Microsoft'tan Mono Yorumu

0
anonim
Mono projesini ilk duyduğumdan beri içinde beni rahatsız eden birşeyler vardı. Her ne kadar açık kodlu bir proje olsada standartlarının M$ tarafından belirleniyor olması ve onların yararına olacak şekilde bir çok programcının emeğinin harcanması beni rahatsız ediyordu. Sonuçta hiçbir taklit aslının yerini tutamaz ve orjinalinin reklamını yapmaktan öte bir işe yaramaz. Habere gelince...
SearchVB.com'un "Ask Microsoft" uygulaması ile Microsoft'a sorulan soruyu ve cevabı aşağıda bulabilirsiniz.

Does Microsoft support the Mono project? If it does, then developers like me will not have a problem developing applications or components for .NET. I have been using Linux as my development environment and for regular computing work and I don't plan to switch. -- Sri Thuraisamy

No, Microsoft does not support the Mono product, nor has it licensed anything to Novell/Ximian. Mono is an attempt by Novell to reverse engineer parts of Microsoft's .NET Framework. It is not an extension of the .NET Framework and it should not be considered as such.

Frankly, Mono is just one example of the level of excitement within the developer community around .NET. At this point there are millions of developers building .NET connected applications, and more than 80 million distributions of the .NET Framework. Microsoft has also worked with partners to standardize parts of the .NET Framework in ISO. -- Amanda Morgan, Group Product Manager, Microsoft Global Positioning

Buradan da görüldüğü gibi adamlar Mono projesini tamamen "bizim seviyemize ulaşamaya çalışıyorlar " diye aktarıyor insanlara. Aslında bu çabaları gördükçe çok da haksız olmadıklarını düşünüyorum. Ortada desteklenecek bu kadar açık proje varken gidipde M$ projelerine zaman ve kaynak ayıranlara müstehak gibi geliyor bu sözler.

Kızgın FM'ci Nightwalker :)

Kaynak: searchvb.techtarget.com

Görüşler

0
mentat
pardon ama bu haber'de enteresan birsey goremiyorum ben, illa polemik lazimsa hadi baslatmis olayim ben boylece. ama ms'in ne demesini bekliyordunuz ki? aa mono super, hatta .net'in kendisini cope atin, mono kullanin, hazir atmisken windows'u da atin linux kurun, zate biz de karar verdik, monoya on yuz milyon dolar yardim yapicaz mi desin? adamlarin gayet de dedigi, ve senin de dogru saptadigin gibi bir durum var iste.. bunun haber yani neresi ki? ms .net'i gelistiriyor, acik bir standardi var, isteyen bir kisim baska adam da ona bir alternatif gelistiriyor. bunu elestirmenin, tartismanin en guzel yeri mono'nun kendi sitesi, ya da illa tartismaksa dert fm forum olabilir..

neyse, sonucta, haklisin ve sana 100% katiliyorum soylediklerinde bu arada..
0
Nightwalker
Bana bi buçuk kilo lazımdı polemik bi yarım kilo daha koy. Şimdi baktım da bu 63. haberim olmuş FM'e gönderdiğim. Bunların hiç birinde hadi polemik başlasında ben de izleyim diye bir tavrım olmadı. İnsanların yazdığım haberle ilgilenmeleri yorum yapmaları tabi ki hoşuma gider çünkü haberin amacı bilgilendirmek ve uyarmaktır. Üstelik kimi zaman bu haberde hiçbir şey söylemeden de sadece insanların fikirlerini isteyerek de yapılabiliyor ( bkz. " FM'ye soralım..." ve benzeri haberler ). Fm'nin en sevdiğim tarafı (ki bu onu diğer haber sitelerinden ayırıyor) belirli bir düzeyin üzerindeki insanların tartıştığı bir platform olması. Klasik bir haber portalında bu işin yeri genel de forum sayfaları olurken burada sitenin kendisi. Yukarıda burasını çok güzel tanımlayan bir söz var, "Bilgisayarcılar Kıraathanesi".

Ama halen bu haberin haber değerini soruyorsan, bu ( takip edebildiğim kadarı ile ) M$ tarafından mono üzerine yapılan ilk resmi ve net açıklama.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

Yeni MS-IIS Worm`u: `Code Red`

elrond

Code Red adlı yeni bir Worm, Microsoft tabanlı 12.000 web serverı etkilemiş durumda. Worm IIS teki bir güvenlik açığını kullanıyor. İsminin "Code Red" olmasının nedeni ise Çin` den çıkmış olması.
Worm bulaştığı server subnetinde 100 IP` yi scan edip bulduğu diğer serverlara da bulaşıyor. Web serverın ana sayfasına ise şunu koyuyor.
"Welcome To http://www.worm.com
Hacked by Chinese."

Gizli şifre şoku

pulsar

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Vista'nın 25 eksikliği

sundance

Internet'te öylesine dolaşırken, şu habere denk geldim.

Yazıda Vista'nın ne gibi zayıflık/eksiklikleri olduğu yorumlanıyor ve bunların Windows XP'den Vista'ya geçmektense, GNU/Linux'a geçmeyi daha mantıklı kılacak sebepler olacağı vurgulanıyordu. Herne kadar yazılanların hepsine katılmasam da, benim de kafamda ciddi soru işaretleri uyandıran bazı bulguları sizlerle paylaşmak istedim.