M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

0
Challenger
Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!

Görüşler

0
mysterious
Kevgir olmuş artık M$ daha ne beklenirki.
Artık böyle haberler duydukça karşımda; üstünü yama, çapıt gibi şeylerle kapatmaya ve iş adamı statüsüne girmeye çalışan biri geliyor aklıma.

Not: Zaten oldum olası şu macroları kim kullanır diye düşünür dururum. haket ne işe yarar. Neden yapmış m$ bunu :-P
0
Challenger
Disk sürücü formatlamak için
0
julyano
Microsoft bir dizi yeni güvenlik açığını duyurdu. Çarşamba günü yapılan açıklamada Microsoft Office ürünlerinde"kritik" seviyelerde açıklarda bulunuyor.
En ciddi açık Microsoft Office içinde gelen ugulama geliştirme yazılımı Visual Basic(VB) 'te bulunuyor. Kötü niyetli biri VB kullanarak bir döküman oluşturup yazılımın kullandığı hafızada hafıza taşmasına yol açabiliyor. Hafıza taşmasından yararlanarak istenilen program çalıştırılabiliyor.
Bu açık VB betiklerini çalıştıran tüm Office yazılımlarında bulunuyor. MS Office 97,2000,2002 sürüm Word , Excel , PowerPoint ve Access. Ayrıca Project 2000 ve 2002, Visio 2000 ve 2002,Works Suite 2000 , 2001 , 2002 gibi programlarıda etkiliyor.
Bir atak olması için öncelikle kullanıcı kötü niyetli kodu taşıyan bir dosya alıp bunu çalıştırması gerekiyor. Eğer Outlook eposta alıcısı aktifse ve Word kelime işlem yazılımı varsayılan html editörünüzse kötü niyetli kod bulunduran bir epostayı almak veya forword etmek bile yeterli.
Ayrıca "Önemli" olarak belirtilen bir açıkta Word kullanıcılarını tehdit ediyor. Word 97,98,2000,20002 ve Works 2001, 2002, 2003 için geçerli olan bu açık sayesinde kötü niyeli bir kişi word üzerinde istediği Macro'yu çalıştırabiliyor.
Diğer bir açık ise yine "Önemli" olarak nitelnedirilmiş, Corel Word Perfect ile hazırlanmış dosyayı Microsoft Office dosyasına dönüştürürken hafıza taşmasına yol açıyor. MS Office, FrontPage, Publisher ve Works Suite yazılımlarında bulunan bu açık için yama yayınlanmış
Başka bir açık bu sefer "orta" derecede olduğu belirtilmiş, kullanıcı tehlikeli kod barındıran dosyayı Access yazılımının "Snapshot Viewer" aracıyla açıldığında isteğe bağlı kod yürütme zayıflığına neden oluyor. Bu açık Access 97, 2000 ve 2002'de var.
Son olarak "düşük" derecede olduğu belirtilmiş, NetBIOS ağ bileşeninde bazı durumlarda ağ sorgusuna verilen cevapta bilgisayarın belleğinden rastgele seçilmiş veri gönderiliyor. Bu gönderilen veri büyük ihtimalle önemli bir veri oluyor.
Microsoft kullanıcıları bilgisayarlarına gerekli yamaları kurmaları veya Microsoft güncelleme sitesinden sistemlerini güncellemelerini istedi.
http://www.netkonomi.com/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=315

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

IstSec '09 - İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

sundance

2009 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Kayıt için www.istsec.org

SHA-1 kırıldı!

abakana

Bruce Schneier blogunda Şandung Üniversitesinden bir grup aratırmacının SHA- 1 algoritmasını kırdığını belirtti.

SHA-0 ve SHA-1'e yönelik daha önceki kırma girişimlerinden üretilen yeni metod büyük bir kripto-analitik sonuç olarak belirtilmiş.

Cisco'ya karşı takım

sundance

Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"

#1 Numaralı Hacker Klübünün Kurucusu Öldü

sundance

Dünyaca ünlü Chaos Computer Club'ın başkanı Wau Holland geçirdiği bir kalp krizi sonucu öldü.

CCC 1981 yılında Almanya'da kurulmuş ve o tarihten bu yana kendine bilgisayar kültürünün gelişmesini amaç edinmiş bir grup. İlk eylemlerini çok ucuza ve kolayca üretilebilecek modem şemaları yayma şeklinde gerçekleştiren grup, daha sonra bir çok White Hat (İyinin yanında, doğrunun koruyucusu :) Hack eylemine imzasını atmıştır.