Microsoft`dan Yeni Bir eXPerience :))

0
sundance
Bilindiği gibi Microsoft Whistler`da Win2000 ve WinMe`yi biraraya getiriyor. Bir başka ismi Windows XP olan bu işletim sistemi, Office XP`i de kullanmanıza imkan sağlayacak.

Peki nedir bu Microsoft eXPerience ? Basitçe güçlü bir güvenlik sisteminin arkasından sadece belli sayılarda install edilebilir yazılımlar demek.

Eee, ayda bir windows çöktüğünde ne yapacağız :)))
Tamam, ASP modeli güzel olabilir, insanların yazılıma değil, oradan aldıkları hizmete para ödemeleri, bu sistemlerin installasyonu ile vs. ile uğraşmamaları iyi olabilir. Ama sanırım kastedilen böyle bir şey değildi.

Hani belki bir şekilde bu fikir de haklı çıkartılabilir, ama en azından Windows gibi delik teşik, bir gün aralıksız dosya indirdikten sonra bir şekilde resetlenmesi gereken bir işletim sistemi altında böyle bir şey kabul edilemez.

Düşünsenize şimdiye kadar kaç defa Windows kurduğunuzu. Mevcut sistem bozulduğunda üstüne bir daha kurmak en çok kullanılan tamir yöntemlerinden biri. Fakat bundan sonra böyle bir şey yapmak için belki de yalvar yakar Microsoft help deskini böyle bir problemimiz olduğuna inandırmamız gerekecek.

Tabi işletim sisteminin hataları sonucunda tekrar tekrar alınması gereken yazılım lisansları da Microsoft`un kasasına gidecek.

Bu konuda çok güzel bir söz vardır;

`If freedom is outlawed, then only outlaws will have freedom.`

`Eğer özgürlük kanun dışı ilan edilirse, sadece kanun dışı olanlar gerçekten özgür olabilir`

Power to the people

Power to the Linux

İlgili Yazılar

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

MSN Maps ile Haugesund'dan Trondheim'e Çılgın Bir Yolculuk!

resilence

Biraz önce http://planet.gnome.org sitesinde okuduğum bir MSN komedisini paylaşayım dedim. Olayı canlı canlı yaşayıp derin derin gülmek için:

1- http://mappoint.msn.com/DirectionsFind.aspx adresine gidin

2- Başlangıç noktası (start) Norway, City: Haugesund girin.

3- Bitiş noktası (end) Norway, City: Trondheim girin.

4- "Get Directions" tuşuna bastığınızda karşınıza gelen harita gerçekten programcılığın son harikası!

Buradan da ulaşabileceğiniz süper harita akıllara zarar güzellikte...

Sistem Yöneticileri İçin MS Windows Live CD

yuxel

Live Windows CD'si yapıp bir Klaus Knopper olma planlarım vardı ;) Ancak birileri benden önce davranmış ve Windows Önyükleme Ortamı kullanarak bu işi yapmış. Buradan ekran görüntülerine erişebilirsiniz
Kaynak : /.

Microsoft´tan Steve Ballmer Türkiye´de

FZ

Microsoft'un planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Steve Ballmer, 5 Mayıs'ta başlayacak olan İzmir İktisat Kongresi'ne de katılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Microsoft'un Türkiye'de eğitim alanında kapsamlı bir yatırım hazırlığında olduğunu belirterek, şirketin CEO'su Ballmer'ın bu yatırımlar kapsamında görüşmeler yapacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Ballmer'ın Türkiye ziyareti sırasında, 5 Mayıs'a kadar detaylarının kesinleşmesi durumunda Microsoft ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. Anlaşmaya göre Microsoft, bakanlık bünyesindeki öğretmenleri bilgisayarlı eğitim konusunda eğitecek. Anlaşma kapsamında Microsoft'un öğretmen ve öğrencilere indirimli ya da bedava yazılım vermesi bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Ballmer kongre öncesinde Manisa'ya geçerek Vestel City'yi ziyaret edecek ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. Edinilen bilgiye göre Manisa'daki fabrikaları ve Vestel City'yi ziyaret isteği dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'tan geldi. Microsoft'un öğretmenlere yönelik eğitim projesinin bir de donanım ayağı bulunduğunu belirten gözlemciler şunları kaydetti: "Microsoft'un sponsorluğunun içinde Vestel'den donanım (bilgisayar) alımı da olabilir. Çünkü proje yazılım ve donanım olmak üzere iki ayaklı. Vestel, Microsoft'a geçmiş yıllarda web terminal (internet erişim cihazı) satmıştı. O zamandan bir tanışıklık var. Ayrıca Vestel'in yurtdışına ihraç ettiği 7 milyon adet sayısal cihazın her birinin içinde en az 20 dolarlık yazılım bulunuyor.Yani Vestel gümrük kayıtlarına geçmemekle birlikte 140 milyon dolarlık yazılım ihraç ediyor. "

Haberin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Bill Gates´in Ateşle İmtihanı

Nightwalker

Microsoft'un güvenlik konusunda sürekli uğradığı eleştiriler üzerine Bill Gates defalarca artık güvenlik konusuna daha fazla önem vereceklerini söylemişti. Güvenlik konusunun yamalar ve eklerle değil işletim sisteminin temel tasarımda yapılacak değişikliklerle sağlanabileceğini düşünürsek, Microsoft bu konuda ilk ciddi adımını atmış gibi görünüyor.