Cisco'ya karşı takım

0
sundance
Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bence adam haklı birisinin işini düzgün yapamamsı sonucu bir başkası(lynn) işten çıkarıldı. Bu yüzden ilk yarıda Cisco 1- Lynn 0 idi ama galiba Lynn ve ekibi atağa geçip Cisco'yu baş aşağı edecekler. Neyse böylece daha güvenli IOS lar çıkacağına eminim.

Cisco yanlış yaptı, Lynn ı alıp karşısına bu açığı nasıl buldunuz? demeli ve nasıl kapatılacağını araştırmalıydı.
0
yilmaz
internetin altyapısının buyuk bir kısmının cisco tarafından oluşturulduğu düşünülürse. Açık bulurlarsa çok kötü olcak.
0
zekeriya_akyildiz
öyle ama sonuçta adamların yazılımlarıda biraz daha iyileşecek, hem bi bakarsın internet çöktü zaten deyip huraa internet2 ye geçiveririz.
0
sakpolat
Yanlış anlaşılan bir nokta var , Lynn IOS ta yeni bir açık bulmadı. Güvenli bir şekilde (sistemin kapanmasını/ reboot'u vs. önleyerek) Cisco IOS nasıl istismar edilir , sunumunda bunu anlatmış. Bence Cisco yu esas kızdıran olay , Lynn in sunumunda IOS un yeni sürümlerinde kullanılacak olan "virtual process" yapısının ,bulunan açıkların istismarını cok daha kolaylaştıracak olmasını anlatması.

Cd ler nasıl değiştirilir sayfalar nasıl yırtılır , ilginç bir video , http://42.pl/lynn/cisco.mov.
0
sefalet
Verdiğiniz vidyo adresi ben bu satırları yazarken çalışmıyordu.Şurdan indirebilirsiniz.

http://downloads.oreilly.com/make/cisco.mov

Bu arada Cisco IOS kaynak kodları geçen sene zaten çalınmış.Lynn'in bulduğu açık ikili kod üzerinde tersine mühendislik yapılarak elde edilmiş.Kaynak kodu ele geçirenlerin yapabileceklerini siz düşünün.Ayrıca Lynn'in bahsettiğine göre mevcut açık kullanılarak yalnız yazılıma değil donanıma da zarar vermek olası imiş.
http://reviews.cnet.com/4520-3513_7-6282711-1.html?tag=cnetfd.sd
0
sefalet

Cisco takımıda aptal değil bu tür bir tepki verdiklerinde bunun olumsuz sonuçları olacağını tahmin etmişlerdir.Ona rağmen böyle bir engelleme girişimine girdilerse sorunun kolay halledilecek bir şey olmadığı sonuçu çıkarılabilir.Cisco 'nun bir süredir olayı bildiği ve açık kapama girişiminde bulunduğu biliniyor ama demekki basit bir güncelleme ile kapatılacak bir şey değil.Daha çok yapısal bir sorun gibi gözüküyor.Bulunan açığı incelemeden gelişen olaylar bu yönde düşünmeye itiyor beni.
0
conan
Birisi kalkiyor, dunyaca kullanilan bir urunde bir sorun buldum diyor. Bunu aciklayamiyor. Aciklamamasi icin tehdit ve rusvet veriliyor. Rusvette karar kiliniyor. Cisco aciklanirsa kaybedecegi borsa hisse degerlerininden daha kucuk bir parayi oneriyor. Michael Lynn de dunya yararina bu parayi kabul edip naapalim bi dahakine diyerek simdilik susyor...

Sorun 6 ay erteleniyor. ISS besliyor, Cisco temizliyor. Bu dunya boyle donuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Owasp - En çok karşılaşılan 10 web güvenlik problemi ( 2007 güncellemesi )

Yns_

Owasp -the free and open application security community- web uygulamalarında en çok karşılaşılan 10 güvenlik problemini ele almış.

İçerikte saldırı türleri, örnek saldırılar ve önlemler ele alınmış. Bu adresten word veya .PDF formatında indirip inceleyebilirsiniz.

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...

Full Disclosure: Güvenlik Çarkının Değişmez Dişlisi

anonim

Bilgisayar sistemleri varolduğundan beri insanlığa hizmet etmiştir. Gelişimin şimdikine oranla daha hızlı olduğu ve standartların oluşturulmaya başladığı yıllarda bilgiye ulaşmak şimdiki kadar kolay değildi. Varoluş ve standartlaşma süreçlerindeki rekabet, yazılım ve donanım firmalarının ürünlerinin teknik spesifikasyonlarını gizlemesine yol açıyordu. Bu bilgilerin gizlenmesi ise sektörün yol almasını yavaşlattığı gibi önemli bir olgu olan 'Bilgiye ulaşmanın hiç kimse tarafından engellenmemesi gerektiği' prensibine de ters düşüyordu.

Kevin Mitnick'in kartı

sundance

80'lerde başlayan phreaker/cracker hayatı, yıllarca süren tutukluluk süresi ve hakkında yazılmış onca şeyden sonra tam anlamıyla bir modern zamanlar efsanesi olan Kevin Mitnick'in iş için kullandığı kişisel karta bu sabah Digg'de rastladım...

Eğer gerçekse oldukça orjinal değil mi?
Bu arada birçok ülkenin kanunlarına göre bu kartı taşımak bile suç :)

Google'dan güvenli iletişim için yeni bir adım: Anahtar Şeffaflığı Sistemi

tongucyumruk

Tam da WhatsApp'ın kullanıcıların şifreleme anahtarlarını değiştirmesinin bir güvenlik açığı oluşturup oluşturmadığının tartışıldığı şu günlerde Google sanki önceden durumun kokusunu almış gibi kullanıcıların anahtarlarını ve anahtar geçmişlerini doğrulamayı sağlayacak Anahtar Şeffaflığı (Key Transparency) aracını duyurdu.

Anahtar Şeffaflığı sunucu/istemci modeli ile çalışan bir anahtar...