Mazlum Web Tarayıcısının Yükselişi

0
Soulblighter
Microsoft'un Internet Explorer'ının kullanım oranı düşüyor, fakat firmalar hala özellikle IE için web sayfaları yapmaya devam ediyor.

WebSideStory'den gelen son verilere göre IE kullanımı son çeyrekte %2 azaldı. Fakat IE'yi tamamen yok etmek imkansız. Çünkü IE harici internet tarayıcıları hala "browser not supported" uyarısını görmeye devam ediyorlar.
Peki alternatif internet gözatıcılarının pazar payı genilşliyorken, neden hala firmalar IE olmayan gözatıcıları desteklemiyorlar?

"Çünkü bu dolarların boşa gitmesi anlamına geliyor" diyor, ticari ağlar üzerine çalışam LinkedIn firmasının ikinci kurucusu Konstantine Guericke. "Daha fazla internet gözatıcısını desteklemek için geliştirmeye yatırım yapmak gerekiyor, ve bu, eğer yeni gözatıcılar için arkaplan uygulamaları geliştiriyorsanız daha fazla önem kazanıyor."

Guericke, "Bu özellikle e-posta istemcilerinde daha fazla göze çarpıyor. Biz Outlook ile uyumlu çalışıyoruz. Çünkü Outlook pazarda en çok kullanılan uygulama. Eudora ve Thunderbird için destek sağlamamız bize daha fazla maliyet getirir." diyor.

WebLog yazılımın başkanı Anil Dash, "Eğer geliştiriciler Microsoft'un geliştirme araçlarını kullanıyorsa, sadece IE ile çalışan uygulamalar geliştirdiklerini görebilirsiniz. Çünkü onlar için sadece pazarın hakimi IE'yi desteklemek yeterli" diyor ve ekliyor "Bu durumun Firefox'un ve Opera'ynın desteklenmemesi gibi bir yönetim kararından geldiğini düşünmüyorum. Bu, çoğunlukla teknoloji uzmanlarının dediği gibi 'Bu elinizdeki araç ile yapabildiğinizdir ve gayet yeterlidir'"

Dash, "Yönetimlerin teknoloji uzmanlarının yaptıklarını dikkate almaya başladıklarını düşünüyorum. Geliştiricilerin çalışma şeklini ve test işlemlerini değiştirmek gerekiyor. Herşeyi destekleyen şeyler yazmak, sadece IE için kod yazmaktan daha kolay. Bazı şeyler gözatıcılara göre farklılık gösterebilir, fakat bu gözatıcısını değiştiren bir kullanıcıyı yoksaymanızı gerektirmez." diye bitiriyor.

Kanadalı BT danışmanı, Sean Mitchell, buna katılıyor "Bir çok uygulama, standartlara uyumlu ve sadece IE'yi varsayıyor. Yakın zamana kadar birçok geliştirme aracı sadece IE'yi destekliyordu ve teknik kişiler bunu önemsemiyordu. Çünkü onlar için kolaylık önde geliyordu. Fakat bu durum yönetim için iyi bir şey değil."

Mitchell Firefox'un ve Opera'nın kullanım artışını ciddiye alıyor ve müşterilerine destek veriyor.

"Eğer baştan birşeyler yazmaya başladıysanız, bu iki gözatıcıyı da desteklemeniz yararınızadır. Eğer bunlardan birini yoksayarsanız ve ilerde bu yoksaydığınız gözatıcı çok kullanılmaya başlarsa, herşeyi düzeltmek daha pahalıya malolacaktır"

Mitchell'e göre sadece IE'yi destekleyen firmaların karşılaşacağı bir diğer sorun ise kullanıcıların, gözatıcıları ile bir uygulama çalışmadığında veya site düzgün görüntülenmediğinde onu kapatıp gidecekleridir.

"Bu tür firmalar şu an kullanıcıların ilk izlenimlerinin kötü olması gibi bir sorunla karşılacaklar. Çünkü kullanıcılar bir site kendi gözatıcılarında düzgün görünmediğinde o siteyi terkedecekler. Web üzerinde yayın yapan herkes, sitelerinin tüm gözatıcılar tarafından sorunsuz çalışıp çalışmadığına dikkat etmelidir"

Kaynak: internetnews.com

İlgili Yazılar

RapidShare Öcü mü?

anonim

Herkesin bildiği (veya biraz araştırırsa anlayacağı) gibi kendi dalında öncü olan rapidshare, paylaşım hizmeti veren bir firma (daha doğrusu internet sitesi). Çalışma mantığı çok basit, siz, uzaktaki arkadaşınıza bir dosya göndermek istiyorsunuz, buraya yüklüyorsunuz ve yükleme linkini arkadaşınıza gönderiyorsunuz.. O da bu linki kullanarak dosyayı indiriyor...

RTUK işi bitiriyor mu?

anonim

Belki bitiriyor, belki de biraz daha bekleyecek.Belki gene rafa kaldırıp seneye bir dönem ısıtıp önümüze koyacak.En azından şimdilik bu yasaya karşı çıkanlar; Tepkiler için belki okumak belki de katılmak isterler...

VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

adervis

VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.

Okunuyoruz, Dinleniyoruz...

conan

13 Kasim tarihli bu yazıya gore Avrupa Birliği sessiz sedasiz (ya da benim duymadığım bir şekilde :) "uluslararasi terorizmle savaş adına" teroristleri avlamak için Internet'te dolaşan kişisel bilgilerin bazı çevreler tarafından okunmasına izin verilmesi konusunda bir karar çıkarmış.

11 Eylül olayları ile birlikte kişisel bilgilerin korunması ile milli guvenlik kavramları daha detaylı bir şekilde masaya yatırılmıştı.

Ayın linki

urxalit

Arkadaşlar bunu ayın linki olarak kabul etmek istiyorum. Akıllının biri pi sayısını link yapmış ve google.com´un PI sayfasına yönlendirmiş. :)

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097.org

Almak isteyenlere, com ve net domainleri boş. :)
(tabi baştaki 3. hostname)