bir şekilde yine OpenGL'e katkıda bulunacağı belirtildi.

Windows XP altın çantalarda çıktı!!

elrond

Windows XP nin son interm build`i olan 2542 den kısa bir süre sonra 2600 yani RTM (Released to manufacturing) sürümü -2542 üzerine 3 temel hata düzeltilerek- çıktı. XP nin pazarlama kampanyalarının şimdiye kadar görmediğimiz ihtişamda olacağının sinyalleri gelmeye başladı. Zaten Microsoft bunun böyle olacağını daha önce açıklamıştı. Ben şahsen 24 Ekim`i çok merak ediyorum. Bu arada 2600 sürümü 6 büyük PC üreticisine altın çantalarda sunuldu! Microsoft un Redmond'daki binasına gelen HP, Compaq gibi üreticilerin temsilcileri özel altın kaplama çantalarda ürünü alıp Helikopterleri ile firmalarına döndüler!!

Linux Today - Boykotlasak da mı saklasak...

sundance

Distrowatch'un haftalık bülteninde yeralan habere göre LinuxToday.com Microsoft tarafından sponsor edilen anti-linux reklamlar yayınladıklarından dolayı boykot ile karşı karşıya.

Haberde LinuxWorld Australia ve LinuxPlanet'ın da sözkonusu firmanın sponsorluğunda anti-linux bannerlar yayınladığından bahsediliyor.

Ne dersiniz, pürist yaklaşıp boykota katılmak mı lazım, yoksa pembe renkli sivri kulaklı hayvandan ne kopartsak kar mıdır ?