Mandrake Linux 9.1 RC Hazır

0
FZ
Kullanım ve kurulum kolaylığı konusunda haklı bir üne sahip olan Mandrake'nin son sürümü karşınızda. Ayrıca burada bazı ekran görüntülerini görebilirsiniz. Benim favorim ise iki monitöre yayılmış (dual monitor) şu görüntü oldu ;-)

Görüşler

0
sametc
mandrake kullanıcı acısından son derece yararlı bir linux ama yeni başlayanlara tavsiye etmemek lazım nedeni ise turkce mailistleri yok yanlış bilmiyorsam olsaydı butun turkiye mandrake kullanırdı mandrake kolay grafiksel kurulumu ile kolay ama YARDIM acısından kotu......
0
Nightwalker
Yardım için söylediklerin yanlış sayılmaz. Buna türkçe karakter setlerindeki ( v 9.0 ) bazı hatalarıda ekleyebilirim. Ama kurulum ve kullanım açısından; 8 ayrı linux sürümü ( ki içlerinde corel linux gibi pek yaygın olmayan dağıtımlarda vardı ) denemiş biri olarak en kolay kurulan ve donanım uyumluluğu açısındanda en sorunsuz dağıtım olarak nitelendirebilirim.
0
anonim
Himmm. Mandrake Linux, Linux'tan baska bir sey mi ? Benmi yanlis biliyorum yoksa gercekten su an kullandigim MDK 9.0 hemen hemen %100 RedHat uyumlu, ustune cogu noktada tipik bir Linux surumu degil mi ?

LKD'nin listelerinde saniyorum bolca destek bulunabiliyor. Hos, ben destegi once 'komut --help' ve conf dosyalarinda, sonra man sayfalarinda, sonracima /usr/share/doc dizininde, pesinden uygulamanin sitesinde, ardindan tldp.org'da daha sonra da Google'da ararim. Bulamazsam Linux listlerine giderim de, maalesef son secenege ulasmak hic mumkun olmadi..

0
anonim
united linux göreniniz var mı?Bize neler hissettiğini anlatabilirse seviniriz.
zahter
0
anonim
Bende var. Kapagini acinca buram buram SuSE kokuyor..

0
oktay
O da goruntu mu bea :)

http://altunergil.net:8888/snaps/kde-warm-2.jpg

oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandriva Linux Limited Edition 2005

darkhunter

Mandriva ilk meyvesini verdi. Önümüzdeki günlerde halka da açılması beklenen Mandriva Linux'un temel özellikleri şöyle :
- Linux kernel 2.6.11.6
- KDE 3.3.2 (with some backports from version 3.4, including kpdf)
- GNOME 2.8.3
- Firefox 1.0.2
- GCC 3.4.3
- The GIMP 2.2
- Cdrecord 2.01.01a21 (with DVD+R dual-layer support)
- OpenOffice.org 1.1.4
- MySQL 4.1.11

Microsoft Windows: Insecure by Design

DJENGIN

Washington Post´ta yayınlanan “Microsoft Windows: Insecure by Design” başlıklı makalesinde Pegoraro, alternatif işletim sistemleri Mac OS X ve Linux’un daha korumalı olduğunu belirtirken Microsoft firmasının virüs koruma stratejilerini eleştiriyor. Kısa bir süre önce dünya çapında milyonlarca kullanıcı So.Big virüsü saldırısını yaşadı. E-posta kutuları şişerken internet trafiği yavaşladı, anonim e-postalar kutuları doldurdu.

Görmek İnanmaktır

anonim

Sykpe'nin 2.0 GNU/Linux sürümünde video çağrıları yapmak da mümkün. Özellikle Wi-Fi ağının her yere yayıldığı bu günlerde bu habere çok sevindim. GNU/Linux yüklü ASUS Eee PC'mi yanıma alıp, cep telefonu taşımadan çoğu noktadan arama yapabilip aynı zamanda da aranabileceğim. Böylece kabarık cep telefonu faturası ödemek zorunda da kalmayacağım. :)

Skype 2.0 for Linux--Seeing is Believing

Slackware Linux ile Gnome Kullanmak İsteyenler İçin

some_plus

Slackware Linux en son 11 sürümünü çıkararak yine ortaya güzel bir sistem çıkardı. Paketler yenilendi ve hatalar düzeltildi. Bazılarımız bilirler Slackware Linux 10.2 sürümünden sonra Gnome masaüstü çok fazla uğraştırıyor diye slackware kde ile gelmeye başladı. Eğer sizde Gnomedan kopamam diyorsanız. Size alternatif olarak hazır paketlenmiş Gnome paketleri söyleyebilirim.

Kartvizitte Linux

tongucyumruk

Bir iş görüşmesinden sonra kartvizitinizi bırakmak istiyorsunuz. Ama öyle sıradan bir kartvizit bırakmak herhalde bir geek'e yakışmaz. Bu iş için kartvizit şeklindeki yazılabilir CD'lerden kullanmak daha uygun bir tercih olacaktır. Peki ama CD'nin içeriği ne olacak? Herhalde hiçbirimizin 30MB olacak kadar uzun bir CV'si yoktur. Bunun yerine o CD'ye linux yüklemeye ne dersiniz? FSF'deki amcalar bu fikri oldukça iyi bulmuş olacaklarki Bootable Businness Card projesi başlamış. Projenin amacı küçük kartvizit CD'lere sığabilecek boyutta, sadece CD'den çalışabilecek bir dağıtım üretmek. Tabiiki dağıtımın tek amacı karizmatik bir kartvizit üretmek değil. İçerdiği programlar sayesinde sistemlerin post-mortem analizinden Debian kurulumuna kadar birçok iş için kullanmanız mümkün. Dağıtımın sitesinden isolarını indirebilir, bunları kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenleyip (mesela LiLo açılışta kartvizitinizi ekrana yazabilir) etkileyici iş başvuruları yapabilirsiniz. Not: Sanırım yılın ilk haberi oldu ha?