Mandrake, Conectiva'yı Aldı

0
anonim
Fransa merkezli Linux geliştiricisi Mandrake, Güney Amerikalı Conectiva'yı kendi gücüne kattı. Birleşme sonucu bir kaç işe odaklı daha büyük bir GNU/Linux geliştiricisi ortaya çıkmış oldu.
Masaüstünde önemli bir yere sahip olan Mandrake Linux, firma olarak kendisini geçen yıllardan daha iyi bir konuma getirmiş olacak ki kendisine yeni ufuklar açacağını düşündüğü bir hamle yaparak Brezilyalı Conectiva'yla birleşti. Böylece GNU/Linux konusunda ortaya bir dünya devi çıkmış oldu. Her ne kadar toplam çalışan sayısı düşünüldüğünde bu tanım sorgulanabilir görülse de, yeni şirketin hitap ettiği pazar oranı ve ülkeler, özellikle de doğal ve kusursuza yakın destek sağlayacağı işletim sistemi dilleri hesaba katıldığında işin ciddiyeti ortaya çıkıyor.

Firmalardan Mandrake masaüstünde dünya çapında liderliğe oynarken, Conectiva Güney Amerika'da ciddi bir kullanım oranında ve ATM uygulamalarından hükumetlere kadar geniş bir alanda müşteri portföyüne sahip bir firma.

Mandrake'nin basın açıklamasına bu adresten ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
conan
Yani Mandrake ne zaman finansal olarak belini dogrulttu da gitti baska bir distroyu satin aldi? Iki yil once batiyoruz diye feryat figan bagiriyorlardi. Umarim bu Mandrake'nin basina daha fazla bir bela getirmez...
0
turkix
2 ay önce Fransa Ordusu'nun verdiği 100.000 €'nun üzerindeki sipariş yeter.. Kaldı ki Mandrake, Vivendi Universal gibi bir dünya devinin alt markası.. Her şirket dönem dönem zarar yaşar, hele böylesi bir yatırımın ilk döneminde benzer zararlar düşünülmüştür diye düşünüyorum..
0
abakana
Umulurki bizde de "ticarî" dağıtımlar ortaya çıkar ve gelişir. Genelde şimdiye dek görünenler Ulusal dağıtımlar(*) ve de gönüllülerce hazırlanan dağıtımlar.

(*)Ulusaldan kasıt kesinlikle Uludağ projesi ve Pardus değildir. Zaten Uludağ Projesinin dağıtım ürünlerinin "bence" dağıtımlar dünyasında RedFlag benzeri bir konumu vardır.
0
turkix
Mandrake, Red Hat ve Novell'e ciddi bir rakip olduğunu bir kez daha gösteriyor.. Mandrake, Vivendi Universal'n bir alt markası olduğu ve Fransa-Portekiz'den çok destek gördüğü için zaten çok büyük bir ekonomik güce sahipti.. Bu satın alım çok yerinde olmuş bence.. Bi de bence, önümüzdeki dönemde Progeny'yi de satın alabilirler. Ayrıntılar: http://gezegen.turkix.org/index.php?p=26
0
turkix
Mandrake'nin Conectiva'dan öğrenmesi gereken ilk şey, KDE paketlemesi olmalı bence.. Conectiva gibi herşeyi en ufak ayrıntılarına kadar parçalayarak sunabilirlerse, iyice özelleştirilebilir olur Mandrake.. Bi de apt-get'i urpmi'a tercih ederim tabi.. Elbette bunları eskiden de yapabilirdi ama bunlar artık Mandrake'nin kendi buluşları oldu.. içi iyice rahat etmeli bunları kullanırken..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slackware 12 çıktı

Onur_Yerlikaya

Slackware'in 12 dağıtımı dün gece çıktı. Sunuculara aşırı yüklenme olmasın diye şu anda ftp'de yok diğer yansılara da cd-dvd görüntüleri ( .iso ) yerleştirildikten sonra açılması beklenen Slackware hayranlarına duyurulur.

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL tanıtılacak ve gelişmiş özellikleri anlatılacaktır. Ayrıca, PostgreSQL ile kurumsal çözümlerin nasıl yapılacağı ve PL/pgSQL SQL Yordamsal Dili'nin özelliklerinden de bahsedilecektir.

Linux 2.6 çıktı

tongucyumruk

Linus Torvalds 3 yılda bir verdiği yılbaşı hediyemizi yine yılbaşına yetiştirdi. Linux 2.6 indirilmeye hazır. Sanıyorum içerdiği yeniliklerin hepsini buraya tekrar yazmaya gerek yok. Alsa, xfs gibi şeyler artık kernel'e entegre, masaüstü kullanıcılarını fazlasıyla memnun edecek daha responsive bir scheduler vs...

Novell+RedHat+Sun = Masaüstü Linux

yuxel

Gizli haber alma örgütü Slashdot'a göre Novell, Redhat ve Sun, bir Linux masaüstü için güçlerini birleştirmiş. Ancak hangi masaüstü ortamının seçileceği tartışma konusu. Tartışma, Ximian'ı, Gnome'u elinde bulunduran Novell'ın, SuSE'yi de bünyesine kattıktan sonra en büyük sponsorlarından birisi SuSE olan KDE'nin durumu ve SuSE gibi KDE'yi en iyi taşıyan dağıtımlardan birisinin Gnome'a daha fazla ağırlık vermesi ile ilgili.

Yönetici Bakış Açısı İle GNU/Linux

FZ

Son birkaç haberimizde GNU/Linux´un kamudaki kullanımına dair önemli gelişmeleri vurgulamıştık. Şimdi bakışlarımızı tekrar iş dünyasına çeviriyoruz ve önemli bir makaleden birkaç alıntı yapıyoruz (not: bu yazı geeklere ya da programcılara falan değil doğrudan YÖNETİCİLERE yöneliktir ;-) :

- Son zamanlara dek açık kodlu yazılım dünyası KB Toys bilgi işlem yöneticisi Tom Jeffery´nin umurunda değildi. Ancak 1,300 oyuncak satış merkezi için 10,000 kadar yeni yazar kasa (daha doğrusu para kasalarına sahip PC´ler) kurmak ve bunlara uygun yazılım aramak gerekince ve aranan şartlara uyan üç yazılımın da GNU/Linux üzerinde Java ile geliştirildiği görülünce durum biraz (!) değişti. Jeffery aday sistemlerin sergilediği esnekliği, kolay geliştirilebilirliği ve geniş desteği görünce etkilenmişti...