Menuetos: Assembler programcısının rüyası

0
sundance
Eski güzel Amiga zamanlarında Seka ve türevleri vardı. Birsürü coder 68000 işlemcinin inceliklerini tapınırcasına bu programlarla keşfetmeye çalışırdık. O zamanlar MasterSeka gibi bir IDE mucize gibi geliyordu bize.

Zaman geçti, birileri Menuetos adında bir işletim sistemi yaptılar. Ne için ? Assembler programlamak için bir IDE olarak :) Hem de ne IDE... Herşeyden önce Menuetos bir real time OS yani ihtiyaca cevap vermek için minimum işlem yapıp, minimum tepki süresine sahip, deyim yerindeyse zero-fat bir işletim sistemi. Hem de bir tek 1.44 diske sığıyor. Fazla söze ne hacet...

Görüşler

0
anonim
coook basarili, assembly nin gucu iste, bir floppy ve gui, helal olsun, biraz kurcuklayalim neler yapilabiliyor
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

100$'dan Ucuz Laptop

FZ

ABD'de MIT Media Laburatuarının kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Nicolas Negroponte 100$'a çıkacak bir PC üzerinde çalıştığını açıkladı.

Negroponte, gelişmekte olan ülkelerde çocukların eğitimi için bilgisayarın yaşamsal önemde olduğu belirti. Maine ve Kamboçya'da yapılan bir pilot projenin başarısı üzerine bu proje başladı. Kamboçya'daki pilot Proje Negroponte ve eşi iki okulda bilgisayarları sağladı, 2 okulda da laptoplar kullanıldı. Ögrenciler, laptopları ders kitabı olarak kullandı. Negroponte, bilgisayarın çocukların yanında ailer, tüm köy ve çevresinin gelişimi için önemli olduğunu belirtti. Kamboçyada ögrenciler bilgisayarları aynı zamanda TV, telefon ve oyun için kullandı. 100$lık laptopların gerekli olmayan uygulamaların ve özellliklerin çıkartıldığı, GNU/linux temelli bir işletim sistemi olacak. Bilgisayarı basitleştirerek, daha basit işlemci ve göreli olarak biraz daha düşük hafıza ile çalışabilecegini belirten Negroponte, bu makinaları 2006 sonunda dağıtmaya başlamayı umuyor.

Editörün Notu: Biz de herhalde o süre içinde MS Winblows yüklü pek bir ucuz (!) dizüstü bilgisayarları sevgili öğretmenlerimize dağıtmış (!) oluruz.

Fazlamesai.net'e soralım: Özgür Dizüstü

tongucyumruk

Bu aralar hem avuçiçi bilgisayarım, hem de masaüstü bilgisayarım eskidiğinden ikisinin de yerini alacak bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Uzun araştırmalarım sonucunda tam ihtiyaçlarıma uygun, 12", ekranı dönebilen (e-kitap okumak için ideal), uygun fiyatlı bir model buldum. Tam hayallerimin bilgisayarını bulduğumu düşünürken özellikler listesindeki bir ibare dikkatimi çekti...

Ecrix ve Exabyte Birleşti

anonim

Küçük ölçekli firmalar için backup çözümleri sunan ve bu konuda dünyanın önde gelen firmalarından Ecrix ve büyük ölçekli firmalara network storage çözümleri sunan Exabyte geçtiğimiz haftalarda güçlerini birleştirme kararı aldılar. HP ve Compaq Desktop ve Sunucularda standart olarak gelen Ecrix backup uniteleri, artık network storage piyasasında da kendini göstermeye başlayacak. Son aylardaki dünyadaki IT sektöründeki kriz bakalım başka hangi firmalarin evliliklerini karşımıza çıkaracak.

Bu tip güç birliğini ve evlilikleri bizim ülkemizdeki firmalar da başarabilse belki de ekonominin en azından IT Sektörünün gelişmesi ve IT sektöründeki işsizliğin bir nebze de azalmasına sebep olabilir.

Intel Açılış Süresini Kısaltıyor!

ersin2k

Intel, Robson adını verdiği teknoloji ile bilgisayarların açılış süresini kısaltmayı amaçlıyor.

Robson teknolojisi ile PC açılış kodunu hard disk yerine daha hızlı olan flash bellekten alıyor. Bir Robson Kartı 64 Mb ile 4 Gb arasında kapasite sağlıyor. Ayrıca bu teknoloji ile notebook kullanıcılarının oldukça güç tüketen sabit disk yerine flash kullanımı sonucu pil tasarrufu sağlayacağı belirtiliyor.

Buna benzer uygulamalar uzun süredir Router ve benzeri cihazlarda vardı. Sanırım yakında İşletim sistemimizi flash a yükleyip harddisklerimizi sadece veri depolamak için kullanacağız. Belki de olması gereken bu...

İlk USB Tabanlı GNU/Linux Veri Toplama Cihazı

anonim

USB ve linux'un artılarını bünyesinde birleştiren bu veri toplama cihazı, USB kullanan ilk veri toplama cihazı özelliğini taşıyor. Stirling Üniversitesi, INCITE grubu tarafından geliştirilen bu cihaz, USB'nin avantajlarını kullanarak kullanıcıları için birçok kolaylık sunuyor. Detaylar için http://www.linux-usb-daq.com/