Mandriva Linux Limited Edition 2005

0
darkhunter
Mandriva ilk meyvesini verdi. Önümüzdeki günlerde halka da açılması beklenen Mandriva Linux'un temel özellikleri şöyle :
- Linux kernel 2.6.11.6
- KDE 3.3.2 (with some backports from version 3.4, including kpdf)
- GNOME 2.8.3
- Firefox 1.0.2
- GCC 3.4.3
- The GIMP 2.2
- Cdrecord 2.01.01a21 (with DVD+R dual-layer support)
- OpenOffice.org 1.1.4
- MySQL 4.1.11
Mandriva Linux'un x86 64 için optimize edilmiş bir versiyonu da olacak. Geniş bir donanım desteği ile gelen Mandriva optimize olmuş bir sistem. Geliştiricilerine göre bu sayede KDE %10 daha hızlı çalışacak. Mandriva hızlı bir giriş yaptı, bakalım karşı ataklar olacak mı?
Bilgi için

Görüşler

0
Sabutay
Benim dikkatimi ceken ise, KDE ve GNOME'un yeni sürümleri yok.
Herhalde artik Debian gibi saglamliga daha fazla önem veriyorlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux ve Büyük Medya

FZ

Beyler, bayanlar,

Financial Times gazetesinin (ki bu yayın organı finans piyasalarının ve iş dünyasının en saygın ve ciddi yayınlarından biridir) 31 Ocak 2001 Çarşamba tarihli nüshasının 11. sayfasında IBM tarafından (dünyanın en büyük bilgisayar firması) verilmiş TAM SAYFA bir LINUX reklamı vardır.

Bu reklamda, Linus Torvalds, Elvis Presley`den sonra gelen en popüler tip olarak lanse edilmekte ve cığlık cığlığa bir kız "Linux is so totally dreamy!" demektedir.

Sanırım 2001 yılı Linux ve iş dünyası arasındaki yakınlaşma bakımından önemli bir yıl olacak ve bu reklam da bunun habercilerinden biri.

Daha fazla yoruma gerek yok bence. :-)

WineX 2.0; Tabuta Bir Çivi Daha ;)

sundance

Transgaming özellikle DirectX konusunda iyi çalışması hedeflenen Wine versionu WineX`in yeni versionunu çıkarttı.

\r \r DirectX 8.1 destekleyen bu version denediğim kadarıyla Wolfenstein, Homeworld ve Starcraft`ı sorunsuz çalıştırıyor. Eğer nVidia grafik kartınız varsa hem DirectX, hem de OpenGL altında Windows`daki FPS oranlarını yakalıyorsunuz. Dahası DirectX kullanmayan bir çok Windows 98 uygulamasını da gayet iyi çalıştırabiliyorsunuz

\r \r WineX 2.0 paketleri şu an için sadece kayıtlı üyeler için. Ama source indirip compile edebilirsiniz. Unutmadan, tahmin edebileceğiniz gibi site SLASHDOTTED ;)

Uludağ sitesi yenilendi

bm

Aklıma geldikçe bloglara ve siteye bakıp duruyordum, bugün Uludağ sitesinin yenilendigini farkettim. Özellikle sıkca sorulan sorular listesi iyi olmuş. Burada birbirimizi yerken -- pardon sohbet ederken -- en azından basit sorulara kolayca link verme imkanı olduğu gibi, burada sıkça sorulan soruların da cevaplanabileceği bir döküman var. FMcilerin bakmalarını tavsiye ederim.

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

E-devlet kapısında GNU/Linux

anonim

Oytek'in kazanmış olduğu E-Devlet kapısı ihalesinde sunucular üzerinde Red Hat Enterprise Linux kullanılacak.