MATRIX´in de hatası olur...

0
NoLeafCLover
Her filmde oldugu gibi MATRIX RELOADED´da birçok hata var ve MovieMistakes.com da bu hataları hemen buluyor maşallah. Daha MATRIX çıkalı kaç gün oldu hemen bir sürü hata bulmuşlar. Ben on tanesini çevirdim gerisini merak edenler okusunlar!
Bir-
Otoban sahnesinde Morfeus ve bir ajanın tır üstündeki kavga sahnesinde ikisinin de gölgeleri yok ama tırın gölgesi var!

İki-

Final sahnesinde binaya girmek için elektriklerin kesilmesi lazım hem de 27 blok dahilindeki bütün elektrikler. Buraya kadar normal ama ortada hiçbir araba farı yok onların da mı elektrikleri kesildi!
Üç-
Yine otoban sahnesinde ajan bir arabanın üstüne atlıyor ve arabada ne ağız kaliyor ne burun ve araba tepe taklak amma arabanın içinde kimse yok! ilginc!!

Dört-
Neo merovingian`in (hani anahtarcıyı esir alan adam) adamları ile dövüşürken dövüşün sonunda adamin birine kılıcını saplıyor ama dikkatli bakıldığında kılıç adamın kolunun altından geçiyor

Beş-
Yine otoban sahnesi ve Morfeus ajanla dövüşüyor. O sırada tırın üstünde olan keymaker bir ara kayboluyor ve tekrar görünüyor!

Altı-
Kahramanimiz Neo kahinle konusuyor ve kahin onu bankta oturmuş ve arkasını dönmus bir vaziyette dinliyor. İlk görüntüde kahinin eli şakaklarında ikinci görüntüde yani bakın önünden çekilen görüntüde eli çenesinin karşısında sonraki görüntüde ise yine şakağında!

Yedi-
Yine tır sahnesinde Morfeus kılıcıyla ajanın yüzünü kanatabiliyorsa ve Trinity ikizlerden birinin koluna ateş edip kanatabiliyorsa, bizim neo elinde çelik çubukla bir dünya Ajan Smith´in niye bir tarafını kanatamadı?

Sekiz-
Filmde bir sürü Ajan Smith var ve hepsi de aynı elbiseyi giymişler ama bazısının kravat iğneleri sağdan tutturulmuş bazısının soldan bu da ilginç!

Dokuz-
(Bence en ilginci izlerken de kafama takılmıştı) ilk film de Neo´nun vücudundaki delikler yoktu sadece kafasının arkasindaki vardi ama şimdi hepsi geri gelmiş!

On-
Neo, Morfeus ve Keymaker kapıyı ararken o da ne karşılarında Ajan Smith. Ama Ajan Smith´in gözlüklerinden yansıyan görüntüye göre karşısında kimse yok bomboş bir koridor var ama orada 3 kişi olmasi lazım

Neyse benden bu kadar, çevirmekten yoruldum en iyisi siz MovieMistakes´i ziyaret edin ve hepsini okuyun (hepsi dediğim 50 tane hata bulmuslar şimdilik).

İlgili Yazılar

Remember, remember, the fifth of November…

parsifal

Böyle bir sinema eleştirisini blog'unda bırakmaya gönlüm el vermedi.

Ellerine sağlık FZ. Canı gönülden "helal olsun"...

Yeni X-Files

yuxel

8-9 sene önce başlayan, odamızı posterleriyle süleyen X-Files tutkumuz 1998'de beyaz perdede süslenmişti. Dizi oyuncularından David Duchovny nam-ı diğer Fox Mulder, bir röpörtajında 7 sene önce(1998) çekilen "The X-Files"'ın devamının yolda olduğunu belirtiyor.

Orjinal Manga DVD'ler, Hemde Mantıklı Fiyata!

redogre

Radikal 2 de bugün gözüme çarpan bir haber :"Tek yol amazon.com değil!"

Olay kısaca şu; Kanal D kökenli D Productions adlı şirket piyasaya çok ucuza DVD ve VCD çıkartmış. İlk önce klasik bir kardeş şirket reklamı cinsinde bir haber sandım, ama internet başında biraz kurcalayınca hepsiburada.com'da bulduğum fiyatlar...

NUMB3RS: Matematiği Her Gün Kullanıyoruz

FZ

Hiçbir dava çözümsüz değildir... Ve hiçbir vak'a sayıların, denklemlerin ve formüllerin elinden kurtulamaz... Adalete uzanan yol rakamların dünyasından geçiyor...

Matrix´i Beklerken

felix

Geçenlerde sinemada afişlere göz gezdirirken Matrix Reloaded gözüme ilişti. Doğrusu deri ceketler, kayan harfler, siyah gözlükler derken karşımızda görkemli bir tarz oluşmuş durumda.

Ancak ilk film için hala söylenmemiş şeyler var. Acaba karşımızda duran sadece mükemmel kurgulanmış ve estetize edilmiş bir holywood şaheseri mi, yoksa gözümüze sokmadan anlatılan çok daha derin bir mesaj var mı?