Microsoft Winternals'ı satın aldı!

0
sundance
Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.
Hala zaman zaman windows kullanmak zorunda kalanlar için, Rootkit Revealer, Process Explorer gibi eşsiz yazılımları tavsiye ederiz.

Görüşler

0
ttk
Vay !!!
Umarım o güzelim freeware (kaynak kodu da bedava) son derece faydalı programları ortadan kaybetmez M.Soft. O programlardan bazıları ile, epey gizli hareket eden wormları elle yakalamak mümkün olabiliyordu.

Linux antivirüs programı yazan firmalarısatın alması gibi bir durum değildir umarım bu da.
0
Zebani
"Hala zaman zaman windows kullanmak zorunda kalanlar için, Rootkit Revealer, Process Explorer gibi eşsiz yazılımları tavsiye ederiz." Azıcık okudum verdiğiniz kaynakları. Hay bin kunduz diyebiliyorum ancak... (Aslında başka bişey derdim ama M$, sony 'e v.d. küfretmek yakışmaz bize)
0
Zebani
Bu saçmalıkları okudukça, bu dev şirketler bizi dolandırmaya çalışıyorsa biz niye onları dolandırmayalım diye geçiriyorum içimden. Niye onlara para kazandıralım. Onlar bizi zaten yeterince sömürüyorlar ne de olsa sömürge kültürünün ürünü firmalar bunlar. Bir nokta da bir çeşit savaş bence bu... Kendimi onlara hiç bir şekilde para ödemek zorunda hissetmiyorum bir süredir. (Ürünlerini kullansamda)
0
sundance
Mercedes'e karşı da benzer şekilde hissettiğinizde haberimiz olsun ;)
0
Zebani
:) :)
0
Zebani
Mercedesiniz mi var? :)
0
Tarık
"Hayır yani, aynı şekilde mercedes marka bir arabayı talep ettiği ücreti ödemeden alıp kullanabiliyorsanız sizinle iş kuralım örgütlü korsancılık yapalım" ;) manasında söylemiştir zannedersem.
0
Zebani
eh o kadarını anlayamadım. Teşekkür ederim. açıklama için :). ben mercedesi varsa kopyalayacaktım. bi tane de kendime.
0
Zebani
valla işin aslı mercedes vb. ne de aynını hissediyorum. sömürdükleri toplumların kanlarının üzerine kurulmuş firmalar ve milletler bunlar ve hâlâ da sömürmeye devam ediyorlar utanmadan. İnsan olduklarını da iddia ederek. Bu büyük firmalar ve devletler nasıl birbirlerinden teknoloji aşırıyorsa, benimde onlardan aşırmaya hakkım var diye düşünüyorum. Ha burda ki temel soru bu anlayış doğru mu veya bu sömürgecileri nasıl ayırd edeceğiz o da vicdan ve muhakeme meselesi...
0
yilmaz
şöyle birkaç bin seneden beri somuren-somurulen yapısı hiç değişmemiş. sadece karakterler değişiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft`dan Yeni Bir eXPerience :))

sundance

Bilindiği gibi Microsoft Whistler`da Win2000 ve WinMe`yi biraraya getiriyor. Bir başka ismi Windows XP olan bu işletim sistemi, Office XP`i de kullanmanıza imkan sağlayacak.

Peki nedir bu Microsoft eXPerience ? Basitçe güçlü bir güvenlik sisteminin arkasından sadece belli sayılarda install edilebilir yazılımlar demek.

Eee, ayda bir windows çöktüğünde ne yapacağız :)))

Windows 2000`de güvenlik açığı

sametc

Microsoft, Windows 2000 işletim sisteminde, hacker'ların bilgisayar sistemlerine girmesine fırsat veren yeni bir güvenlik açığı tespit edildiğini açıklayarak kullanıcıları uyardı. Problemin Windows 2000'i kullanan Amerikan ordusunun bir server'ına yapılan saldırı sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.
BBC ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanan habere göre, Microsoft problemi "çok ciddi" olarak değerlendirdi ve kullanıcıların Microsoft'un web sitesinden uygun yamayı indirmelerini önerdi.
WWW protokolünü destekleyen işletim sistemindeki açığı kullanan kötü niyetli kişilerin server'ın yönetimini ele geçirebileceği belirtildi. Windows 2000 ile çalışan ve Amerikan ordusunun da kullandığı, farklı kişilerin uzaktan server'a erişimini sağlayan WebDAV programında soruna neden olan açığın hacker'lara davetiye çıkardığına dikkat çekildi.
microsoft=www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-007.asp
kaynak=www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~244227,00.asp

Linux Today - Boykotlasak da mı saklasak...

sundance

Distrowatch'un haftalık bülteninde yeralan habere göre LinuxToday.com Microsoft tarafından sponsor edilen anti-linux reklamlar yayınladıklarından dolayı boykot ile karşı karşıya.

Haberde LinuxWorld Australia ve LinuxPlanet'ın da sözkonusu firmanın sponsorluğunda anti-linux bannerlar yayınladığından bahsediliyor.

Ne dersiniz, pürist yaklaşıp boykota katılmak mı lazım, yoksa pembe renkli sivri kulaklı hayvandan ne kopartsak kar mıdır ?

Micros~1'da Linux?

fsniper

Son XPSP2 konusundaki blogları incelerken karşıma çıkan ilginç linkleri sizlerle paylaşmak istedim. Konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Zaten herşey ortada :)

link 1
link 2
Link 3

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm