Microsoft Bir Türk Yazılım Şirketi Olan devBiz'i Satın Aldı

0
auselen

Görüşler

0
towsonu2003
e bari bunun onemi filan gibi seyleri de yazsaydiniz, haberi link pazarina cevirmeden once... ben cok usengecim, o linkleri okuyamam :) MS niye almis bunu? ne yapiyomus bu firma? kac para vermis? biz ne kaybettik (MS bisey kazandiysa biz bisi kaybetmisizdir)? vs vs vs
0
sadettinpolat2
sen boyle usengec oldugun icin iste birseyler uretip satamiyorsun. ancak boyle bos bos mesajlar atip vakit harciyorsun. tebrik edilecek bir is basarmis arkadaslar..
0
towsonu2003
bir sirketi Microsoft'un almasi, bir urun yaratilmasi demek degildir. tam tersine, uretim yapma olasiligi olan bir sirketin batirilmasidir.
0
bio
Aynen oyle:

As a result of Microsoft's acquisition of devBiz, other devBiz products will be unavailable at this website, however Microsoft will consider incorporating them into various Microsoft products in the future.

0
sadettinpolat2
ilk yorumun biraz daha mantikliydi. bu yorum tam bir felaket olmus. yorum yapmadan once ilgili haber deki linkleri oku da nasil bir urun uretilmis, bu urun nasil bir acigi kapatmis bi ogren ilk once daha sonra da yorumlarini yazarsin.
0
towsonu2003
bkz http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=4532#29675
0
koraypeksayar
1. Yazılım ürün değildir,
2. Evet MS'in aldığı tüm şirketlerin en erken 2 yıl sonra hayatına son verilir. MS'un tarihçesine bakmanızı tavsiye ederim,
3. Yorumlar mantar değil, rafta gübre üzerinde yetişmiyor, bu sitenin müdavimlerinin hepsinin bir bildiği var ki tepkileri var,
4. MS ile ilgili daha önceki yorumları ve MS'un gelmişini/geçmişini okumanızı tavsiye ederim
5. Pes !
0
anonim
Yorum yazarken biraz daha terbiyeli olursan ciddiye alinirsin. Buradaki tek akilli insan sen degilsin.
0
tejas
ama gerçekten de bu kadar linkin yanına, 2 cümle özet de konulsa iyi olacakmış. Ben de linklere bakmadım ve bakmayacağım da :D
0
anonim
Buyuk bir basari gercekten. Turkiye icin cok onemli bir ilk.

IBM ve Novell gibi sirketlerin "siz calisin enayiler, biz sizin uzerinizden para kazanalim" open source is modeli yerine, Microsoft degerli buldugu calismalari hakkini vererek satin aliyor, destekliyor.

Bu haberin bir baska yonu de, boylece Microsoft'un Turkiye'de bir yazilim gelistirme merkezi olmus oluyor. Sorun bakalim IBM, Novell ya da Oracle boyle bir seyi akillarindan geciriyorlar mi? Yoksa Turkiye'yi soyulacak tavuk olarak mi goruyorlar?
0
towsonu2003
bu ciddi mi ironi mi? hayir benim onceki yorumuma cevap veren karakter de bu tur bir mantik yurutmus, acaba dedim ben yokken turkiyede benim bilmedigim bisey mi oldu...
0
koraypeksayar
Süper yorum...

IBM kuruş vermiyor ("open source" değil özgür yazılım (yani free software) ) projelere. Hatta ürünlerinin sürücü yazılımlarını da "ağzı süt kokan tüyü bitmemiş yetimler" silah zoruyla ve papara yiyerek kodluyor...

Bill Gates 2006'da Türkiye'ye geldiğinde "çok yakın bir gelecekte cep telefonunuzdan resim çekip arkadaşlarınıza gönderebileceksiniz" dedi canlı yayında. İşte budur emeğin hakkını vermek... Türkiye'yi tanımıyorlar bile ! İşte bu yüzden kendi düşünemedikleri bir projeyi başkası düşününce lap diye satın alıyorlar. Satın alıyorlar ki büyümeden kendilerinin olsun, rakip olmasın.

