Merhaba yeni bilişim DEV´i...

0
elrond
Evet beklenen gelişme oldu ve HP-Compaq birleşmesinin nasıl şekilleneceğine dair ilk resmi açıklamalar geldi. Ürün aileleri aşağıdaki gibi şekilleniyor. Yok abi ben sabredemem direk olayı birinci ağızdan inceleyeceğim derseniz Buraya buyrun...


- Server serisine Compaq Proliant ile devam ediliyor.
- PC pazarında ise; HP Pavilion ve CPQ Preserio ev pazarında, Compaq EVO serisi ise kurumsal pazarda devam edecek.
- Handheld pazarı ise bu sektorun "Selpak" ı olan iPAQ adıyla daha doğrusu HP iPaq Pocket PC adıyla devam edecek.
- Printer konusu ise zaten tartışmaya açık değil ;-)
Bakalım bu birleşmenin sektöre etkileri nasıl olacak. Sanırım 2 yıl içerisinde büyük değişimler yaşayacağız. Bunun yanında, kişisel görüşüm kurumsal pazarda bu markaları tercih eden firmalar için birleşmenin oldukça faydalı olacağı yönünde. Ancak çalışanlar için aynı şeyi söyleyemiyeceğim malesef. Umarım yanılırım ancak ben bu birleşmeyi yapan adam olsam, özelikle gelişmekte olan ülkelerde bu iki firmanın çalışanlarından nasıl sinerji(!!!) yaratırım diye oturup uzun uzun düşünürdüm. Malesef sektörün içinde bulunduğu durum gereği bu gelişmeler kaçınılmaz gibi görünüyor. Ne diyelim hayırlı olsun.
Bu arada server pazarında Proliant markasının seçilmiş olması oldukça önemli. Bu durum MS için avantaj gibi duruyor. Bakalım birleşme OS savaşlarına yeni neler getirecek hep beraber görceğiz. Kokusu 1 sene içinde çıkar o zaman burada tartışırız.
Evet sevgili IBM ve Mainframe dünyası şimdi daha sıkı çalışmanız gerekiyor.

Tekeller artıyor. Tröstlere hoş geldiniz diyebiliriz....Sonumuz ne olacak bekleyelim görelim...

Not: Bu haberi Türkiye` de olan ve Türkçe yayın yapan bilişim sitelerinde ilk olarak Fazlamesai.Net te okumuş olabilirsiniz. Buranın değerini bilin sık sık ziyaret edin.

Görüşler

0
anonim
degerini cok iyi biliyoruz:)
0
elrond
Dün gece bu haberi yazarken www.compaq.com sayfası hala eskisi gibi idi bugün bağlandığımda Compaq is now part of HP i yazıyor.
0
elrond
Yeni update:
HP Product Roadmaps
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DDJ Programlamada Mükemmelik Ödülü : P.J. Plauger

FZ

Yirmi yılı aşkın süredir yayınlanan Dr. Dobb's Journal dergisinin bu seneki "Programlamada Mükemmelik Ödülü"nü P.J. Plauger aldı.

Dr. Plauger, 80'li yıllarda X3J11 komitesinde çalıştı. Söz konusu komite ANSI C standardının geliştirilmesinden sorumlu idi. Çalışmalarına devam eder Dr. Plauger daha sonra ISO C ve C++ standartlarının oturtulmasında da önemli rol oynadı.

Bu süre esnasında Bell Laboratuvarlarında profesyonel olarak çalışan Plauger 10 yılı aşkın bir süre "The C/C++ User's Journal"ın editörlüğünü yaptı. Plauger'in yazdığı ya da katkıda bulunduğu kitaplar arasında şunlar sayılabilir: Elements of Programming Style and Software Tools in Pascal, The Standart C Library; Programming on Purpose, The Standart Template Library.

Dr. Plauger aynı zamanda 30 yılı aşkın süredir bilimkurgu yazarlığı da yapıyor. Yazdığı kısa öyküler "Analog" ve "Galaxy" dergilerinde yayınlandı.

Vestel'den Yakıt Pili ve Bor Teknolojileri

FZ

Bora dayalı enerji yatırımlarına ağırlık veren Vestel, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılabilecek yakıt pilini üretti.

Sex.com`un sahibi 65 milyon $ tazminat alacak

larweda

1994 yılında sex.com alan adını alan ve bir sene sonra Stephen Cohen`e çaldıran Gary Kremen, 5 yıl sonunda verilen mahkeme kararıyla 40 milyonu kazanç kaybı ve 25 milyonu da tazminat olmak üzere toplam 65 milyon $ tazminat almaya hak kazandı.

Symantec 1.44 disketlere veda etti!

parsifal

Symantec 18 Ağustos 2005 tarihinden itibaren 1.44 MB'lık disketlere sığan virüs tanım dosyalarının yayınını durduracağını duyurdu.

Buna neden olarak tanım dosyalarının bir diskete sığmayacak kadar büyüdüğünü ve disket sürücülerin yerinin diğer teknolojilerin aldığını belirten firma tanımların diğer yöntemlere yayınına devam edeceğini açıkladı.

Richard Dawkins'in Web Sitesi Sansürlendi

Baby34

"Gen Bencildir", "Kör Saatçi" ve "Tanrı Yanılgısı" kitaplarının yazarı olan, Oxford Üniversitesi profesörlerinden, dünyaca ünlü İngiliz bilim adamı Richard Dawkins'in web sitesi, www.richarddawkins.net mahkeme kararına ilişkin sayı ve detaylar belirtilmeksizin Türk Telekom tarafından erişime engellendi.