Mars Kurtarma Görevi Programlama Yarışması

0
FZ
Telsizden pilotun yardım çağrısı duyuldu: "Mayday, mayday!" ve devam etti, "Elysium bölgesinde yeni bir mağara keşfettik, piramidin hemen yakınında ve ani bir elektromanyetik dalga uzay gemimizin tüm elektronik sistemlerini bozdu, mecburi iniş yaptık. Eğer dünyada bizi duyan birileri varsa, lütfen yardım edin!". Ve sonra sinyal gürültüye dönüştü... Bu mesaj bir saat önce gelmişti ve siz de bunu Dünya Görev Kontrol Merkezinde dinlediniz. Mürettebatı kurtarmanın tek yolu bir araştırma robotunu programlamak ve robotun oraya uçmasını, bozuk uzay gemisini bulmasını, almasını ve sonra da Mars ana üssüne geri getirmesini sağlamak. Dünya ile Mars arasındaki büyük mesafe ve zaman farkından ötürü robota anında müdahele etme şansınız yok, her türlü şeyi önceden programlama durumundasınız.
Her ay 120.000 kadar profesyonel yazılım geliştirme uzmanının başvurduğu ve yaklaşık 30 yıldır yayınına kesintisiz devam eden Dr.Dobb's Journal ile Frank Buss tarafından düzenlenen Mars Kurtarma Görevi Meydan Okuması başlıklı yarışma tüm hevesli programcılara açık. Görevin tanımı ve beklenen sonucun biçimi gayet güzel anlatılmış durumda. Ayrıca referans olması için birer örnek Java ve Common Lisp uygulamasının da kaynak kodları sunuluyor. Ancak çözüm herhangi bir dilde yazılabilir, herhangi bir dil kısıtlaması yok. Değerlendirme kriterleri arasında programın kısalığı, etkin roket yakıt kullanımı ve genel yaratıcılık var.

Yarışmaya program göndermek için son tarih Şubat 2005. Mayıs ayında ise gönderilmiş çözümlerden en güçlü, şık, esnek olan algoritmalar ve uygulamalar Dr. Dobb's Journal dergisi sayfalarında ele alınıp incelenecek, bununla ilgili makaleler yayınlanacak.

Yarışma detaylarını okumak için buraya bakabilirsiniz.

Kaynak: Space Daily

Görüşler

0
conan
Yarismayi okudum. Sanirim gelecek worms oyununda homing missile yapmak icin gereken algoritmayi bulmuslar. >:) Guns.... More guns..... >:D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Karanlık köşelerin sesi - Fidel Castro Ruiz

SHiBuMi

"Zor zamanlar yaşıyoruz. Son aylarda, bir çok kez, ürkütücü açıklamalar duyduk."

Fidel Castro Ruiz / The Guardian NTV-MSNBC
Bu yazının orjinaline, ntvmsnbc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Sex.com`un sahibi 65 milyon $ tazminat alacak

larweda

1994 yılında sex.com alan adını alan ve bir sene sonra Stephen Cohen`e çaldıran Gary Kremen, 5 yıl sonunda verilen mahkeme kararıyla 40 milyonu kazanç kaybı ve 25 milyonu da tazminat olmak üzere toplam 65 milyon $ tazminat almaya hak kazandı.

Fikri Takip: eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin

FZ

Sadece beyin dalgalarınız ile herhangi bir müzik aleti kullanmadan canlı müzik performansı icra edebilir misiniz (mesela)? Lütfen okumaya devam edin...

Hafıza-i beşer nisyan ile malül olabilir ama hafıza-i efem hatırat ve fikri takip ile meşhur olmaya özen gösteren bir site olarak vakti zamanında burada hak ettiği yeri almış "eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin" haberinin ardından neler olup bittiğini haberin üstünden yaklaşık 1 sene geçtikten sonra yine bu sayfalardan duyurmaktadır. Gelişmeler az sonra!... (bang!)

Google Suggest

e2e

Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.