Özgür yazılım projelerini satın alamamak onları deli ediyor. Bunu da Ballmer kişisinin demeçlerinde okuyoruz.

Sırf IBM, Oracle, Novell vs değil özgür yazılıma parasal destek veren.

Özgür yazılım, yazılım edinme özgürlüğü ve kolay edinebilirlikten bahsediyoruz ve siz Türkiye'de bir yazılım geliştirme merkezinden bahsediyorsunuz. Yazılımın geliştirilmesi için illa ki milyar $'lık tesis mi lazım ?

Ayrıca o "tesis" Microsoft'un olunca Türkiye'ye kazanç mı getirecek sanıyorsunuz ?

Kimin kimi soyulacak (değil yolunacak) tavuk olarak gördüğü, kimin kimi teknolojik bağımlı haline getirmeye çalıştığı ortada. (ABD'desiniz sanırım. Ordan burası yarı bir güzel görünür)

Kimin beyninin ne kadarını kullanarak nasıl yorum yaptığı da...

Bu arada, MS başvurduğunuz takdirde size değerli bulduğu bu fikirleriniz için bayağı iyi para verecektir, bundan emin olun... Emin değilim ama belki bana da (susmam için)...
0
koraypeksayar
PS: Nuke'un yorum yuvalamasında okuyanları yanıltabilecek ufak bir sorun mu var bana mı öyle geliyor ?

Bu cevabım towsonu2003'e değil.
0
anonim
Yahu uc yorumunu okudum, ucunde de baskalarina hakaret etmissin. Cok seviyeli birisin besbelli. Hepsine ayni cevabi yazdim:

Yorum yazarken biraz daha terbiyeli olursan ciddiye alinirsin. Buradaki tek akilli insan sen degilsin.
0
umutphp
Bu yorumu gerçekten anlamdım.

Sanırım burada bir tartışma başlatmak için kasıtlı yazılmış.
0
simor
??
0
majesty
Bir bildikleri var ki satmışlar, almışlar. Ne bilelim şimdi?!
0
simor
Aman diyim Pardus'u da almasınlar bunlar.
0
koraypeksayar
Yok yahu olmaz :) GPL'i görünce sarmısak görmüş vampire dönüyorlar :)
0
vampir
sarımsak yararlıdır bünyeye yahu (=
bence onlar almak istese bile aşar onları. en başta ben pisimi alıp tübitak'ın kapısına yatarım P=
0
sleytr

TeamPlain Web Access is a web interface for Microsoft® Team Foundation Server that allows managing work items, shared documents, reports and source control repositories.

Visual Studio Team System is a set of software development, collaboration, metrics, and reporting tools from Microsoft.

Kısaca bir Microsoft ürününe web arayüzü yazmışlar. Oldukça sağlam bir müşteri portföyleri varmış. Anladığım kadarıyla o alanda önemli bir açığı/ihtiyacı karşılamışlar.

0
anonim
Herkes ii olmuş da almış gibi yorumlar yapmış hemen hemen ama kimse nie böle bi ihtiyaç duymuş bunlar die sorgulamamış.
Yolunacak tavuğa gelince ise biz yıllardır microsofta çalışmıyormuyuz zaten. ben sizin yorumlarınızdan bunu çıkarırım. okullarda, iş yerlerinde, int cafelerde, hatta resmi dairelerde ne kullanılıyor bugün. microsoft vistada yaşadıkları için kaynak sağlaması gerekiyor.. ee nerden sağlayacak. nasıl yayacak.

microsoft bizi çok sevdiği için almıyor lütfen. lütfen şaka bile olsa bunları bazıları ciddiye alır. devBiz'i de başkalarına kaptırmayalım lütfen. araba devleri türkiyey fabrika açıyo büyük yerli holdinglerin ortaklıklarıyla bizde seviniyoruz peki kaymağı kim yiyor. biz üretiyoruz onlar satıyor. bize istihdam gibi gelsede o fabrikalarda veya satış servis bölümlerinde çalışanlar çok büyük paralarla çalışmıyor omlarda ay sonu hesabı tutuyor ve ürettikleri arabaları alma planları yapıyor.

