Microsoft WinCE kaynak kodunu açıyor

0
tongucyumruk
Microsoft Windows CE'nin kaynak kodlarnı açacağını duyurdu. Bunun diğer "Microsoft kaynak kodunu açtı" haberlerinden farkı ise Microsoft'un ilk defa kod üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor olması. Yeni "Paylaşılmış Kod" sistemine göre kodu alanlar kodu düzenleme ve bu değişikliklerle yayınlama haklarına sahip olacaklar. Microsoft'un açıklaması ve yeni lisanslama modeliyle ilgili detaylı bilgiye WindowsForDevices.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz Micros~1 bir gün ışığı görür mü?

Görüşler

0
tongucyumruk
bu arada windowsfordevices.com ile linuxdevices.com'un benzerliği dikkatinizi çekti mi?
0
crematorium
Çekti tabii ki! Ama benzerlik değil bu, direk aynısı, aynı motoru kullandıklarından dolayı! Eh bunun nedeni de iki sitenin de DeviceForgea ait olması. :)

Merak edenler için whois sonuçları aşağıdadır;

windowsfordevices - whois
linuxdevices - whois
Saygilar... :)
0
Maverick
Sadece anlaşmalı firmalara veriliyor bu hak. En yakın ftp server'a gidip indirebileceğinizi de sanmayın web sayfasından anladığım kadarı ile bir smartcard gerekiyor kodlara erişim için (yüksek güvenlik yani).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan Mono Yorumu

anonim

Mono projesini ilk duyduğumdan beri içinde beni rahatsız eden birşeyler vardı. Her ne kadar açık kodlu bir proje olsada standartlarının M$ tarafından belirleniyor olması ve onların yararına olacak şekilde bir çok programcının emeğinin harcanması beni rahatsız ediyordu. Sonuçta hiçbir taklit aslının yerini tutamaz ve orjinalinin reklamını yapmaktan öte bir işe yaramaz. Habere gelince...

Microsoft Sybari'yi aldıktan sonra Unix anti-virüs satışlarını durduruyor.

larweda

Geçen günlerde anti-virus programları üreticisi Sybari'yi satın alan ve saflarına katan Microsoft, ilk iş olarak kurumun Linux ve Unix sistemler için pazarladığı anti-virus yazılımlarının satışını durdurduğunu açıkladı. ( 1 2 )

Sybari, Kaspersky Labs, Computer Associates, Sophos, Norman gibi birden fazla anti-virüs motoru ile birlikte çalışabilen, ve multi platform (Windows, Unix, Linux, AIX vs.) desteği veren bir anti-virüs yazılımı olan Antigen Suite'i üretiyor ve pazarlıyordu.

< flame > Microsoft, ürünleri iyi olduğu için mi Sybari'yi almıştır, Unix pazarına anti-virus dağıtan bir firmayı pazardan çekmek için mi? :) < /flame >

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.

Windows XP`nin yeni marifetleri

larweda

The Wall Street Journal`da çıkan bir habere göre, Windows işletim sisteminin yeni versiyonu olan Windows XP (ki 25 ekim`de piyasaya çıkacağı duyuruldu) ile beraber gelen Internet Explorer`da Smart Tags olarak adlandırılan yeni bir özellik olacakmış. Bu özellik sayesinde nette dolaşirken bir sayfa görüntülendiği zaman sayfa üzerindeki belirli kelimeler, otomatik olarak belirli web sitelerine linklenmiş olacak. Yani web sayfasının editörü ya da tasarımcısı sayfasında mesela Microsoft kelimesini kullanınca bu kelimeye bir link verilmemiş olmasına rağmen otomatik olarak www.microsoft.com`a linklenmiş olarak görünecek. Bunun türkçesi ise, tasarladığınız ya da yarattığınız sayfalara Microsoft tarafından müdahale edilmesi oluyor.

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)