Mandrake'den İsim Değişikliği

0
berkin
Mandrake Linux, Conectiva ile birleşiminden sonra karşımıza yine önemli bir gelişmeyle çıkıyor. Mandrake, ismini MANDRIVA olarak değiştiriyor.
Yapılan açıklamada iki temel sebep gösterilmiş:

1- Mandrake - Conectiva birleşimindeki gücü ve iki farklı deneyimden gelen nitelikleri daha iyi yansıtmak.

2- Bir firma ile isim hakları konusunda devam eden itilafa nokta koymak.

Detaylı bilgi için resmî açıklamaya bakabilirsiniz.

Görüşler

0
Soulblighter
Her ne kadar alışsam da Mandrake ismine, bu karar isabetli olmuş. Zamanla bu isme de alışırız. MandrakeSoft (veya artık Mandriva), kalitesini ispatlamış ve Linux dünyasına çok şey katmış bir firma. Linux dünyasının bu tür firmalara ihtiyacı var...

0
ser_dar
umarım yeni isimle birlikte insanı kanser eden buglar'da sona erer.
0
o_ozardic
ilgisiz bir yorum ama yeni isim benim aklıma "manda yuva yapmış"ı getirdi :)
öte yandan
itilaf: anlaşma
ihtilaf : anlaşmazlık
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

talat

Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Para verdip aldığımız işletim sistemi gerçekten bu parayı hak ediyormu?

binner3

Elimde 8.2 GB bir harddisk vardı.Bunun üzerinde bad sector olduğunu biliyordum ve linux kurmaya karar verdim. Partition ayarlarımı yaptım ve "Check for bad Sector" diyerek bad sectorleri taramasını istedim.Redhat 8.0 bu diskte bad sector buldu ve işletim sistemini bu disk üzerine yüklemeyiniz diyerek kurulumdan çıktı.

Slackware Gnome'u bırakıyor mu?

Soulblighter

Slackware'in başadamı Patrick Volkerding'den şok edici açıklama geldi: Slackware'in sonraki sürümlerinde GNOME'a yer vermeyi düşünmüyoruz.

Dropline Systems'dan Troy McFerron, Patrick Volkerding'e yazdığı mektup ve Patrick'in cevabını kısaca yazıyorum...

Azarbaycan Linuks İstifadaçilari Qrupu!!

larweda

Azerbaycan Linux kullanıcıları grubunun ana sayfası www.linuxaz.com gerçekten zengin içerikli bir linux sayfası. İlk bakışta azarbaycanca`nın (böyle mi deniliyor acaba?) Türkçeden farklılıkları dolayısı ile komik gelse de içeriğe bakılınca gayet zengin ve özenle hazırlanmış olduğu görülüyor. Bir göz atılmasını, ve hatta düzenli olarak ziyaret edilmesi faydalı olur bence.

Linux Kullanılabilirlik Raporu

anonim

Birine Linux'a geçmesini önerdiğinizde alacağınız ilk cevap muhtemelen "Ama kullanması çok zor değil mi?" olababilir. Bilgisayarla fazla ilgili olduğumuz ve teknoloji kullanımı konusunda çabuk uyum sağlayabildiğimiz için Windows kullanmaya alışmış bir kişinin Linux'a geçmekte yaşayacağı problemleri gözardı mı ediyoruz? Eğer "Özgür Yazılım" kavramının yaygınlaşmasını biraz olsun önemsiyorsak bunun için masüstü kullanımda çoğunluğun Linux'a geçmesi gereğini inkar edemeyiz. Bunun "İsteyen kalsın kardeşim Windows'da sürünsün, kimse Windows'da yaptıklarının karşılığını Linux'da aramasın, burası Linux yok öyle!" tavrıyla gerçekleşmeyeceği kesin. Bu durumda Windows ve Linux'un masaüstü kullanılabilirliğini, ciddi ve objektif olarak karşılaştırıp avantaj ve dezavantajların belirlenmesi ve Linux masaüstü çalışmalarının bu yönde sürdürülmesi gerekiyor.

Relevantive adlı bir Alman firması Linux'a geçişler konusunda oldukça ayrıntılı bir kullanılabilirlik raporu hazırlamış.