bizim için bi övünç kaynağı gibi görmeyin devBiz'in satışını. e başka alacak kim vardıki.
0
anonim
Yuksek teknoloji urunleri gelistirmek icin o alanda know-how'a ihtiyac var. "know-how" derken bir programlama dili ogrenmekten ya da x teknolojisini kullanmaktan bahsetmiyorum.

otomotiv'den bahsetmissin. biz sadece ureticiyiz, parayi baskalari yiyor diyorsun. bu dogal bir surec. bugun dunya otomotiv pazari japonya'nin elinde. peki japonya nasil basladi bil bakalim? amerikan otomobillerinin uretimini (aynen turkiye gibi) yaparak. bu isler manufacturing ile baslar, zamanla konu uzerinde tecrube kazanilir, katma deger uretirsiniz, ve tasarima baslarsiniz. bu bilgi birikimi yeterli bir seviyeye ulasinca da kendi markalarinizi yaratirsiniz.

bunun icin baska bir guzel ornek te beko, arcelik ve vestel. bu uc sirket te tamamen fason uretim tesisleri olarak kuruldu 20 yil once. simdi kendi markalari var, kendileri tasarim yapiyor, butun dunyaya ihrac ediyorlar.

bir gecede sony ya da microsoft olamazsiniz. emeklemeden kosulmaz. o yuzden devBiz olayi onemli bir ilk.

bu yuzden microsoft'un devBiz'i satin almasi olumlu bir gelisme. siz esas ibm, novell, oracle gibi turkiye'de hic bir yatirimi olmayan, sadece satis/pazarlama/teknik destek veren sirketlere kizin.
0
koraypeksayar
MS satış/pazarlama/teknik destek ve ek olarak "çal ve geliştir ve kendi ürününmüş gibi sat" işlevlerinden ibaret bir şirket değil mi ?

O yüzden diğerlerine kızamıyorum ben... Çalıp kendi ürünleriymiş gibi satmıyorlar çünkü !

Bu arada o şirket sahibi iki arkadaş çok sevinmesinler. O gelişmiş portföyleri MS'in oldu ve kendileri de MS çalışanı...
0
anonim
Yorum yazarken biraz daha terbiyeli olursan ciddiye alinirsin. Buradaki tek akilli insan sen degilsin.

Elbetteki urunleri MS'in oldu. Zaten "satin alma" o demek. Kendileri de MS calisani olmus, bunda da kotu bir yan yok.
0
koraypeksayar
Yazılımla dayanıklı tüketim mamülü arasında ne gibi bir benzerlik var da kıysa yapabiliyorsunuz ?
0
anonim
çok büyük bir benzerlik var ikiside üretim yapıyor. üstelik ikisi de ticaret amacı ile kullanıyor. üstelik ikisinide biz tam üretim veya dağıtım yapamıyoruz üstelik ikisindede üretim bazında dünya devleri ile yarışmak zorundayız üstelik ikiside teknoloji ile eş değerli gelişir... daha saymamı istermisiniz bir çok sebep var sırada
0
Mingitau
Sanırım Microsoft sadece ürün gamını ve ABD'deki şirketi satın almış, bir nevi kurucuları Türk olan ABD merkezli bir şirket satın alınmış durumda. Teknik olarak bir Türk şirketine yatırım yapılmış değil. Türkiye'deki devBiz hala eski sahipleri adına kayıtlı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

del.icio.us artık Yahoo!'nun

Skeleton

Favorilerinizi saklayabileceğiniz, etiketliyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir ortam sağlayan del.icio.us Yahoo! tarafından satın alındı.

Çok yakında benzer bir hizmeti, Yahoo! My Web 2.0 BETA, duyuran Yahoo! bu dalda en popüler sitelerden biri olan del.icio.us'u da alarak bu tarz hizmetlere verdiği önemi göstermiş oldu.

Sitenin resmi blogundaki yazı için tıklayın

FLAŞ! AOL Red Hat`i satın mı alıyor?

ganzo66

İlk kez Washington Post tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünyanın en büyük medya şirketi yine dünyanın en büyük Linux şirketi Red Hat'i satın almak için görüşmeler yapıyor. AOL, Red Hat ve Microsoft şimdilik sessiz.

Geçtiğimiz ay 33 milyonun üzerinde abonesi olduğunu açıklayan AOL (America Online) ünlü ani mesajlaşma sistemini Windows harici sistemlere de taşıyabilmek için uzun süredir çalışıyor. AOL'un, Microsoft'un .NET vizyonunu, kendi geleceği için büyük bir tehdit olarak algılaması nedeniyle bu görüşmelerin başladığı konusunda iddialar var.

Matrix´e Doğru Adım Adım

FZ

Birkaç ay sonra beş felçli hasta, merkezi Massachusetts´te bulunan Cyberkinetics firmasının geliştirdiği bir beyin-bilgisayar arayüzünü deneyecek. Şirketin BrainGate isimli bu cihazı hareket yeteneğini yitirmiş hastaların bir bilgisayarı ve/veya bir robotu kontrol etmelerine izin veriyor. Eğer klinik deneyler başarı ile tamamlanırsa sistemin 2007 yılında seri üretimle piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Cyberkinetics, maymunları kullanarak gerçekleştirdiği deneyde bu cihazı kullanarak hayvanları eğitti ve onların ekrandaki imleci sadece düşüncelerini kullanarak hareket ettirmelerini sağladı. Bu teknolojinin sene sonuna dek beş farklı insan üzerinde denenmesi planlanıyor.

ABD´de beyinden gelen sinyalleri anlamlı veriye dönüştürüp bunları bilgisayara aktarmak amaçlı beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren başka şirketler ve üniversiteler de mevcut.

Kaynaklar:
- http://www.wired.com/news/medtech/0,1286,61889,00.html
- http://www.cyberkineticsinc.com

2005 DARPA Robot Araç Yarışı

gunebakan

Amerika Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri bölümünün açmış olduğu yarışmanın ana koşulu robot araçların dışarıdan herhangi bir komut almadan 132.2 millik yarışı bitirebilmeleri idi. Araçların amacı GPS gibi araçları kullanarak, edindiği görsel ve diğer verilerden faydalanmak, kendi karar sistemleri ile doğal ve yarışma için konulmuş bazı insan yapımı engelleri geçerek yarışmayı ilk olarak tamamlamaktı. Yarışmanın amacı ise ileride Amerika'nın savaş sanayinde kullanabileceği insansız araçları geliştirme yönünde ilerleme kaydetmekti.

Bilgisayar Devleri Çalışanları Sömürüyor

FZ

Cafod araştırma şirketinin araştırma raporuna göre HP, Dell, IBM gibi uluslararası dev şirketlerin gelişmekte olan ülkelerdeki fabrikaları kırmızı alarm veriyor. Rapora göre ayrımcılık ve kötü çalışma koşulları bu tip fabrikaların ortak sorunu. Markaların bulunduğu ülkelerdeki iş yasalarının da çoğuna uyulmadığı gözlenen bir diğer eksiklik oldu. Örneğin Meksika'da kendisinin ya da ailesinden bir kişinin herhangi bir sendikayla ilişkisi ya da buna sempatisi tespit edildiği anda işine son veriliyor. Araştırma geliştirme görevlileri kadrolu değil kısa dönem sözleşmeli olarak çalıştırılıyor. Tayvan kökenli fabrikalarda en temel sağlık ve güvenlik şartları ihlal ediliyor. Çin'deyse kirlilik ve göçmen işçi çalıştırma had safhada. Dinlenmeksizin en az 10 saat çalışmak da cabası.

Kaynak: Radikal